Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zadzwonilado mnie pani, przemysleli wszystko, poczytali w linku od havany i doszli do wniosku, ze boruc jednak nie jest dla nich; wychodza do pracy o 6. rano, wracaja po 16. potem chca pewnie odpoczac, a nie latac godzine z psem; raczej pewnie nie sa osobami wychodzacymi na spacery w tygodniu; maja 3 koty o ktore sie obawiaja no i przede wszystkim pan przyjechal dzis z przegladu samochodu z psem od wlasciciela warsztatu; pies jest 'wlasnego chowu' mieszkaniec dobermana z onkiem... juz mi sie nie chcialo tlumaczyc, ze to nie jest 'wlasny chów" tylko chów nieodpowiedzialny i takiego wlasnie chcielismy uniknac mowiac o kastracji, ale pani byla bardzo mila wiec dalam spokoj i pozegnalysmy sie w milej atmosferze; nie bylo juz o co kruszyc kopii;
no to wrocilismy do punktu wyjscia......:roll:

Posted

kakadu napisał(a):
no to wrocilismy do punktu wyjscia......:roll:

lepiej teraz niz pozniej ;)
morda sliczna, mloda, na pewno ktos sie fajny znajdzie
czy obecni wlasciciele wyznaczyli jakas "date ostateczna"?

Posted

znajomy twierdzi, ze on jest do psow nastawiony przyjaznie; podobno kiedys wyszedl sobie bo ktoszostawil brame otwarta i chodzil sobie miedzy domami nie wszczynajac awantur, a potem grzecznie dal sie zaprowadzic do domu;
on tylko do kotow ma nieuregulowany stosunek :razz:

Posted

kakadu napisał(a):
znajomy twierdzi, ze on jest do psow nastawiony przyjaznie; podobno kiedys wyszedl sobie bo ktoszostawil brame otwarta i chodzil sobie miedzy domami nie wszczynajac awantur, a potem grzecznie dal sie zaprowadzic do domu;
on tylko do kotow ma nieuregulowany stosunek :razz:

poszlo ;) moze to akuratnie ten wymarzony domek :loveu:

Posted

eeeee, ludzie tacy niby zakochani a odpowiedziec na ankiete juz nie mogli :diabloti:
mam kolejne pytanie, jak psisko reaguje na koty? jest jakas szansa na sprawdzenie? :cool3: czy mieszkal tylko na dworze, czy bywal w domu?

Posted

[quote name='havana']eeeee, ludzie tacy niby zakochani a odpowiedziec na ankiete juz nie mogli :diabloti:
mam kolejne pytanie, jak psisko reaguje na koty? jest jakas szansa na sprawdzenie? :cool3: czy mieszkal tylko na dworze, czy bywal w domu?[/quote]
oj to szkoda wielka :-(
nie ma jak sprawdzic chyba jak z tymi kotami, ale jeszcze sie dopytam;
a w domu to on raczej nie mieszkal, raczej na dworze zawsze; czy jest sznasa, zeby nauczyc go czystosci? czy on bedzie sikal w domu?
ja mam z dogo psa, ktory raczej nie byl trzymany w domu (nie ma nawyku wchodzenia po spacerze do srodka, zostaje na zewnatrz i trzeba go specjalnie zapraszac), w schronie tez przeciez siedzial w budzie, a w domu mi nigdy nie nabrudzil, wiec moze i borucek by sie dostosowal?

Posted

oto odpowiedz :)

Hej, w takim razie czekamy dalej. Boruc od drugiego miesiąca życia
mieszkał w jednym domu z kotem, także tak naprawdę się z nim wychowywał.
Nigdy nie było z tym żadnych problemów, kot przechodził obok niego i
Boruca to nawet nie wzruszało. Obecnie koty przechodzą za ogrodzeniem i
w ogóle go nie obchodzą, także z tym nie ma żadnych problemów. W ogóle
na inne zwierzęta reaguje bez większych emocji, obok nas jest stajnia
koni i również jak konie wychodzą na wybieg Boruc nie rzuca się na
ogrodzenie żeby je obszczekać.

czyli superdobre wiesci!!!:multi:

Posted

taki pies to skarb, nalezy trzymac go w sejfie :loveu:
odezwal sie domek nr 1. Sprobuje zorganizowac wizyte przedadopcyjna. Panstwo chcieliby przyjechac i dac szanse chlopakom na zapoznanie sie i tu moje 2 pytania
1. czy wlasciciele sie zgodza - pewnie tak ;)
2. czy ktoras z was moglaby podjechac i robic za "bieglego niezaleznego" przy ocenie zachowania psiakow

Posted

ja moglabym podjechac, ale ktos mi musi d... zawiezc bo nie mam samochodu, a mieszkam na wsi od niedawna, poza tym, czy ja sie rozeznam w zachowaniu psow tej rasy? bo ja sie na nich calkowicie nie znam :shake:

Posted

ludzie sa z mamutkiem ;) a mieszkaja w sosnowcu
mozesz jej delikatnie zasugerowac, ze cos sie kreci, bo w sumie 2 domki sie nad nim zastanawiaja
gdzie Boruc mieszka dokladnie? moze gdzies w okolicy Milanowka?

Posted

zaraz dostane mam nadzieje info o ich miejscu zamieszkania;
sosnowiec? to strasznie daleko :crazyeye:
i oni by chcieli przyjechac taki kawal drogi, zeby zobaczyc co i jak?????
no to chyba porzadni ludzie - naprawde!!!

Posted

w razie czego mogasie spotkac na neutralnym gruncie u mnie; mam troche dzialki, to bedzie mozna je poobserwowac; bo z tego co kojarze znajomy mieszka 70 km odwawy, tylko nie wiem w jakim kierunku; on pracuje w wawie wiec psa moze donas przywiezc naet w tygodniu bo ja nie pracuje; moze i sie uda kogos z okolicy znalezc zeby sie tez przyjrzal zachowaniu psow? bo ja sie nie podejmuje oceny :shake:

Posted

[quote name='havana']na razie to gdybanie ;) zobaczymy co sie bedzie dzialo po wizycie przedadopcyjne
a domki to my zawsze staramy sie znalezc najlepsze na swiecie :razz:[/quote]
to znaczy, ze tam ktos do nich pojedzie sie rozejrzec? jestescie juz umowieni? ale gdzie ty, a gdzie oni? czy twoje macki siegaja tak daleko? moze ja cie nie doceniam? ;)