weszka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Skipi melduje że on i jego banda mają się dobrze :cool1: i wieczorem zapraszają na opowieści i zdjęcia :) Quote
gameta Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Weszka, ty dalej upierasz się, że jesteś tylko DT ? :cool3: Może już czas na nowe postanowienie noworoczne :cool3: :eviltong: A bestia jest super :loveu: Quote
weszka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jestem DT choć nie powiem że to łatwe ;) Jak widać zwierzat u mnie dostatek, a jest jeszcze jedna suka olbrzymka. Poza tym jak Skipi zostanie to już nie dam rady wziąć żadnego tymczasa bo to będzie za dużo. Itd. itd. Skipi od wczoraj biega luzem i ma 100% przywołań skutecznych. Jest przegrzeczny, reaguje na gwizd i imię i leci tak że łapy chce połamać. Dostał też nowe wdzianko polarowo-ortalionowe bo sweterek przemaka w śniegu :) Cały czas walczymy z biegunką - raz mniejszą raz większą :roll: chyba znów muszę pojechać do wetki żeby coś poradziła. No i nadal się mocno drapie mimo wszystkich zabiegów. Ale poza tym jest z niego przesłodziak :loveu: i dom szybko potrzebny bo on się do mnie tak przywiązał że będzie tragedia :roll: Quote
__Lara Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Przeuroczy maluch :) oj weszka, nie zazdroszczę Ci, to najgorsze przywiązać się, a potem oddawać :( :calus: dlatego ja bym nie miała szans na DT, bo bym potem żadnego psa nie oddała, zbyt szybko się przywiązuje :p weszko, podrap małego ode mnie :D Tak w ogóle to trochę inaczej wygląda na pierwszych zdjęciach, nie wiem, może to słońce :cool1: Quote
Dudek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 hop do góry... nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że Skipi to psi arystokrata rasy Moscow Dragon (Moskievsky Drakon);):cool3: Moskovsky Drakon [URL]http://mosdragon.narod.ru/ a tak na poważnie to dodałam przystojniaka na stronę: Rosa Thea Kennel Quote
Dudek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 to w temacie moskievskiego drakona - uderzające podobeństwo;):lol: Quote
Therion Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Psy u Missieek ze swiadem skory dobrze zareagowaly na preparat Advocat (moze swierzb buszowac po skorze ), no i całe tony robali lacznie z tasiemcem schodziły, moze odrobaczanie trzeba powtorzyc. Quote
weszka Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Dudek :crazyeye: rzeczywiście wypisz wymaluj Skipi :cool3: Dziękuję za dodanie na stronę :loveu: Therion Skipi był odrobaczony serią 3x + dostał Advocate. Żadne robale z niego nie wyszły żadną stroną - no chyba że bardzo małe w kupie :razz: Drapie się dużo mniej ale jednak. Niepokojące są zmiany na uszach. Jak nie będą się goić to trzeba będzie wziąć zeskrobiny. Damy mu jeszcze parę dni. Dzisiaj dzwoniła niby bardzo zainteresowana pani która miała wieczorem przyjechać Skipiego obejrzeć no i więcej się nie odezwała :shake: Zresztą jak słyszę tekst "to ja jeszcze porozmawiam z mężem" to czuję podskórnie że nic z tego nie będzie :roll: Quote
weszka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Skipi po kontroli wet. Pani wet była zdumiona jak się zmienił psychicznie:crazyeye: wcale nie warczał, dał się głaskać, był miły i zaciekawiony - a tydzień temu chciał ją zjeść. Poza psychiką to zebrał się aż nad wyraz fizycznie - przez tydzień przytył prawie 50 dag :cool3: i teraz waży 6,2 kg; skóra się pięknie wygoiła, pogryzienia też. Do opanowania pozostaje jeszcze brzuszek - jelita są podrażnione więc od kilku dni je RC Mini Sensible + Enterol i jest poprawa. W sobotę będzie szczepiony p/wściekliźnie. No i jeszcze jedna wiadomość - jest super domek :loveu::multi: Pani z Krakowa, miała ukochaną sunię która odeszła, bardzo ciepła i sympatyczna osoba. W pon. lub niedz. Skipi zmieni adres :placz: znaczy cieszę się ale... :oops: Quote
missieek Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 weszka to ta Pani ktora po kundlu odeslalam do Ciebie? co maila jej Ci poslalam na Twojego maila Quote
weszka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Tak to ta pani. Oczywiście cieszę się ostrożnie bo jak wiadomo różnie jeszcze może być :roll: Quote
jovana Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Cieszę się, że Skippy ma szanse na domek. Trzymam kciuki. Oby tym razem "wypaliło" :lol:. Quote
wanda szostek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 jovana napisał(a):Cieszę się, że Skippy ma szanse na domek. Trzymam kciuki. Oby tym razem "wypaliło" :lol:. Ja również dołączam się do tych życzeń. Quote
weszka Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Dwaj kumple :loveu: Kotek Totek nie jest aż tak wielki jak tutaj wyszedł - fotka komórką z bliska i zaburzyły się proporcje :razz: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Hura, psinka znalazła domek :multi::multi::multi: oby odpowiedzialny! :loveu: Quote
weszka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 __Lara napisał(a):Hura, psinka znalazła domek :multi::multi::multi: oby odpowiedzialny! :loveu: Jeszcze nie ma się co przedwcześnie cieszyć. Domek nie jest sprawdzony. Na razie tylko na tel. Wszystko się okaże jak pojedziemy osobiście. Wygląda super ale... nie chwal dnia przed zachodem słońca :roll: Quote
wanda szostek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 weszka napisał(a):Jeszcze nie ma się co przedwcześnie cieszyć. Domek nie jest sprawdzony. Na razie tylko na tel. Wszystko się okaże jak pojedziemy osobiście. Wygląda super ale... nie chwal dnia przed zachodem słońca :roll: Radość będzie jak piesek w domu się zadomowi na dobre, bo z domkami bardzo różnie bywa. Quote
jovana Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Uda się, zobaczycie. Jeśli pani ma serce do psiaków i trochę doświadczenia to wszystko będzie dobrze. To jest psiak, który potrafi złapać za serce i odwzajemnić się. Ma takie super spojrzenie. Jak tu takiego nie pokochać. Fajnie że odżył psychicznie po tym stresie a dalej będzie pewnie coraz lepiej. Trzymam kciuki. A ostatnie zdjęcie bomba. Skippy ma minę pt. "Ok Totek, możesz spać spokojnie. Ja Cię pilnuję" Quote
weszka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Trzymajcie kciuki jutro w południe. Jedziemy do nowego domku i jak wszystko będzie ok to wrócę już sama. Quote
__Lara Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 mały off.... http://www.dogomania.pl/forum/f28/psi-szkielecik-wychudzona-sunia-z-katowic-szuka-domu-grozi-smierc-129995/ Quote
__Lara Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 weszka napisał(a):Trzymajcie kciuki jutro w południe. Jedziemy do nowego domku i jak wszystko będzie ok to wrócę już sama. Hura:multi::lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts