Jump to content
Dogomania

Starszy psiak, z ciepłego domu do zimnego boksu ! MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Kasia ,ja wiem tak tylko zapytałam :oops:

Jak umawiamy się na odbiór Mańka ? czy wy za zwrotem go przywieziecie ,czy w poniedziałek ktoś od nas ma go przywieżć ?

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli jest kłopot z podjechaniem do nas, to ja mogę go podwieźć. Tylko dajcie znać kiedy, to sobie wszystko poukładam ;)

Maniuś biega :razz:

Posted

Kasia podlicz wszystko i dodaj 2 razy transport Diabełkowa przeleje Ci na konto,,jechałby pewnie w poniedziałek ,Godzinę ty ustal skoro mozesz go przywieżć .

ja jadę na zjazd Emira do Warszawy ,wiec dopiero w niedzielę w nocy tu zajrzę.

Posted

Jutro Maniuś jedzie, więc na prośbę funi robię rozliczenie z dniem jutrzejszym:

Koszty:
78 zł hotelowanie (21.05-01.06)
30 zł przejazd do Zamościa (odbiór Maniusia)
30 zł przejazd do Zamościa (zawiezienie Maniusia)
Razem: 138 zł

Posted

Manius troche spogladał z żalem na Murke jak wsiadała do samochodu .Przykro było na to patrzeć:-(

Biedak ,no dobra to szukamy pelna parą domu dla niego .Tylko musi to byc juz jego ostatni domek bo ile on biedak jeszcze wytrzyma .

Prosze ,kto moze zrobić ogłoszenia :oops:

A mnie było jeszcze bardziej miło poznać Murkę

Posted

To Maniuś bogaty:evil_lol:.Szukamy teraz domeczku.
Jakby Maniuś kaski nie potrzebował , to może na innego psiaka w potrzebie
przerzucić.

Posted

To przecież dopiero początek i nie wiadomo ile Maniusiowi będzie jeszcze potrzeba. Niestety nadmiar kasy na dogomanii chwilowo nie występuje.Czy będzie spotkanie Maniusia z Wilusiem?

Posted

diabelkowa napisał(a):
przelew poszedl

I doszedł ;)
Sprawy finansowe ze mną załatwione.

A Manius spotkał Wilusia zaraz za bramką. Obwąchały się chłopaki i zaczęły na zmianę podsikiwać każdy krzaczek ;)
Ciekawe jak sobie radzą w boksie razem :razz:

Posted

Mogłabym zrobić wyróżnione, tylko mam problem z wymyśleniem super tekstu dla Maniusia.Może ktoś ma większe talenty albo jakiś tekścik podrzuci na PW
to się tym zajmę.

Posted

[quote name='REJA']Mogłabym zrobić wyróżnione, tylko mam problem z wymyśleniem super tekstu dla Maniusia.Może ktoś ma większe talenty albo jakiś tekścik podrzuci na PW
to się tym zajmę.

Ja kiedyś napisałam i wkleiłam taki na NK, sami ocencie czy się nadaje.. :oops:

Jestem małym starszym pieskiem, mam ok. 8 lat. Jestem spokojny i grzeczny. Jestem w schronisku już od września 2008 roku… Dostosowuję się do każdej sytuacji jaka spotka mnie tam, a nie jest tu wcale łatwo… Jest bardzo ciężko !!! Koledzy z boksu za bardzo mnie nie lubią, czasami mnie uszczypną, ugryzą. Mam jednego przyjaciela, ale i tak rzadko inni pozwalają mi wejść do budy, bo mamy jedną a jest nas 4 w boksie. Jedzenie nie jest za dobre, ale nie ma tu co innego do jedzenia… Tak, wiem co to dobre jedzonko… Miałem kiedyś Panią, Pani była dla mnie wszystkim, niestety była to starsza osoba i pewnego dnia przyjechali po moją Panią i ją zabrali. Pomyślałam, że pewnie o mnie zapomnieli, i zaraz wrócą. Nie wrócili, powiedzieli tylko że zawieźli moją Panią do domu starców. Tamtego dnia ostatni raz poczułem co to miękki i ciepły kocyk i pełna miseczka… Trafiłem do boksu, a jak już mówiłem, nie jest tam wcale łatwo… Ja chcę stąd wyjść, koledzy mnie nie lubią !!! Ja lubię inne pieski, toleruje je… PROSZĘ… Jestem tylko małym pieskiem, czy ktoś może dać mi mały kącik, kocyk, miseczkę z jedzeniem i trochę miłości ??? To wcale nie jest tak dużo. Mam jedno marzenie – żeby jeszcze znaleźć dom… Telefon do wolontariuszki, która czasami mnie odwiedza podam na prywatną wiadomość.

:oops: :oops: :oops:

Posted

funia napisał(a):
Tylko jeśli mogę doradzić to do allegro dałabym troszkę krótszy tekst ;)

I że psiak jest już w DT. W pierwszym poście napiszę na której stronie są zdjęcia, to trochę ułatwi ;)

Posted

Dzięki Nika za tekst. Wcześniej nie mogłam być na forum.Trochę go przerobiłam. Napiszcie czy może być:oops:
"Mam na imię Maniuś.Jestem starszym pieskiem. Mam około 8 lat.
Jestem spokojny i grzeczny.
Kiedyś byłem szczęśliwy. Miałem własną Panią,która była dla mnie wszystkim.
Niestety,pewnego dnia przyjechali ludzie, którzy zabrali moją Panią do domu
starców.Pomyślałem ,że o mnie zapomnieli i zaraz wrócą.Nie wrócili.
Trafiłem do zimnego boksu ,gdzie nie było ciepłego kocyka i pełnej miski.
Już nie było miło i łatwo.Koledzy mnie nie lubili.Płakałem i krzyczłem.
Moje wołanie o pomoc usłyszały miłe Panie,ale nie mogły mnie adoptować.
Zabrały mnie tylko na chwilkę i teraz szukają dla mnie domku.
Ja lubię inne pieski i szybko się uczę.
Proszę tylko , by ktoś dał mi odrobinę miejsca w swoim domu i sercu.
Czy będę musiał wrócić do zimnego boksu?"
I jeszcze przydałby się e-mail albo nr. tel.