Jump to content
Dogomania

10 letnia sunia Collie znaleziona w lesie, potrzebna specjalna dieta :( MA DOM! :)

Recommended Posts

Posted

Już jestem i przepraszam, że tak późno.Zrobiłam trochę zdjęść suńce, ale wstawie je dopiero po 22, bo mój facet zabrał ze sobą aparat:angryy:
Fanta jest przesympatyczna sunia, nie ma w niej cienia agresji, daje sobie ze sobą wszystko zrobic.Na spacerku puściłam ja ze smyczki i cały czas dreptała sobie za mna pomalutku, co chwilke przystawała i zaczynała tarzać sie w sniegu(wkładała pod snieg cała sznupe:)).Na początku pomyrdała troszke do mnie ogonkiem, ale nie była za bardzo wylewna, jest troche zobojetniała(w sumie nie ma jej sie co dziwic)Nie chciala wracac do boksu, ale jak jej kazałam to grzecznie weszła(widać, że to bardzo grzeczna, posłuszna i ułożona sunia, na pewno nikomu nie uciekła).Zaraz po wyjsciu za brame schroniska zrobiła siusiu. i kupke.Na spacerku często się potykała i zdarzyło jej się przewrócić, łapeczki niestety nie są juz takie sprawne, a do tego jeszcze było w ten dzien duzo sniegu i miejscami bylo ślisko.:shake:Do psów jest bardzo pozytywnie nastawiona, myrdała ogonkiem do kazdego napotkanego psiaka. Bardzo przypadl jej do gustu mój Miki, wszędzie za nim chodziła, ale na zabawe nie dała sie namówic mimo tego, że on bardzo ją do tej zabawy zachecał:cool3:Sierść ma bardzo gęstą i sliczną, oczywiscie teraz nie robi wrażenia bo jest skołtuniona i brudna.Zdjęcia nie odzwierciedlają jej urody.
Ona na prawdę potrzebuje naszej pomocy, strasznie mi jej szkoda i serce mi sie kroiło jak musiałam odprowadzic ją do boksu:-(

SS postaraj sie ponegocjować z rodzina, tej suni bardzo potrzebna jest pomoc

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziu dziękujemy za relacje i czekamy na fotki. Dzisiaj przeniosłam suńkę do tzw. "pokoiku" tam nie ma wyjścia na dwór, ale dla niej to lepiej, bo jak była w boksie to non stop na dworze spała :shake:

Posted

Bożka napisał(a):
Śliczna sunia, może się zgubiła i ktoś ją szuka:-(

Też mam taką nadzieję.Ale sunia w schronisku jest juz od 8 stycznia(czyli juz prawie dwa tygodnie), a mi sie wydaje, że pierwszym miejscem w jakim szukałabym swojego zaginionego psa byłoby schroniska.Trzeba byc jednak dobrej mysli, mam nadzieję, że Fanta szybko znajdzie dom.Dzisiaj postaram sie napisac jakis tekst, który nada sie do ogłoszeń(zobaczymy czy starczy mi czasu)

Posted

Ostatnio śledziłam wątek starszego setera z Olkusza, który zaginął i odnalazł się 30 km od miejsca zamieszkania, też został znaleziony w lesie i przygarnięty przez jednego pana. Dobrze, że właścicielka psa miała komputer i dogomaniacy ogłaszali go, gdzie tylko się dało. Może tę sunię też szukają, może nie mają komputera, są ludzmi starszymi i nie wiedzą gdzie szukać. Dobrze by było jak by dogomaniacy z sąsiednich miast Zabrza rozwiesili jakieś ogłoszenia o suni, proszę.

Posted

dona20 napisał(a):
Też pomyslałam o tym żeby porozwieszać ogłoszenia, to na pewno nie zaszkodzi.Czy ktos mógłby przygotować jakis plakat?

trzeba by było kogoś poprosić, qrczę, tylko kogo :roll:

Posted

Oj jaka bieda :( Podobna do Ariska. On tez w tym roku skończy 10 lat. Ale z niego całkiem sprawny facet jeszcze:multi:
Podaliście babunie na forum collie?

Posted

myślę, tak o tych ogłoszeniach czy czasami komuś nie zagineła, tylko jak takie ogłoszenie powinno wyglądac, żeby jakiś pseudohodowca czy cuś się nie zainteresowal i nie zechcial pościemniać, że to jego pies? Jeszcze jedno nad czym myślę, sunia była w lesie w Zabrzu-Kończycach, czyli całkiem bliziutko Rudy Śl. może stamtąd jest? :roll:

Posted

Mysia_ napisał(a):
myślę, tak o tych ogłoszeniach czy czasami komuś nie zagineła, tylko jak takie ogłoszenie powinno wyglądac, żeby jakiś pseudohodowca czy cuś się nie zainteresowal i nie zechcial pościemniać, że to jego pies? Jeszcze jedno nad czym myślę, sunia była w lesie w Zabrzu-Kończycach, czyli całkiem bliziutko Rudy Śl. może stamtąd jest? :roll:

macie jakiś pomysł? :oops: