Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje bardzo. Moze zima szybciej pójdzie wypisywanie dyplomów, ponieważ nie ma tek dużo wystaw, urlopów i innych spraw zwiazanych z sezonem letnim. Jeszcze raz dzieki i życzę wszystkim aby jak najkrócej czekali na dokumenty.
Pozdrawiam.

Posted

Może troszkę odbiegnę od tematu- ale też wydawania certyfikatów dotyczy. Dzisiaj po 1,5 miesiąca od wysłania papierów faxem dostałam z MEOA z Budapesztu dyplom mojej suki - jest Championem Wegier na papierze!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Posted

Kika napisał(a):
Może troszkę odbiegnę od tematu- ale też wydawania certyfikatów dotyczy. Dzisiaj po 1,5 miesiąca od wysłania papierów faxem dostałam z MEOA z Budapesztu dyplom mojej suki - jest Championem Wegier na papierze!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Witam. Mam takie pytanie. Czy Twoja sunia startowała na tych węgierskich wystawach w klasie championów? Chcę się zorientować, czy to prawda, że Championat Węgier można zdobyć tylko jak się wystawia w klasie championów. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Posted

Ibolya napisał(a):
Witam. Mam takie pytanie. Czy Twoja sunia startowała na tych węgierskich wystawach w klasie championów? Chcę się zorientować, czy to prawda, że Championat Węgier można zdobyć tylko jak się wystawia w klasie championów. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Udział w węgierskich wystawach rozpoczęłyśmy w klasie otwartej w 2004 i kończyłyśmy w klasie champ. w 2005.
Wiem ,że takie plotki krążyły, ale nie jest to prawdą.Takie info przekazały nam dziewczyny z Budapesztu sprawdzając tę plotkę w ich ZG.W klasie championów zdobywa się wnioski do Grand Ch.Węgier.

Posted

Proszę dogomaniaków o pomoc w konkretnym liczeniu wystaw do Championatu.

1) Głogów 22.01. CWC

2) powiedzmy , że uda się międzynarodowa w Katowicach 24 .03.

3) np krajowa musi być po 23 lipca (oczywiscie z CWC) by spełnić wymagania - 6 miesięcyu +1 dzień ?

żadna dodatkowa (oprócz satysfakcji) zdobyte CWC na wystawch wcześniejsych niż 23 lipca nic nie daje?

Posted

W mojej rasie i reproduktor musi poczekać. Konieczne są testy psychiczne lub konkurs myśliwski.

testy będą na pewno na klubówce , a ta dopiero we wrześniu.
no, konkursy od kwietnia, tyle, że pies powinien być do nich przygotowany.

Posted

No, nam się nie śpieszy.

Ale tak mnie jakoś na marcowy Jarosław wzięło. Lubię tamte tereny.

A Andrzej przekonuje mnie bym grzecznie poczekała do Katowic (w końcu to u mnie).Bo i tak z praktycznej strony nic mi to nie da. A koszta są.

Tyle , że on ma w wiekszości rację i jest domowym "poborcą podatkowym". Pilnuje kasy. A z tą u nas krucho.

Tymbardziej , że realizuję mój plan przyszłościowy Opusa i nie tylko , a to wymaga nakładów finansowych.
Więc grzecznie od października ściubię złotówkę do złotówki i Euro do Euro.

Dlatego mnie w tym roku hamuje. Przynajmniej do Katowic, bo po nich będzie wiadome co robić dalej.

Posted

Byłam dzisiaj w ZG i tam dowiedziałam się, że certyfikaty dla psów, które ukończyły jakiś Championat w NDM (grudzień 2005 r.) mają być zrobione w przyszłym tygodniu. Zobaczymy.
Pzdr.

Posted

[quote name='Kika']Może troszkę odbiegnę od tematu- ale też wydawania certyfikatów dotyczy. Dzisiaj po 1,5 miesiąca od wysłania papierów faxem dostałam z MEOA z Budapesztu dyplom mojej suki - jest Championem Wegier na papierze!!!!!!!!!!!!!!!:lol:
GRATULACJE!!!

Kika, to co teraz? Hungaria Show Champion czy Hungaria Grand Champion?
Pzdr.

Posted

dziewczyny a ja pomęcze czy warto już wysyłać te nieszczęsne papiery (mam na myśli wnioske) na Mł.Ch.Pl...?

1 wniosek na wystawie w Poznaniu 06.11.05
2 wniosek na wystawie w Legionowie 10.12.05
3 wniosek na wystawie w Głgowie 21.01.06

Tylko wybaczcie moją upierdliwość :lol:
gorzej że musze jeszcze sprawe z przydomkiem załatwić a tu cały czas się martwie że nie stety wszystko osobiście trzeba załaiwiać :roll:

Posted

jo-jo napisał(a):
dziewczyny a ja pomęcze czy warto już wysyłać te nieszczęsne papiery (mam na myśli wnioske) na Mł.Ch.Pl...?

gorzej że musze jeszcze sprawe z przydomkiem załatwić a tu cały czas się martwie że nie stety wszystko osobiście trzeba załaiwiać :roll:

Jak wyślesz już to i tak poczekasz sobie trochę, bo Głogów ma jeszcze sporo czasu do wysłania sprawozdania z wystawy.

Posted

[quote name='Asiaczek']GRATULACJE!!!

Kika, to co teraz? Hungaria Show Champion czy Hungaria Grand Champion?
Pzdr.

Asiu - powiem szczerze - bardzo lubię węgierskie wystawy, więc może GRAND Champion?:lol:
Jak sie pojawi kolejny kropek w domu to też pewnie pojeździmy na Wegry, wiec wtedy dwie dziewczyny w różnych klasach, a co tam.:lol:

Posted

jo-jo napisał(a):

Wysłać możesz, ale i tak będziesz czekała ok. 50 dni a może nawet ciutkę dłużej.
A dlaczego masz wątpliwości? Poczekasz troche i dostaniesz!
Pzdr.

Posted

Elitesse napisał(a):
pewno wielu z was ta informacja ucieszy :)

wnuczka mojego Lancelota w Nowym Dworze Mazowieckim ukonczyla Championat i dyplom ma juz w domu !! :multi:

wow szybciutko ;-)) ja czekam żeby papiery wysłać :roll:

Posted

Dzis dodzwonilam sie do ZG - za championaty ukonczone w Nowej Rudzie 3-4 grudnia dopiero sie biora, powinny byc w ciagu dwoch tygodni rozeslane - a wystawa ta byla przed Nowym Dworem. Na pytanie, dlaczego tak wyszlo, Pani cos poburczala o 45 dniach, zapytala tonem nie znoszacym sprzeciwu "cos jeszcze?" i sie rozmowa skonczyla :mad:
Kurka blada, to ja takie paniusie utrzymuje ze skladek? Zla jestem bardzo

Posted

przyklad jak dziala to na slowacji:
list priotytet z wnioskami na ch wyslany 01-02-2006.
ostatni CAC zdobyty na wystawie w Trenicinie 28-01-2006,
Championat wystawiony z data 07-02-2006 (7 dni po wyslaniu)
a dyplom dotarl 17-02-2006 :lol: czyli jak sie chce to mozna

Posted

rOOn7 napisał(a):
przyklad jak dziala to na slowacji:
list priotytet z wnioskami na ch wyslany 01-02-2006.
ostatni CAC zdobyty na wystawie w Trenicinie 28-01-2006,
Championat wystawiony z data 07-02-2006 (7 dni po wyslaniu)
a dyplom dotarl 17-02-2006 :lol: czyli jak sie chce to mozna

przydało by się tak unas :roll:8)