t_kasiek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Witam Moja koleżanka napisała do mnie wczoraj z prośbą czy nie znam kogoś kto chciałby przygarnąć młodego owczarka. Tzn, psiak ma około dwóch lat, jest zdrowy.....tylko samotny !!!!!!!! Przybłąkał się do nich po Świętach Bożego Narodzenia. Psiak jest zadbany, przyjaźnie nastawiony do dorosłych i do dzieci. W tej chwili znajduje sie około 17km od Krakowa i może tam pozostać do momentu znalezienia odpowiedniego domku, ale nie mogą go zatrzymać na stałe !!!!!!!!!!! A może ktoś z was słyszał lub widział ogłoszenie ze taki psiaczek sie komuś zgubił.... Dlatego potrzebna jest pomoc !!!!!!!!!!!!! Oto ON: Quote
1doberman Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie widać foteczek, wrzuć je jeszcze raz. Quote
t_kasiek Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 przedtem było je widac.....nie wiem co sie stało ze wogole sa takie duze puste okienka.....zaraz wrzuce je jeszcze raz Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Mam sugestię!!! Czy psiak nie zaginął komuś? Zadbany,bez obciążeń psychicznych... Dobrze byłoby zacząć od szukania ew. właścicieli i ... 1) ...wrzucić np. na krakowskie Gumtree ogłoszenie o poszukiwaniu ew. właścicieli... Znaleziono OWCZARKA NIEMIECKIEGO...Czy Ci nie ZAGINĄŁ owczarek niemiecki... 2)... Zrobić plakaciki i porozwieszać po okolicy...jakichś stacjach benzynowych...supermarketach...gdzieś w centrach odwiedzanych przez okolicznych mieszkańców...w samym Krakowie...też w charakterystycznych miejscach- centrum...sama to lepiej wiesz! Tu możesz zamówić plakat...chłopak nawet może trochę poddrukować jak się dogadać http://www.dogomania.pl/forum/f942/plakaty-ogloszenia-ulotki-banery-grafiki-128462/#post11540436 Dobrze by było znaleźć charakterystyczne cechy wyglądu psiaka- jakieś plamki,skarpety,... i mocno je podkreślać w ogłoszeniach. Ważne byłoby też dowiedzieć się,czy psiak miał coś przy sobie-obróżka.... i sprawdzić czy nie jest za...(nie wiem jak się to pisze:oops:.)...zaczipowany. Koniecznie musisz mieć dobre zdjęcia! Mogę pomóc w zrobieniu ogłoszeń na Gumtree.Musiałabym jednak mieć te dane i fotki. Cioteczki,a może którejś coś jeszcze podpowiada doświadczenie? Quote
elzak3 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 A miał jakąś obrożę? No chyba że ktos go wywalił i zdjał wczesniej obroze. Quote
ANETTTA Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 oooooooooooo jaka pieknotka Kasiu a mzoe on sie zagubił moze jakię ogłoszenia ..... w góre maleństwo Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 ANETTTA napisał(a):oooooooooooo jaka pieknotka Kasiu a mzoe on sie zagubił moze jakię ogłoszenia ..... w góre maleństwo A nie gadałyśmy!!!:evil_lol: Myślę,że trzeba zacząć od szukania...właścicieli,ale można też równolegle rozglądać się za domkiem. Quote
Olga132 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 wydaje sie być zadbany warto by było porozwieszać ogłoszenia informujące gdzie psiak się znajduje - może go ktoś szuka ! Quote
maarit Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Spróbuję jutro zrobić jakieś ogłoszenia tak jak w pw pisałam a na razie leć się pokazać piesku:roll: Quote
Isadora7 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Biedny psiak - sobie zaznaczam wąteczek. Quote
jagienka42 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 jeżeli da się zrobić psiakowi jeszcze ze dwa fajne zdjęcia to mogę zrobić allegro i alegratke napiszemy że szuka właściciela lub nowego domku;) jeżeli moge jeszcze jakoś pomóc to piszcie.plakaty jeżeli będą tez moge porozwieszać po nowej-hucie . Quote
t_kasiek Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 zgodnie z waszymi sugestiami napisze do koleżanki czy już jakos próbowali szukać jego właścicieli. Zapytam o obróżkę i czipa. No i poprosze o jeszcze jakieś fotki bo to jest ważne Ja też myśle, ze najpierw trzeba założyć ze sie zgubił....może warto do schroniska zawieść jego fotke ?? Quote
Jagoda1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Psiak wygląda na domowego, warto ogłaszać... Może zamieścić tutaj? Zaginione / Znalezione Psy i inne zwierzęta :: Strona Główna Quote
Poker Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 dobrze jest pytać w okolicy znalezienia psa listonoszy,dzieci w szkołach, sklepowych , oni zbierają wszystkie plotki i ploteczki. Quote
Dea Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 A może do lokalnej gazety, ze zdjęciem? I u najbliższych wetów także. Quote
wtatara Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 tak, tak,bedziemy próbowac przez gazete i program lokalny-moze sieuda Quote
ULKA12 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Zaznaczam sobie. Trzymam kciuki aby tylko się zgubił. Może w trakcie sylwestra się wystraszył i po prostu uciekł. Quote
maarit Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 To ja zamiast ogłoszeń w sprawie nowego domu siadam i grzebię czy ktoś nie zgłaszał zaginięcia;) Quote
ANETTTA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 oby go ktos szukał..szkoda takiego miśka :shake: Quote
t_kasiek Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 trzymajcie kciuki zeby udalo sie zamiescic ogłoszenie w gazecie.....a może uda sie też w Kundlu na Krakowie....... ja poki co wiem, ze nie mial obrozki i raczej nie ma czipa.....zadnych znaków szczególnych raczej nie ma :( Quote
Recommended Posts