Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj rozmawiałam z Klaudią... do Pani dzwoniła bubu i wszystko byłoby super, gdyby zainteresowana osoba cykorkiem miała ogrodzenie. Tak więc bez ogrodzenia nie ma możliwości żeby do niej trafił. Niestety w takiej sytuacji szukamy dalej.

Posted

A może złożymy się na kojec dla Cykorka u Pani? Zawsze to lepsze, niż schronisko? Z czasem jak się oswoi z nową opiekunką, to chodziłby na spacerki na smyczy :)

Posted

najlepiej jakby trafił do domu z ogrodem i nie musiał już siedzieć w budzie, może jeszcze ktoś zadzwoni... chociaż marne szanse ponieważ jutro wychodzi nowa gazeta, no chyba że z ogłoszeń internetowych...

oto cykorek w gazecie

Posted

Cykorek czeka już bardzo długo, i są niewielkie szanse, że ktokolwiek inny się nim zainteresuje. Trzeba patrzeć realnie, ani on piękny nie jest, ani charakteru miłego nie ma, nie ma czym zwrócić na siebie uwagi potencjalnego właściciela.

Posted

kurczę tak mi przykro, że znowu mu się nie udało i to w dodatku przez .. płot :shake:

ale szkoda, żeby domek się zmarnował, więc może by polecić pani innego pieska, potrafiącego chodzić na smyczy :roll:

Posted

podobno sprawa nie jest zamknięta, Pani ma robić ogrodzenie, więc jak zrobi nie wykluczone że Cykora zabierze. Jednak nie wiem czy osoba która raz twierdzi że ma ogrodzenie, potem okazuje się że go nie ma, jest osobą wiarygodną i odpowiedzialną. Nie rozmawiałam osobiście, więc nic nie mogę na jej temat powiedziec. Dziwi mnie tylko że jak Klaudia z nią pierwszy raz rozmawiała to twierdziła że ma ogrodzony teren. Potem dzwoniła bubu no i juz ogrodzenia nie było, troche dziwne podejscie...

Posted

Dopiero dzisiaj trafilam na watek Cykorka:-(

Cioteczki a nie myslalyscie o tym zeby Cykorek trafil do jakiegos DT?
Moze jak by zaczac zbierac deklaracje to latwiej byloby znalezc domek

Ktos juz tutaj wspominal o Murce - myslalyscie o tym?

Posted

Maszabera, oczywiście szukamy wszelkiego sposobu wyciagnięcia Cykorka ze schroniska. Jednym z nich jest właśnie tymczas(choćby płatny). Tylko nikt się nie deklaruje, nikt nie jest w stanie zabrać Cykora. To nie jest zwykły psi staruszek, to jest przerażony stary pies, którego nikt nigdy nie nauczył miłości... Potrzeba mu poświecić ogromnie dużo czasu i cierpliwości. Bo droga jest bardzo długa.

Jeśli pojawiłaby się jednak możliwość odpowiedzialnego tymczasu dla Cykorka to z pewnościa by tam pojechał.

Posted

mi sie wydaje że Cykor po 10 latach w schronisku powinien trafić prosto do nowego domu. Zmiana otoczenia dla takiego dzikuska to będzie ogromny stres a hotel to dodatkowe miejsce i dodatkowe zmiany i przeżycia.chyba że tymczas u kogoś gdzie Cykorek byłby w domu i ktoś pracowałby nad jego oswajaniem..

Posted

bubu, nie znajdziemy nikogo kto przygarnie starego, przerażonego psa.

Porponowałam hotelik u Murki już kilka razy, bo Murka ma świetną rękę do psów i już niejednego straszaczka na dobrą drogę wyprowadziła.

Uważam, że przystanek u Murki zrobi tylko Cykorkowi dobrze.

Przemyśl proszę jeszcze bubu i może w końcu zapiszem go do Murki?

Murka ma jeszcze jedną wspaniałą cechę, jej psy znajdują domy :)

Posted

[quote name='Gosiapk']bubu, nie znajdziemy nikogo kto przygarnie starego, przerażonego psa.

Porponowałam hotelik u Murki już kilka razy, bo Murka ma świetną rękę do psów i już niejednego straszaczka na dobrą drogę wyprowadziła.

Uważam, że przystanek u Murki zrobi tylko Cykorkowi dobrze.

Przemyśl proszę jeszcze bubu i może w końcu zapiszem go do Murki?

Murka ma jeszcze jedną wspaniałą cechę, jej psy znajdują domy :)

To bardzo duzo znaczy, bardzo