ihabe Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Przed podjęciem jakichkolwiek decyzji należy również skontakować się z _bubu_ lub BUDRYSKIEM.[/quote] Kochani, ja osobiście nie jestem tutaj aby podejmować jakiekolwiek decyzje, tylko po to, żeby odciążyć właśnie Bubu i Budryska i podać im na tacy jakieś propozycje:-( Nie musiałaś Pinczerko tak pisać, :-( Myślałam, że już chociaż trochę mnie poznałaś:loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [quote name='ihabe']Kochani, ja osobiście nie jestem tutaj aby podejmować jakiekolwiek decyzje, tylko po to, żeby odciążyć właśnie Bubu i Budryska i podać im na tacy jakieś propozycje:-( Nie musiałaś Pinczerko tak pisać, :-( Myślałam, że już chociaż trochę mnie poznałaś:loveu:[/quote] Ihabe, ja broń Boże nie pisałam z żadnym zarzutem ani pouczeniem :loveu: Tylko czytałam, że dziewczyny pytały, czy rezerwować już tymczas u Murki itp., a zanim cokolwiek się ustali to trzeba skontaktować się z dziewczynami :) Ja Was podziwiam, że tyle chcecie zrobić dla naszego Cykorka i tak szybko potrafiłyście się zebrać :loveu: Quote
ihabe Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Cykorku, podobno burza była u Was? Jak się czuje nasz Cykorek? Quote
peate Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Cykorek ja to zwykle bywa odbył swój niedzielny spacerek na wybiegu :roll: on boi się ludzi, tym samym nie da sobie zapiąć szelek tak więc jego spacerek wygląda tak, że Cykorek biega dookoła wybiegu, a jeśli ktoś stanie na jego drodze to mały robi w tył zwrot i biegnie w drugą stronę :roll: no chyba, że zauważy, że ktoś ruszy i idzie w jego stronę ... to wtedy w tempie sprintera biegnie do swojego kojca i znika w budzie :roll: i tak właśnie wyglądają spacerki Cykorka :-( Quote
ihabe Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 [quote name='peate']Cykorek ja to zwykle bywa odbył swój niedzielny spacerek na wybiegu :roll: on boi się ludzi, tym samym nie da sobie zapiąć szelek tak więc jego spacerek wygląda tak, że Cykorek biega dookoła wybiegu, a jeśli ktoś stanie na jego drodze to mały robi w tył zwrot i biegnie w drugą stronę :roll: no chyba, że zauważy, że ktoś ruszy i idzie w jego stronę ... to wtedy w tempie sprintera biegnie do swojego kojca i znika w budzie :roll: i tak właśnie wyglądają spacerki Cykorka :-([/quote] to jakie On ma szanse na dom? Gdyby nagle znalazl się dom to i tak to nic nie da? Jak mu pomóc? Quote
_bubu_ Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Przenoszenie Cykorka do hoteliku to poważna decyzja. Psiak spędził 10 lat w tym samym kojcu. To cały jego świat i przeprowadzka byłaby dla niego bardzo ciężkim przeżyciem. Kiedy jego przyjaciółka poszła do adopcji to zmienił kojec - i to już była dla niego trauma. Jeśli gdzieś się go przeniesie to powinno to być już miejsce gdzie zostanie do końca życia aby zaoszczędzić mu ogromnego stresu. pamiętajcie o tym.. On takie zmiany zniesie dużo gorzej niż psiak oswojony z ludźmi. Z drugiej strony schronisko , w którym przebywa Cykor ma się przeprowadzać i w nowym zabraknie miejsca dla ok 20 psów.. i wtedy Cykora będzie trzeba zabrać. No chyba, że plany się zmienią na większą ilość kojców. Przeprowadzka najwcześniej za 2 miesiące. Myślę , że jeśli znajdzie się sprawdzony hotelik i deklaracje osób które będą go utrzymywać to można go wpisać na listę oczekujących. W razie czego na jego miejsce zawsze może wskoczyć inny psiak. Myślę , że Cykorowi można by ułatwić adaptację w nowym miejscu jeśli byłby zabrany razem ze swoją obecną koleżanką - staruszką Tiną.. Mogłyby mieszkać w jednym kojcu. Quote
peate Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 tak sobie myślę, że gdyby był to dom z ogródkiem ... to może ten ogródek i jakaś ocieplana buda, albo garaż lub jakieś inne otwarte pomieszczenie na sam początek by mu wystarczyły :roll: przynajmniej teraz jak jest ciepło :roll: a z czasem być może przekonałby się do ludzi choć na tyle, by po prostu przebywać razem z nimi w domu, no bo o głaskaniu czy jakichś przymilankach to na razie nie ma mowy :roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 [quote name='ihabe']to jakie On ma szanse na dom? Gdyby nagle znalazl się dom to i tak to nic nie da? Jak mu pomóc?[/quote] To musiałby być dom-marzenie: mega odpowiedzialni i cierpliwi właściciele. Ja wierzę, że dzięki ciężkiej pracy można by wyrobić w Cykorku zaufanie do właściciela. Malutkimi, bardzo małymi kroczkami. W schronisku nikt po prostu się tym nie zajmuje, a nasze wizyty raz na tydzień niewiele dają. Cykor raczej nigdy nie bedzie psem spacerującym w szeleczkach po osiedlu pełnym ludzi. Ale domek z ogrodem, kochający właściciele, na te ostatnie parę lat cykorkowego życia... To byłoby prawdziwe marzenie... Quote
iwona213 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 cykor dzisiaj miał byc w gazecie gliwickiej, jednak nie mam gazety wiec potwierdzic nie moge czy sie ukazało ogłoszenie, Quote
peate Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='iwona213']cykor dzisiaj miał byc w gazecie gliwickiej, jednak nie mam gazety wiec potwierdzic nie moge czy sie ukazało ogłoszenie,[/quote] w takim razie już zaciskam kciuki :kciuki: Quote
_bubu_ Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ciekawski Cykorek [IMG]http://img149.imageshack.us/img149/9915/dsc0705.jpg[/IMG] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/2194/dsc0700e.jpg[/IMG] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/9869/dsc0712k.jpg[/IMG] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/8844/dsc0702a.jpg[/IMG] Quote
peate Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 straszny słodziaczek z tego naszego Cykorka, no nie? :cool3: Quote
Olena84 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Czy Cykor potrzebuje ogłoszeń, czy raczej czekamy na dt który by go trochę ośmielił? Quote
Gosiapk Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 [quote name='Olena84']Czy Cykor potrzebuje ogłoszeń, czy raczej czekamy na dt który by go trochę ośmielił?[/quote] doprawdy nie wiem, najchętniej odesłałabym go do Murki na przeszkolenie Quote
Selenga Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 allegro ma, właśnie wznowiłam z nowymi zdjęciami [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=636551016]Samotność to straszna rzecz, on nie chce tak (636551016) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
iwona213 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Cykor wyszedł w gazecie gliwickiej, własnie mam ją w ręce. Tak więc prosze o informacje czy jest jakiś odzew, Cykorek poleciał na pierwszy ogień, wyszedł jako pierwszy, wiec ciekawa jestem czy bedzie zainteresowanie czy Nowiny sa bardziej skuteczne. Jeśli nowiny sa bardziej skuteczne będe dawała psiaki którym trudniej znalesc domek, a do gliwickiej łatwiejsze przypadki ;) Quote
_bubu_ Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Do mnie nikt nie dzwonił dzisiaj , ale nie wiem czy był namiar na mnie podany? Quote
Recommended Posts