Błyskotka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Zgłaszać do klasy championów można tylko z dyplomem. Jeśli dostaniesz dyplom do tego czasu i nie będzie jeszcze katalogu może uda się psa dać do klasy championów. Quote
sylwiaskalska Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Extra właśnie dostałam :) :multi::multi::multi: no ale oczywiście zamiast właściciel wpisać Sylwia Skalska to wpisali dane właściciela Hodowcy- czy oni tam wogóle to czytają co ja pisze i robią aktualizacje danych ?:shake::roll: Nie wiem czy jest to zmieniać i znowu czekaćc na poprawę dyplomu :roll: Co śmieszne robiłam aktualizację rok ponad rok temu !!!!! i dupa nic nie zmienili. Quote
resurgam Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Polecam ci zmianę tych danych- przecież możesz stosować ten niewłaściwy championat, do momentu kiedy uzyskasz championat z prawidłowymi informacjami. Niestety, oni w ZG nie czytają, że przy okazji wspomnę o problematyce interchampionatu. Wysyłają nasze wnioski w formie elektronicznej, ale zbierają je przez cały miesiąc! Praktycznie twój wniosek o taki dokument może oczekiwać na proste wysłanie do FCI ok. 5-6 tygodni. To wysłanie jest tylko przepisaniem danych, które ty zamieszczasz, bo przecież ZG nie ma żadnej możliwości, by weryfikować twoje dane z wystaw zagranicznych. To chora biurokracja - przeżytek oparty na zasadach z minionego okresu, pomimo, że od lat mamy pocztę elektroniczną i komputery! Przy okazji wspomnę, że szata graficzna naszego championatu jest, jak "uboga krewna" w porównaniu z podobnymi dyplomami z krajów "ościennych" WSTYD:angryy: Quote
resurgam Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Zapomniałam jeszcze dodać, że na przesłanie potwierdzenia CACIB wydanego przez FCI oczekiwałam 4 lata- słownie: cztery. W taki oto sposób o/Poznań rozliczył się ze mną. Po 4 latach otrzymałam owo potwierdzenie, bez słowa wyjaśnienia....... W tej sprawie napisałam także skargę do ZG i oczywiście nie otrzymałam żadnej odpowiedzi! Quote
sylwiaskalska Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='resurgam']Polecam ci zmianę tych danych- przecież możesz stosować ten niewłaściwy championat, do momentu kiedy uzyskasz championat z prawidłowymi informacjami. Masz racje zmienie sobie dane a na razie będe ten przesyłać na wystawy Kurcze ja też tego nie kumam piszesz na wniosku kto jest właśicielelem wyraźnie jest taka rubryka - Quote
sylwiaskalska Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='resurgam']Zapomniałam jeszcze dodać, że na przesłanie potwierdzenia CACIB wydanego przez FCI oczekiwałam 4 lata- słownie: cztery. W taki oto sposób o/Poznań rozliczył się ze mną. Po 4 latach otrzymałam owo potwierdzenie, bez słowa wyjaśnienia....... W tej sprawie napisałam także skargę do ZG i oczywiście nie otrzymałam żadnej odpowiedzi![/quote] O ja cie sunę 4 lata :crazyeye: masakra Quote
panienkabubu Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='resurgam']Zapomniałam jeszcze dodać, że na przesłanie potwierdzenia CACIB wydanego przez FCI oczekiwałam 4 lata- słownie: cztery. W taki oto sposób o/Poznań rozliczył się ze mną. Po 4 latach otrzymałam owo potwierdzenie, bez słowa wyjaśnienia....... W tej sprawie napisałam także skargę do ZG i oczywiście nie otrzymałam żadnej odpowiedzi![/quote] Chyba żartujesz?!?!?!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
panienkabubu Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 W dniu dzisiejszym przyszedł do nas dyplom Mł. Ch. Pl. MY LOVELY Dreams Become A Reality FCI, po domowemu Frania :multi: Wniosek wysyłałam 4.05.2008 Dorosłego Championatu Halszki nadal nie ma, a był wysyłany w tym samym dniu, ale jeszcze poczekamy :multi: Quote
Asiaczek Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='panienkabubu']W dniu dzisiejszym przyszedł do nas dyplom Mł. Ch. Pl. MY LOVELY Dreams Become A Reality FCI, po domowemu Frania :multi: Wniosek wysyłałam 4.05.2008 Dorosłego Championatu Halszki nadal nie ma, a był wysyłany w tym samym dniu, ale jeszcze poczekamy :multi: Brawo Panienko, brawo Frania!!!:loveu: Pzdr. Quote
panienkabubu Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Asiaczek napisał(a):Brawo Panienko, brawo Frania!!!:loveu: Pzdr. Dziękuję!:multi: Tylko wystawę opolską wpisali nam na 26, a oceniane byłyśmy 27, ale to chyba nie duży błąd? Quote
Asiaczek Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Jak chcesz, to daj do poprawki, ale ja bym odpuściła... Pzdr. Quote
sylwiaskalska Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 panienkabubu napisał(a):Dziękuję!:multi: Tylko wystawę opolską wpisali nam na 26, a oceniane byłyśmy 27, ale to chyba nie duży błąd? Raczej nie :) ważne że masz dyplomik :) Quote
panienkabubu Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Teraz zachodzę w głowę co wpisałam na formularzu, bo potwierdzenie już wykasowałam :splat:. Ale myślę, że to nie jest zbyt duży błąd i już sobie powieszę dyplomik w antyramce na ścianie, w końcu to mój pierwszy Championat w Hodowli :multi: Jeszcze tylko dorosły Halszki i juz w ogóle będzie cudownie! :multi: No, ale jeszcze na niego poczekamy, bo wysyłałam, tak jak już pisałam, wniosek 4 maja, więc ZG ma jeszcze czas :loveu: Quote
karenina Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Dzis po niecałych 2 miesiacach od złozenia papierów dostalismy dyplomy skonczenia Championatow Wegier :loveu:, razem z duplomami przyszły okazałe pucharki:loveu: Quote
karenina Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Pucharki wieksze niz czasem za grupe w polsce. Quote
Asiaczek Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 karenina napisał(a):Dzis po niecałych 2 miesiacach od złozenia papierów dostalismy dyplomy skonczenia Championatow Wegier :loveu:, razem z duplomami przyszły okazałe pucharki:loveu: Uh, piekne te pucharki... Gratulacje! Pzdr. Quote
mindgame Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 a ja mam troszkę inne pytanie.... jestem zupełnie początkująca i zastanawiam się jak to jest z tym championatem. Musimy zebrać 3 CWC, i teraz pytanie: czy odstęp między pierwszą a trzecią wystawą ze zdobytym cwc musi być większy niż 6 m-cy? czytałam na stronie ZKwP informacje na ten temat ale nie jest to dla mnie do końca jasne. Proszę pomóżcie mi :) Quote
Elitesse Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 mindgame napisał(a):a ja mam troszkę inne pytanie.... jestem zupełnie początkująca i zastanawiam się jak to jest z tym championatem. Musimy zebrać 3 CWC, i teraz pytanie: czy odstęp między pierwszą a trzecią wystawą ze zdobytym cwc musi być większy niż 6 m-cy? czytałam na stronie ZKwP informacje na ten temat ale nie jest to dla mnie do końca jasne. Proszę pomóżcie mi :) musi to byc co najmniej 6 miesiecy i 1 dzien Quote
Elitesse Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 a my w piatek dostalismy dyplomik ze Slowacji :multi::multi: rowniutko 3 tygodnie po ostatniej wystawie, a przeciez listy w obie strony troche szly no i papierow nie wyslalam od razu ;) tradycyjnie 10 EUR upchalam do koperty i dostalam dowod wplaty :eviltong: Quote
Asiaczek Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Elitesse napisał(a): tradycyjnie 10 EUR upchalam do koperty i dostalam dowod wplaty :eviltong: Gratulacje!!! Kazdy Championat cieszy!!!:multi: Ja tez wkładam pieniądze do koperty (zrobiłam tak już 3 razy) i za każdym razem jest OK i dostaję potwierdzenie wpłaty razem z dyplomami. Pzdr. Quote
panienkabubu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Słuchajcie mam problem. Dzwoni dziś do mnie rano hodowca Halszki, mówi, że dostał jej championat pl :crazyeye: Był jej właścicielem do 17 miesiąca życia, rodowód był na niego wyrobiony. W formularzu podawałam swój adres i swoje dane. Dlaczego wpisali jego jako właściciela? W rodowodzie także jest przekreślony.... I czy na błędnie wypisany championat mogę zgłaszać ją do kl. championów? Czy muszę czekac na poprawkę? Quote
Talagia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 To w sumie pies zdobył championat, a nie wazne w jakich rekach byl ;) My mamy mały błąd na championacie (sedziowie) i spokojnie zgłaszałam do championów. Moze zeskanuj obecny dokument i na podstawie tego ksera mozesz zgłaszac elektronicznie na wystawy do klasy championów. A w tym czasie odeslij championat do poprawki? :cool3::cool3: My na młodzieżowy championat Lilka czekamy od maja :roll: Quote
sylwiaskalska Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 panienkabubu napisał(a):Słuchajcie mam problem. Dzwoni dziś do mnie rano hodowca Halszki, mówi, że dostał jej championat pl :crazyeye: Był jej właścicielem do 17 miesiąca życia, rodowód był na niego wyrobiony. W formularzu podawałam swój adres i swoje dane. Dlaczego wpisali jego jako właściciela? W rodowodzie także jest przekreślony.... I czy na błędnie wypisany championat mogę zgłaszać ją do kl. championów? Czy muszę czekac na poprawkę? Witaj w klubie ja też mam taką pomyłkę :roll: ale spoko można zgłaszać do klasy championów ja żem teraz tak zrobiła do Sopotu :cool3: Quote
panienkabubu Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 :multi: No to super :multi: To oficjalnie się chwalę, że moja druga suka ma już w końcu Championat Polski :loveu::loveu: Teraz tylko Czechy i Inter zostały nam do skończenia :cool3: Odnośnie Czech - czy tam się coś wysyła, płaci, czy jak to jest? Quote
Recommended Posts