Kika Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Ale dzwońcie , bo e-mail to jakaś inna bajka- nie znają jej w ZG. Quote
filbras Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 A ja złożyłam wniosek następnego dnia po poznańskiej i nie wiem, czy zdążę na Leszno? Wysyłałam maile i dostałam w odpowiedzi pytanie- która wystawa była ostatnia? Wydawało mi się, że wszystko stoi jak byk we wniosku:crazyeye: Ile czasu średnio się czeka na [I]papiur:nerwy: [/I] Quote
tufi Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Ja tez czekam na championat, mlodziezowy wprawdzie, ale tez chce do Leszna... Czy uwierza mi w Lesznie, jesli przesle im faksem karty ocen, z ktorych bedzie wynikalo, ze nalezy nam sie Mł Ch Pl? I jesli na zgloszeniu na jakakolwiek wystawe dopisze przed imieniem psa Ml Ch Pl, to bedzie wymagane ksero championatu, czy w takim przypadku o to nikt nie pyta? Quote
SuperGosia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='tufi']Ja tez czekam na championat, mlodziezowy wprawdzie, ale tez chce do Leszna... Czy uwierza mi w Lesznie, jesli przesle im faksem karty ocen, z ktorych bedzie wynikalo, ze nalezy nam sie Mł Ch Pl? I jesli na zgloszeniu na jakakolwiek wystawe dopisze przed imieniem psa Ml Ch Pl, to bedzie wymagane ksero championatu, czy w takim przypadku o to nikt nie pyta?[/quote] Jesli chodzi o Leszno, to niestety - musisz dolaczyc do zgloszenia xero championatu - inaczej nie ma mowy o przyjeciu psa. Wiem cos o tym - dopiero od wczoraj mam papier w reku i moge zglosic psa. Na jakiejkolwiek wystawie- jw. Xero musi byc. Quote
tufi Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Ale to samo w przypadku mlodziezowego championatu? Nie decyduje to na normalnych wystawach o przydzieleniu do oceny w klasie championow, ale rozumiem, ze jest konieczne, aby w posredniej np. moc wpisac Ml Ch Pl Tuffi Boy Buteo i zeby taki zapis znalazl sie w katalogu, tak? Czyli jak ktos uzbiera 15 tytulow i chce je wpisac przed imieniem w katalog/zgloszenie, to musi do ZK organizujacego wystawe wysylac ksero kazdego z dokumentow? Quote
SuperGosia Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='tufi']Ale to samo w przypadku mlodziezowego championatu? Nie decyduje to na normalnych wystawach o przydzieleniu do oceny w klasie championow, ale rozumiem, ze jest konieczne, aby w posredniej np. moc wpisac Ml Ch Pl Tuffi Boy Buteo i zeby taki zapis znalazl sie w katalogu, tak? Czyli jak ktos uzbiera 15 tytulow i chce je wpisac przed imieniem w katalog/zgloszenie, to musi do ZK organizujacego wystawe wysylac ksero kazdego z dokumentow?[/quote] Niestety tak. Ja tez odbieralam dyplom MLCHPL. Natomiast w katalogu przed imieniem i przydomkiem psa wpisuje sie zazwyczaj tylko championaty. Quote
tufi Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 No dobra, przesadzilam z ta liczba, ale posiadanie championatu 5 krajow powiedzmy jest bardziej realne plus dwa mlodziezowe na przyklad - naprawde trzeba wysylac taki stos papierow za kazdym razem? Quote
SuperGosia Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Tak to jest - na slowo nikt Ci nie uwierzy. Ja do Leszna wyslalam maila z zapytaniem, czy moge zglosic psa, a ksero dyplomu doslac pozniej i... nic. Natomiast i tak mam szczescie, ze mieszkam w W-wie, bo moglam pojechac do ZG i wyprosic szybsze wydanie dyplomu. To samo dotyczy certyfikatow do klasy uzytkowej - za kazdym razem trzeba wyslac kserokopie. Quote
filbras Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 To moze jest sposób na przyspieszenie wydania dyplomu, też będę musiała tak zrobić, ale co mają powiedzieć inni spoza W-wy. Powinno być jasno i wyraźnie napisane w przepisach ZK, że termin oczekiwania na dyplom jest taki a taki. Wtedy uniknęło by się wielu kłopotów.Tylko po co ten kłopot dla ZG? Oni jak w przysłowiu-psy szczekają , a karawana idzie dalej. Ciekawe jak długo jeszcze? :angryy: Quote
SuperGosia Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='filbras']To moze jest sposób na przyspieszenie wydania dyplomu, też będę musiała tak zrobić, ale co mają powiedzieć inni spoza W-wy. [/quote] Luzik, idz i ladnie popros, a na pewno dostaniesz dyplom, o ile - oczywiscie - maja juz potwierdzone karty ocen ze wszystkich wystaw do champ. A inni spoza W-wy, hm... coz... niestety - musza czekac :shake: Quote
Elitesse Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 ja niestety za kazdym razem wysylam stos makulatury razem ze zgloszeniami bo przy 3 psach = 3 zgloszenia, 3 kopie rodowodow, 8 championatow ... Quote
Asiaczek Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 [quote name='filbras']A ja złożyłam wniosek następnego dnia po poznańskiej i nie wiem, czy zdążę na Leszno? Wysyłałam maile i dostałam w odpowiedzi pytanie- która wystawa była ostatnia? Wydawało mi się, że wszystko stoi jak byk we wniosku:crazyeye: Ile czasu średnio się czeka na [I]papiur:nerwy: [/I][/quote] Mnie w ZG powiedziano coś takiego. Czas na złożenie sprawozdania z wystawy wynosi 40 dni + tydzień dla ZG = ok. 50 dni. Ale to teoria. Najważniejsze jest, aby ostatnia wystawa była rozliczona (30 dni, jeżeli nie ma jakiegoś poślizgu...), bo wtedy możesz spokojnie przejść się do ZG i prosić o przyspieszenie. Mój Gusio-pręgusio w NDM (10 grudnia 2005 r.) zakończył Championat Polski. Tak więc spokojnie czekam do 20 stycznia 2006, dodaję do tego ok. 7 dni i na poczatku lutego będę dzwoniła i - w razie potrzeby - zjawię się osobiście w ZG, aby odebrać Championat. Tak właśnie sobie wyliczam orientacyjne terminy odbioru Championatów. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 [quote name='tufi']No dobra, przesadzilam z ta liczba, ale posiadanie championatu 5 krajow powiedzmy jest bardziej realne plus dwa mlodziezowe na przyklad - naprawde trzeba wysylac taki stos papierow za kazdym razem?[/quote] Tak, trzeba. Jeżeli chcesz, aby przed imieniem Twojego pupila były wpisane tytuły - TAK. Ja mam podobny problem, co Elitesse. Na przykład moja Felka ma Championaty różnych krajów, co daje 10 kwitków + ksero rodowodu. Najgorsze jest to, że nie wszystkie oddziały wpisują potem te tytuły. Pewnie im się nie chce... A to przecież nasza ciężka praca - wyjazdy na wystawy, obliczanie terminów zakończenia championatów itp. A jakimś paniom w oddziałach terenowych nie chce się wpisywać... Przecież wystawy sa m.in. poto, aby pochwalic się sukcesami, prawda? Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [quote name='Asiaczek'] Ja mam podobny problem, co Elitesse. Na przykład moja Felka ma Championaty różnych krajów, co daje 10 kwitków + ksero rodowodu. Najgorsze jest to, że nie wszystkie oddziały wpisują potem te tytuły. Pewnie im się nie chce... A to przecież nasza ciężka praca - wyjazdy na wystawy, obliczanie terminów zakończenia championatów itp. A jakimś paniom w oddziałach terenowych nie chce się wpisywać... Przecież wystawy sa m.in. poto, aby pochwalic się sukcesami, prawda? Pzdr.[/quote] no dokladnie ! wiec czasem sie zastanawiam po co ja wysylam to wszysttko ? Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 No tak. Ale ja i tak będę wysyłała. A tak przy okazji, to ta kwestia też powinna być uregulowana np. w Regulaminie wystaw, prawda? Pzdr. Quote
filbras Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Asiaczek, wzięłam Twój przelicznik i wyszło mi,że powinnam zdążyć na Leszno.Chyba ,że teraz coś się zmieniło, bo Poznań to największa ilość zgłoszeń na Ch.Pl. Zobaczymy, jutro jadę do ZG.:mad: Quote
Kika Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 I wracamy niemal do punktu wejściowego : pisałam onegdaj ,że najlepszym rozwiązaniem jest jeden wspólny dla wszystkich oddziałow system informatyczny.Wysyłasz po każdym uzyskanym championacie papiery do centrali i potem za każdym razem w jakimkolwiek oddziale ktoś wpisuje Twoje psy, a wszelkie dane same wyskakują. (:stupid:) Oj wiem, wiem , co powiecie zaraz - cicho!!!Nie można pomarzyć?:lol: Quote
filbras Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 można, można :lol: :lol: :lol: a nawet trzeba;) Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [B]Kika[/B], każdemu wolno marzyć... Mnie też się cos takiego marzy i jeszcze coś, i jeszcze... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 [quote name='filbras']Asiaczek, wzięłam Twój przelicznik i wyszło mi,że powinnam zdążyć na Leszno.Chyba ,że teraz coś się zmieniło, bo Poznań to największa ilość zgłoszeń na Ch.Pl. Zobaczymy, jutro jadę do ZG.:mad:[/quote] No to trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy!!! Daj znać, jak Ci poszło. Pzdr. Quote
vanessa Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Witam wszystkich! Ja na rodowod swojego psa czekam juz od lipca. Mam juz dosyc ich obietnic i takich tam wywodow.Gdy dzwonie kazda z pan ktora odbiera telefon oczywiscie bla bla bla....milutkie,a jak ze. :mad: Co z tego jak nic sie dowiedziec nie mozna bo tlumacza sie ze nie maja sprawozdania z ostatniej wystawy.:shake: Mnie malo diabli nie wezma:diabloti: bo pol roku to jest sztuka byc cierpliwym :razz: Dzwonie do oddzialu ostatniej wystawy mojego psa cyrk mowia, ze juz dawno poszly sprawozdania:mad: Dzwonie znowu tam twierdza, ze nie ma i tak w kolko Wojciechu:angryy: wysylam meile na champinaty, gdzie sie tylko da popij woda. Syf i wiecej nic tylko czemu za moja kase sie zastanawiam:placz: Chyba dlugo czsu uplynie zanim ZK zrozumie kto jest dla kogo, a moze niezrozumie??? Quote
musia Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Przepraszam , że zachaczę o CWC. Wprawdzie od blisko 30 lat mam doczynienia z wystawami, ale też miałam ostatnio 11 lat przerwy w wystawianiu psa. Pytanie: Czy CWC przydzielone może być w każdej dorosłej klasie jednocześnie (niezaleznie od płci) - tzn. a)CWC w pośredniej + otwartej+użytkowej+Championów= 4 CWC na tej wystawie w psach i 4 w sukach. b)Czy 1 CWC suki, 1 psy c)Czy 1 CWC na rasę sorryy, że tak się wtrąciłam, ale mam wątpliwości. Quote
musia Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Dzięki. Tak mi się wydawało. To tylko Leszno- Championów ma własne wymogi. Quote
Asiaczek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='vanessa']Witam wszystkich! Ja na rodowod swojego psa czekam juz od lipca. Mam juz dosyc ich obietnic i takich tam wywodow.Gdy dzwonie kazda z pan ktora odbiera telefon oczywiscie bla bla bla....milutkie,a jak ze. :mad: Co z tego jak nic sie dowiedziec nie mozna bo tlumacza sie ze nie maja sprawozdania z ostatniej wystawy.:shake: Mnie malo diabli nie wezma:diabloti: bo pol roku to jest sztuka byc cierpliwym :razz: Dzwonie do oddzialu ostatniej wystawy mojego psa cyrk mowia, ze juz dawno poszly sprawozdania:mad: Dzwonie znowu tam twierdza, ze nie ma i tak w kolko Wojciechu:angryy: wysylam meile na champinaty, gdzie sie tylko da popij woda. Syf i wiecej nic tylko czemu za moja kase sie zastanawiam:placz: Chyba dlugo czsu uplynie zanim ZK zrozumie kto jest dla kogo, a moze niezrozumie???[/quote] Piszesz o rodowodzie czy o championacie! Bo się pogubiłam... Pzdr. Quote
Recommended Posts