Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w sobotę była Pani w schronisku, co szuka swjego psiaka od 2 m-cy.. ale mimo iż cały czas ma nadzieje, zastanawia się nad jakimś psiakiem.. miała wydrukowane zdjęcia kilku , i między innymi Iskry i chyba pestki... Bardzo radziłam jej Iskre, bo wiem, ze łagodna, a Pani m a jeszcze kotka ;) Mam nadzieje, ze Pani się odezwie do misieek ;)

Posted

dostałam takie zapytanie o sinię....

Witam,
Jestem zainteresowana przygarnięciem Iskry. Nie ukrywam że chodzi mi głównie o pilnowanie domu i działki. Jestem w stanie zapewnić suczce dobrą opiekę i towarzystwo.Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o jej charakterze ponieważ zależy mi na tym aby nie była zbyt ufna do obcych i potrafiła narobić rabanu :) Nie chcę jej traktować wyłacznie jako alarm przy domu, zawsze chciałam mieć psa jednak nie pozwalały mi na to warunki mieszkaniowe. Teraz mam sporą działkę . Niestety na początku musiałaby mieszkać na działce sama ponieważ przeprowadzimy sie za parę miesięcy. Pech że właśnie okradziono nam dom i również to skłania mnie do podjęcia takiej decyzji. Rozumiem też że pies potrzebuje towarzystwa, na razie mogę mu zaoferować pełną miskę, duży garaż i odwiedziny dwa razy dziennie po kilka godzin. Jeżeli się nie uda, zrozumiem chociaż ciężko będzie bo sunia jest przepiękna :)

Pozdrawiam
Magda

powiedziałam Pani, zę raczej się misieeka nie zgodzi, ale miała do niej dzwonić mimo to :roll:

Posted

Wybaczcie, że polecę stereotypem/schematem, ale znam ten typ ludzi . Nie wiem jak u Iskry z pilnowaniem, ale u Husky z pilnowaniem jest zazwyczaj tak, że go nie ma a nawet jeśli jest to zazwyczaj nie wtedy co potrzeba.

Pies ma sam mieszkać na działce - niedaleko mnie bylo/jest dużo "Husky" pilnujących działkę (nie wiem skąd w naszym społeczeństwie przekonanie, że Husky stróżują) i zawsze mają bardzo opłakany los. Skoro Husky to ludzie wierzą, że nie marznie - mają więc zazwyczaj opłakane budy i siedzą na łańcuchu. Wielmożni dobrodzieje (postępowi ludzie z miasta budujący się po za miastem, śmietanka intelektualna trzymająca zwierzęta na łańcuchach) wpadają raz na dwa dni dać coś jeść i ewentualnie dwa razy pogłaskać (brudny, mokry, zimny pies - żadna przyjemność z głaskania) . Po za tym tak siedzieć w niewykończonym domu też żadna przyjemność - zimno itd.
Zazwyczaj biorą "ostrego psa" (przeraża mnie jak ktoś mówi, że ma być "mniej ufny" - jak będzie mniej ufny to później okaże się po wprowadzce , że zagraża dziecku i wyląduje w schronisku) do pilnowania. Jak ktoś się włamie, bo "ostry Husky" nie obronił domu, to ostry Husky ląduje w schronisku.
Mogą mówić, że nie chcą psa traktować jak alarmu ostrzegawczego, ale zawsze znajdzie się 20 sytuacji,aby psa się pozbyć kiedy stanie się zbędny.
Bardzo sceptycznie podchodze do takich osób . Mam nadzieję, że Misieek dokładnie z nimi porozmawia i przede wszystkim im wytłumaczy jak działa psychika i wychowanie psa.

Posted

Ja dość sporo czasu miałam Iskrę pod swoją opieką i nawet jedni ludzie wyglądali na zainteresowanych ale... nic nie wyszło. Podobała się wielu osobom ale co z tego :shake:

Posted

kolejny mail w sprawie iskry... i kolejny na zewnątrz....... no comment...

Witam.
Uprzejmie proszę o podanie wysokości suni w cm (nad przednimi łapami) oraz czy jest po sterylizacji i czy aktualnie cierpi na jakąś chorobę.
Proszę również o bliższe określenie jak mogłaby wyglądać pomoc w transporcie pieska, o której mowa w ogłoszeniu. Miejsce pobytu suni byłoby w Grodzisku Mazowieckim (30 km od Warszawy na południowy-zachód), na terenie posesji z domem jednorodzinnym.
Pozdrawiam, AK.

Posted

może o wielkość budy chodzi? ja nie wiem czy Iskra nie mogłaby mieszkać w budzie - ona ma futro całkiem całkiem, ma w sobie haszczaka a one lubia na dworze mieszkać - odpisałyście coś tym ludziom?