Jump to content
Dogomania

Jestem, a jednak mnie nie ma... Potrzebna pomoc !!! Zjawa

Recommended Posts

Posted

Mówią, że jest, ale jednak nikt jej nie widział. Nawet w soboty, gdy wolontariusze robia zamieszanie w schronisku, nie opuszcza swojego małego świata... Świata, którym jest jej buda... Nigdy jej nie widziałam, aby ona wyszła chociaż na chwilkę...
Historia suni jest bardzo smutna. Zjawa mieszkała w lesie przy jednej z ostródzkich wsi. Las był jej domem i tam też się oszczeniła. Ludzie zawiadomili TOZ i po wielu ciężkich próbach udało się złapać suczkę, która razem ze swoimi dziećmi trafiła do schroniska. Czas mijał, maluchy dorosły, znalazły nowe domy... a ona została sama, wystraszona. Odkąd mieszka w schronisku praktycznie nie opuszcza budy. Sunia kuli się, przyciska do ściany, za nic w świecie nie chce wyjść. Kraty schroniska, zgiełk psów oraz ludzie, to wszystko ją przeraża. Jest poprostu załamana...
Ona sama z tej budy już nie wyjdzie. Potrzebna jest jej pomoc, aby mogła zaufać człowiekowi !!!

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O mój ty świecie...tej też przydałby sie tymczas,choćby płatny,bo chyba w takim stanie nikt z ulicy ją nie weźmie.Chociażby dlatego,że jej nie zauważy:shake::-(

Posted

zastraszona suczka potrzebuje pomocy!! :-(
kurcze, zebym nie byla tak okropnie zasuczona...:shake:
ona wymaga specjalnego traktowania, co tu zrobic???
jesli jest taka dzika potrzebny ktos z doswiadczeniem....
czy byly jakies proby podejscia do niej? czy ona w ogole daje sie dotykac? jak wtedy reaguje? czy daje zapiac smycz i co wtedy?