kaja555 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Piesek jest młody i jest "do oddania", niestety właściciele nie moga go zatrzymać. Oto fragment listu od Pani: Przesyłam zdjęcia Boruca -- jest to jeszcze szczeniak, z początku maja 2008, mieszaniec malamuta, szczepiony. Pies jest cudowny, bardzo żywiołowy, towarzyski, posłuszny. Z wielką przykrością zdecydowałam się na oddanie go. Naprawdę z bólem serca, ale jest on tak bardzo żywiołowy, że nasz dwuletni syn się go boi, Boruc skacze na niego, i niemalże go powala na ziemię. ja wiem, że to wszystko z radości ale aby Jasio pobył na dworzu, psa muszę zamykać, a to kompletnie mija się z celem. Boruc musi mieć podwórko, jest bardzo żywiołowy i nie nadalej się do domu/bloku. Sprawa jest pilna, więc szukamy nawet DT. Quote
kaja555 Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 BORUC jest ogłoszony na: - BORUC - MIX Alaskan Malamute i ON do adopcji (541283676) - Aukcje internetowe Allegro (havana) - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierzęta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa PROSIMY O WIĘCEJ OGŁOSZEŃ! Quote
Ulka18 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Bardzo ladny pies, taki mix onka, kaukaza i huszczaka. Szukamy domu. Quote
kaja555 Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 no właśnie wczoraj z kakadu stwierdziłyśmy, że malamuta to ciężko w nim szukać, ale piękniś jest jak nic Quote
kaja555 Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 prosimy o jakieś ogłoszonko - ja nie daje rady Quote
kakadu Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 o rany, wyglada na to, ze znowu jestem w grze :crazyeye: korzystajac z okazji, ze wiatr przywial mi sygnal podrzuce boruca-przystojniaka bo kolega mi powiedzial, ze szukaja dla niego domu naprawde w trybie pilnym rany, musze was pozdrowic :loveu: Quote
kakadu Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 wydaje mi sie, ze to mieszkanie wylacznie w budzie nie jest takie przesądzone, boruc to mlody pies i na pewno mozna go jeszcze wszystkiego nauczyc; z tego co mowil mi kolega wywnioskowalam, ze on siedzi sam na posesji i nikt sie nim nie ma czasu zajac, a wiec i skakania by go mozna bylo oduczyc wystarczy tylko troche chciec; pies nie ma tendencji do strozowania/pilnowania/obrony terytorium, praktycznie nie szczeka, do wszystkich leci z jezorem, zeby sie przywitac, jest lagodny w stosunku do innych psow; stosunek dokotow: nieuregulowany ;) Quote
kakadu Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 a no i na smierc bym zapomniala: kaja555 serdecznie podziekowania za pomoc w trudnych dla mnie, pozasieciowych czasach - jestes kochana - dzieki za ten watek :Rose: Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 kakadu napisał(a):a no i na smierc bym zapomniala: kaja555 serdecznie podziekowania za pomoc w trudnych dla mnie, pozasieciowych czasach - jestes kochana - dzieki za ten watek :Rose: nie ma za co, cieszę się, że znowu jesteś na dogo :multi: Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 potrzebne są ogłoszenia na gwałt - tylko na kogo podawać namiary?? Quote
kakadu Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 w sumie to sytuacja jest na tyle pilna i widze, zedosc ciezka, ze chyba nalezaloby podac adres mailowy wlascieleli: [email protected] no bo tu sie nie ma co zastanawiac,vwidac juz, ze nie bedzie latwo :-( Quote
kakadu Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 a, dodam, ze wlasciele szukaja domku dla boruca oczywiscie rowniez na wlasna reke; w piatek wyslalam im wzor umowy adopcyjnej, mam nadzieje, ze zechca z niej skorzystac; Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 wrzuciałm Boruca na www.adopcje.org - po południu powinno się ukazać przydałoby się jeszcze allegro Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Może jeszcze ktoś zrobi ogłoszonko?;) Quote
kaja555 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 można kopiowac - ogłoszenie już jest: [HTML]http://www.adopcje.org/adopcja23963.html[/HTML] Quote
masienka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 szczerze to rece opadaja jak cos takiego sie czyta...:shake: a wpadli wlasciciele na pomysl zeby moze choc teraz suke wysterylizowac?:cool1: najpierw nie upilnuja, potem czekaja tyle czasu az psisko wyrosnie a na koniec nagle gwaltu, rety! chociaz DT potrzebne...:angryy: jak nawarzyli piwa to niech przynajmniej nie strasza tylko przetrzymaja psa do czasu kiedys sie ktos znajdzie, dzieciak na pewno 24/dobe na podworku nie siedzi wiec pies tez by nie musial byc zamkniety... chyba, ze jest inny powod takiej naglej decyzji Quote
peppermint Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ale przecież powód oddania psa , bo "trzeba go w kojcu zamykać gdy na ogrodzie jest dziecko" jest bardzo "racjonalny" . "Najlepiej" od razu uśpić, bo to sytuacja bez wyjścia.. ;/ Quote
havana Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 prosze allegro: BORUC - MIX Alaskan Malamute i ON do adopcji (541283676) - Aukcje internetowe Allegro czy w zamian moge dostac maila do tych panstwa? :razz: Quote
Rybka. Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A może zamiast oddać, uśpić czy zamykać w kojcu należy poświęcić trochę czasu i nauczyć podstawowych komend? Nie chcę krtytykować i nie traktujcie tego jako atak ale może zasugrujcie właścicielce, żeby trochę z psem popracowała. Przecież to młody psiak, można go wyszkolić, a tak i dziecku i psu zrobią krzywdę rozłączając ich... Uwazam, że w tym przypadku trba po prostu chcieć. Albo to nie jest prawdziwy powód oddania psa. Quote
kaja555 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 masienka napisał(a):szczerze to rece opadaja jak cos takiego sie czyta...:shake: a wpadli wlasciciele na pomysl zeby moze choc teraz suke wysterylizowac?:cool1: najpierw nie upilnuja, potem czekaja tyle czasu az psisko wyrosnie a na koniec nagle gwaltu, rety! chociaz DT potrzebne...:angryy: jak nawarzyli piwa to niech przynajmniej nie strasza tylko przetrzymaja psa do czasu kiedys sie ktos znajdzie, dzieciak na pewno 24/dobe na podworku nie siedzi wiec pies tez by nie musial byc zamkniety... chyba, ze jest inny powod takiej naglej decyzji masieńka - to nie oni są włąścicielami matki (z tego co wiem), oni psa wzieli, ale teraz stwierdzili że mają problem Quote
kaja555 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 [quote name='havana']prosze allegro: BORUC - MIX Alaskan Malamute i ON do adopcji (541283676) - Aukcje internetowe Allegro czy w zamian moge dostac maila do tych panstwa? :razz: ten mail w allegro to jest ich;) Quote
kaja555 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Rybka. napisał(a):A może zamiast oddać, uśpić czy zamykać w kojcu należy poświęcić trochę czasu i nauczyć podstawowych komend? Nie chcę krtytykować i nie traktujcie tego jako atak ale może zasugrujcie właścicielce, żeby trochę z psem popracowała. Przecież to młody psiak, można go wyszkolić, a tak i dziecku i psu zrobią krzywdę rozłączając ich... Uwazam, że w tym przypadku trba po prostu chcieć. Albo to nie jest prawdziwy powód oddania psa. ja tez bym tak zrobiła, ale widać albo nie mają czasu dla psa, albo po prostu nie chcą. Faktem jest że chcą go oddać, więc to chyba i tak nie jest wymarzony dom dla tego wspanialego psiura, chyba lepiej będzie mu gdzie indziej Quote
Recommended Posts