Charly Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Dzika_Figa']SŁODKA i te uszyska... Wyczytałam, ze nie w Krakowie, tylkow Brzegu Opolskim. No nic, mniejsza z tym, widać że szczęśliwa i dobry domek, cieszę się. Z tym ewentualnym trzecim pieskiem do transportu jednak nie wypaliło, więc zostałyby dwa - Sonia i Drożdż. Czekamy jak się sprawy potoczą. A, i sprawdzał ktoś te koty? Właściwie to wszyscy suni w tej kwestii ufamy "na piękne oczy", ale chcielibyśmy wiedzieć, czego się spodziewać. Bardzo prosimy.[/quote] chyba rybcia sprawdzala. Jesli nie sprawdzę następnym razem. jutro albo we wtorek Quote
Dzika_Figa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Vitka']Patrzcie jakie cudo!!! :loveu: [url=http://picasaweb.google.pl/Vitka.dora/Rogz?authkey=Gv1sRgCKmuxfa2hLjPrgE#]Picasa Web Albums - Dorota - Rogz[/url][/QUOTE] Śliczne! Dziękujemy! Merdamy ogonem! Quote
koss Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Majka - w Brzegu,....chodzi własnie o to, aby piesy " rodzinnie" opuszczały schron...:evil_lol: Amelka,Dosia, Nel..... Majka, Sonia..... Zeby tak jeszcze Zosia -ona jest przeciez tylko jedynaczka ....prawda Charly??? [B] TOMCUG :Rose:-MONIKO[/B] -w ferworze [COLOR=darkgreen][B]zapomniałam Ci podziekować,za zrobienie allegro :buzi:...[/B][/COLOR] [B][COLOR=#006400][COLOR=black] Brysiu, Bigosiku[/COLOR] - za cacaaaaaałą masę ogłoszeń -bez WAS -jestem ...półgłówkiem :placz:[/COLOR][/B] Quote
kordonia Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Charly']chyba rybcia sprawdzala. Jesli nie sprawdzę następnym razem. jutro albo we wtorek[/quote] Na pewno nie sprawdzała. Ja sprawdzę, we wtorek jestem w schronie, Buba i koty to moi ulubieńcy :D Quote
Dzika_Figa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='kordonia']Na pewno nie sprawdzała. Ja sprawdzę, we wtorek jestem w schronie, Buba i koty to moi ulubieńcy :D[/QUOTE] No to sprawdź, proszę. Mama będzie bardzo niepocieszona jak suka ośmieli się szczekać na jej ukochane kotki... Ale wierzymy że będzie ok... Spójrzcie tylko na tą mordę... Czy ona byłaby w stanie kogoś skrzywdzić? Teraz sunia już nie ma innego wyjścia niż kochać koty. ;) Quote
Vitka Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Buba jest bardzo przyjazna. :) Jej koleżanka z boksu chciała ją zdominować, a Sonia uznała, ze to zabawa i się bawiła :evil_lol: [url=http://picasaweb.google.pl/Vitka.dora/Schronisko2Lutego2009#5298272839638433970]Picasa Web Albums - Dorota - Schronisko 2 ...[/url] Tu są zdjęcia z tej zabawy. :lol: (przesuwać do przodu i do tyłu) Quote
Florentynka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 No pięknie!!! zdjęcia fantastyczne, a efekt taki, że zamiast pracować to siedzę i oglądam. Zawalę robotę, łeb mi urwą i moje bydlęta zostaną sierotkami... Koty dobrze by było sprawdzić, ale teraz to już i tak bez znaczenia - klamka zapadła. Zresztą przecież takie spojrzenie nie może należeć do pożeracza kotów... Quote
Charly Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Tak tak Koss Zoska jest sama, samiutenka jak paluszek:placz: Quote
Florentynka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Rodzice poprosili mnie o wrzucenie następującego tematu: jeśli transport w weekend do Bytomia jest aktualny, to może ten kto będzie wiózł psiska chciałby przed powrotem odpocząć, przenocować? Bo to strasznie daleko. Jeśli tak, to proponują nocleg u siebie w Krakowie. Za benzynę na odcinku Bytom -Kraków i z powrotem zwrócimy, oczywiście. Quote
Dzika_Figa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='Charly']tata rybci nie moze jechac niestety.[/QUOTE] To cóż, Aśka będzie musiała pojechać z rodzicami, tylko kiedy ona znajdzie czas? Chyba dopiero w ostatnie dni marca/na początku kwietnia... Quote
Florentynka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 No na to wychodzi, że będę musiała przyjechać po psa, w takim razie. Zrobi się. W tej chwili nie umiem się co do dnia określić, ale dam znać. Quote
Florentynka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Jeszcze jedno. Wyraźnie jasno i jednoznacznie w imieniu całej rodziny deklaruję, że opóźnienia w odbiorze psa spowodowane są wyłącznie czynnikami obiektywnymi. Decyzja o adopcji tej właśnie suczki podjęta została w pełni świadomie i nie zamierzamy się z niej w żadnym wypadku wycofywać. Wręcz przeciwnie. Bardzo czekamy na chwilę, kiedy pies już będzie z nami. Dla nas to już jest nasz pies. Formalności formalnościami, a związek emocjonalny narodził się w momencie pierwszego spojrzenia na zdjęcie psicy. Już wtedy poczuliśmy, że naszą rodzinę i Sonię połączył los. Proszę, traktujcie sytuację tak, że ten pies już ma dom. Na pewno. Żeby pojechać po psicę muszę się wyrwać z pracy na 2 dni - będziemy się starali odebrać ją najwcześniej jak się da, w tej chwili realny termin to po 26 marca (27, 28?). Proszę, powiedzcie Soni, niech czeka spokojnie. Quote
Charly Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 kochani jesteście:buzi:..Kochana Sonieczka już się nie musi martwic. Ewka pewnie już sprawdzila relację Buba - koty i jak przyjdzie zda relacje:) Quote
kordonia Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Buba nie zwraca uwagi na koty :) Węszy wszedzie z ciekawoscią, na niczym nie zatrzymuje sie dłużej, na kocie też :D Juteo bede w schronie, wpiszę rezerwację dla was do zeszytu. I tak wszyscy wiedzą, że Buba jest Wasza, ale na wszelki wypadek zaklepię ją :) Quote
Florentynka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Kordonia - bardzo dziękujemy za sprawdzenie kotów, uff, cieszymy się, że psica nie wykazuje agresji. Tak, koniecznie wpisz nas do zeszytu z rezerwacjami. Bardzo sie boimy, żeby nikt nam nie sprzątnął sprzed nosa takiej ślicznoty. A tak sobie pomyślałam, że jak się powiesi na boksie Soni wielką kartkę z napisem REZERWACJA to może ludzie zaczną myśleć, że to taka wielka okazja, załapać się na psa ze schroniska i będą się pchać drzwiami i oknami żeby kogo adoptować? Quote
gops Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='Florentynka']Kordonia - bardzo dziękujemy za sprawdzenie kotów, uff, cieszymy się, że psica nie wykazuje agresji. Tak, koniecznie wpisz nas do zeszytu z rezerwacjami. Bardzo sie boimy, żeby nikt nam nie sprzątnął sprzed nosa takiej ślicznoty. A tak sobie pomyślałam, że jak się powiesi na boksie Soni wielką kartkę z napisem REZERWACJA to może ludzie zaczną myśleć, że to taka wielka okazja, załapać się na psa ze schroniska i będą się pchać drzwiami i oknami żeby kogo adoptować?[/quote] :evil_lol: co za pomysl ,swietny ale raczej by nie zadzialalo...chcociaz kto wie :razz: a tak wogole to albo ja slepa albo nigdzie nie pisze w jakim Sonia jest wieku mniejwiecej ? Quote
Dzika_Figa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='gops']: a tak wogole to albo ja slepa albo nigdzie nie pisze w jakim Sonia jest wieku mniejwiecej ?[/QUOTE] Podobno ma około dwóch lat. Ale czy na pewno? To bez znaczenia dla mojej rodziny, chcielibyśmy ją tak samo jakby miała siedem, dziesięć albo cztery miesiące. Quote
Dzika_Figa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='kordonia']Buba nie zwraca uwagi na koty :) Węszy wszedzie z ciekawoscią, na niczym nie zatrzymuje sie dłużej, na kocie też :D [/QUOTE] Bo bida chce się nawąchać za wszytskie czasy... Przecież ona nie zna tego wszystkiego i nie wie że jedzie niedługo do domu gdzie będzie mogła wąchać ile wlezie... Chłonie ile się da na tych spacerach. Ciekawa świata ta nasza suczka. Quote
koss Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 FIGA (DZIKA:razz:) , FLORENTYNKA-wracam czytac Was, kiedy mam dosyć ...a ostatnio odszedł " mój " pies ..i ....:shake: To taka terapia ...dzięki :lol: Quote
Rybc!a Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Wydaje mi się, że Buba-Sonia nie ma dwóch lat.. :lol: Quote
gops Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='Dzika_Figa']To ile ma? Półtora roku?[/quote] mi sie wydaje ze tak okolo wlasnie bedzie gdzies ;) wczesniej nie mielismy dostepu do psow tak jak teraz dlatego niewiem dokladnie w jakim wieku jest ;) a tak wogole to taka jedna [B]vitka[/B] chyba :diabloti: mowila cos ostatnio ze zdjecia Buby-Soni beda i to nawet w szelkach ? :evil_lol: Quote
Dzika_Figa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='Rybc!a']Wydaje mi się, że Buba-Sonia nie ma dwóch lat.. :lol:[/QUOTE] To ile ma? Półtora roku? Quote
Dzika_Figa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='koss']FIGA (DZIKA:razz:) , FLORENTYNKA-wracam czytac Was, kiedy mam dosyć ...a ostatnio odszedł " mój " pies ..i ....:shake: To taka terapia ...dzięki :lol:[/QUOTE] My tylko piszemy to, co myślimy. Przykro nam z powodu psa, nam też niedawno odeszła sunia, jak wiesz. I to najlepsza, najcudowniejsza sunia pod słońcem. Psi anioł, co wychowywał naszą kotkę i pomógł mi wykarmić i wychować dwie trzydniowe znajdy śmietnikowe... Jakoś się staramy cały ten smutek i pustkę przerobić na radosne oczekiwanie nowej suni, tak dziwnie podobnej z wyglądu i imienia... Quote
Charly Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 czy Buba Sonia to naprawde siostra Majki? bo jesli tak to nie ma jeszcze dwoch latek. Majka miala latem w sierpniu jakies 5 miesięcy maksymalnie. Quote
Recommended Posts