Moonek Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Wiesz tiqrunia, ja nie jestem niczemu winna, a zostalam zaatakowana, jakbym naprawdę zrobiła coś złego. Nikt nawet nie odpowiedział na zadane przeze mnie pytania, bo prosiłam o porady. Najwazniejsze jest to, ze ktoś ma PEWNOSC!!! większą niz ja skąd ja mam moje mieszańce. Ja jestem zbyt wrażliwa na to by się kłócić, bo od razu mnie to boli i płaczę. Więc nie będę dawał nikomu satysfakcji by po mnie jezdził. Dziękuję Ci
tigrunia Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Moonek']Wiesz tiqrunia, ja nie jestem niczemu winna, a zostalam zaatakowana, jakbym naprawdę zrobiła coś złego. Nikt nawet nie odpowiedział na zadane przeze mnie pytania, bo prosiłam o porady. Najwazniejsze jest to, ze ktoś ma PEWNOSC!!! większą niz ja skąd ja mam moje mieszańce. Ja jestem zbyt wrażliwa na to by się kłócić, bo od razu mnie to boli i płaczę. Więc nie będę dawał nikomu satysfakcji by po mnie jezdził. Dziękuję Ci[/quote] Najlepiej nie zwracaj uwagi na ich zgryźliwości :p Ja nie wiem kochana jak to jest .. czy mały może się od Sammi czegoś zarazić .. Moze ktoś doświadczony sie wypowie a takich tu tez mało z tego co widzę .. Tylko potrafią stwierdzić, że skoro pies jest bez rodowodu to juz jest brzydki, krzywy i w ogóle be.. :angryy:
Chefrenek Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Moonek jeśli szczeniak jest wstępnie zaszczepiony to nic nie powinno się stać. Na butach też coś możesz wnieść. Na wszelki wypadek trzymaj Sammi zdala od innych psów. Ja tak robiłam w przypadku moich psów i nic się nie stało.;)
AmiX Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Możecie sobie trochę odpuścić?? Niech każdy sam decyduje jakiego chce psa…. bez czy z rodowodem. Sama mam dwa psy rodowodowe ale nigdy nikogo nie naciskam :roll: nawet w stosunku do swoich znajomych delikatnie tłumacze ale nie krytykuje poniewiż uważam ze to indywidualna decyzja….nie krytykuje także nigdy psiaków bez rodowodu bo też są piękne…i maja prawo być kochane…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jestem jedynie przeciwna „fabryki psów” czyli oszustą sprzedającym wadliwe lub chore psy.... uważam że tu nie są winni ludzie który jedynie kupując pieska spełniając swoje marzenia….to nie ich należy krytykować:roll:[/SIZE][/FONT]
Patikujek Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Całkowicie popieram Amix:) A tTy Moonek uspokój się i wklej nowe fotki swojego psiaka bo jest śliczny:loveu: A jesli komuś się jakiś psiak nie podoba to niech to zatrzyma dla siebie lub porozmawia o tym z kimś(tylko nie na forum) Po to powstała galeria by oglądać psiaczki a nie krytykować je za brak rodowodu, ja tez jestem przeciwna rozmnażaniu psów bez rodowodu, jednak jeśli już ktoś takiego psiaka kupił to ważne teraz by był kochany i to się liczy, i tak już jest za późno na odradzanie komuś takiego psiaka, ma go i koniec I nastaje spokój:)
białeyorki Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/1176/yorkiibiewerki225qh4.jpg[/IMG][/URL] Zgadnijcie kto jest kto?
białeyorki Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/6439/yorkiibiewerki209em5.jpg[/IMG][/URL] A to moje biewerki ala pom pon pieknie rosna i mam nadzieje że pieknie sie wybarwia dla moich kawalero Kacperka i Mackeya
Guest Agata_B Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Moonek']Wiesz tiqrunia, ja nie jestem niczemu winna, a zostalam zaatakowana, jakbym naprawdę zrobiła coś złego. Nikt nawet nie odpowiedział na zadane przeze mnie pytania, bo prosiłam o porady. Najwazniejsze jest to, ze ktoś ma PEWNOSC!!! większą niz ja skąd ja mam moje mieszańce. Ja jestem zbyt wrażliwa na to by się kłócić, bo od razu mnie to boli i płaczę. Więc nie będę dawał nikomu satysfakcji by po mnie jezdził. Dziękuję Ci[/quote] Moonek nie zracaj uwagi na niektóre osoby :shake: Bo ja mam takie wrażenie, że dla niektórych nie liczy się pies, tylko rodowód.:roll: Te r=r kompletnie zawróciło wam w głowie :shake: Sama decydujesz czy chcesz psa z rodowodem, czy bez. Nie każdego stać na Biewera z rodowodem za 4tys zl. twój piesek jest piękny, nie przejmuj się ;)
Berek Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 ... dodajmy że w polskich warunkach gwarancje dawane przez hodowców zrzeszonych w ZK są nader nikłe. Nie mamy pewności kupując szczenię za grube pieniądze, co z niego wyrośnie - i, drodzy państwo, na ringach yorków widujemy, a jakże, psy z wadliwą sierścią, niedobrą budową, nieładnymi główkami albo wręcz obciążone genetycznymi chorobami (wypadająca rzepka kolanowa - to GENY, prosze państwa, GENY - a nasi hodowcy udają że... nie:shake:) - przecież to wszystko pieski rodowodowe, więc nie do końca sie zgadzam że wyciąganie źdźbła z oka bliźniego pomoże nam dostrzec... belkę w naszym oku. :angryy: A dokuczyć komuś można nieźle. Naprawdę w krzewieniu oświaty posuwamy się nieraz trochę za daleko. :cool3: Rozumiem szlachetny zapał itd. ale... można się przy okazji trochę pohamować kiedy zdamy sobie sprawę jak NIEWIELE możemy zaoferować osobie którą nawracamy w ramach akcji r=r.:evil_lol:
bajadera Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Bo ze względu na popularnośc yorków rozmnaża się co się da. A suce wystarczą trzy bardzo dobre, aby była hodowlana. Jak czasem zaglądam w swoim oddziale w dniu dyżuru sekcji terrierów, to kiedyś usłyszałam taki żarcik "Dyżur bez tatuowania yorków to dyżur stracony". A własciel pikusia często uważa, ze skoro on rodowodowy, to do wystawiania i hodowli. I tak popyt nakręca stawki wystawowe.
dorota07 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [B][COLOR=red]:tree1:czas Swiąt się zbliża więć życzę WAM, wszystkim Spokojnych i Radosnych Swiąt w gronie najbliższych Wam osób i zwierzątek a w Nowym Roku dużo szczęścia...to Wam :tree1:[/COLOR][/B] p.s. [SIZE=1]a sobie życzę abym doczekała chwili aż zanikną wszystkie wylęgarnie wszelkiego rodzaju mixów i wszelkich ras i nie ras...aby w końcu przestały istnieć przepełnione schroniska a ludzie zaczeli kochać braci mniejszych a nie tylko mamonę...:shake:[/SIZE]
pompeo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Wejdzcie w link i zobaczcie do konca :) [URL]http://www.paperboy.nl/?PID1=A%3F5J1%409N%2EY%40R%22EK%3C%2DB%20%3F%5D%5EJ04%3EUIIQ58%2C5CF%2EJG%23%40%24%5F%3D2%0A[/URL]
pompeo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Zobaczcie sami. I to z rodowodem AKC :crazyeye: Yorkie-Pom [URL]http://karensteacupandtoydogs.com/page3.html[/URL]
Chefrenek Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Ludzie są chorzy biewerki, biewerkami ale te yorkie-pom:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
pompeo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 eeee chyba to mieszanka yorka z pomeranianem Nie znam dobrze angielskiego może ktos przetłumaczy? :)
pompeo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Ja to tak zrozumiałam jakby to były rodowodowe szczeniaki. Zreszta cena nie mała za takiego szczeniaczka !!!
Chefrenek Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='bayco']eeee chyba to mieszanka yorka z pomeranianem Nie znam dobrze angielskiego może ktos przetłumaczy? :)[/quote] Zgadza się i rodzice zarejestrowani w AKC a on sam w... American Canine Hybrid Club:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ps.chodziło mi o Josha
Chefrenek Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='bayco']Może to jakiś klub rasowych mieszańców?[/quote] Coś takiego, oni tam tworzą takie rasowe mixy np. pudle z labkami.:shake::shake::shake:
Paulina87 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 No to pewnie klub dla hybryd. Czyli takich yorkow-pomeranianów. Nie jestem za takimi mieszankami, ale szczeniaki same w sobie wyglądają ciekawie.
pompeo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Zobaczcie nawet mieszaniec jest rasowy skoro ma rodowód :) r=r
jolisia34 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Mnie osobiście nie podobają się te yorko-pony.Ale komuś na pewno.A swoją drogą niezłą tam mają cenę Biewerów:crazyeye:
bajadera Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Dokładnie to chodzi o krzyżówkę yorka z pomeranianami. Stąd yorkipom. To jest strona jakiejś producentki szczeniaków. A w Stanach jest taka organizacja, która rejestruje mieszańce i wydaje im formalne rodowody. Dla mnie to paranoja. Zastanawiaja mnie tej yorki particolour, które podobno rejestruje AKC. Zaraz to sprawdzę, bo dla mnie to jakaś ściema. No i doczytałam się. AKC rejestruje yorki o innym umaszczeniu (czekoladowe podpalane, particolour czyli dokładnie takie same jak biewery, jednokolorowe), ale na wystawach AKC są dyskwalifikowane. Mogą być wystawiane na wystawach innych organizacji niż AKC i uczestniczyć w innych imprezach organizowanych przez AKC. Czyli to coś takiego jak u nas pies z adnotacją niehodowlany. W miotach ONków na przykład rodzą się długowłose szczeniaki (nawet po wybitnych psach - geny!!) i takie psy dostają metryki ZK, ale wystawiać ich nie można.
Recommended Posts