Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha nie było DGM przez dzien i jak wszyscy z rana sie rzucili do czytania a tu nic nie ma :)

Ciężka sprawa z tym kolorkiem , ale świata nie zbawimy :):):)

Ka-Vanga powiem Ci , że moja rodzina to zakochała sie w olbrzymach jak zobaczyli na zywo na wystawiee w Nowym sączu. Był tam taki jeden ( niestety nie wiem jak sie nazywał) co mówie Ci cudo.

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Meku!! Prawie kazdy czarnuszek ma w mniejszym lub większym stopniu wybarwiony włosek. Niektóre maja totalnie brazowe i co do tych , jesli maja byc wystawiane to chyba nic innego jak farba nie pomoze.
te wszystkie specyfiki rzekomo przyczerniajace włosej sprawiaja tylko ,ze włos itensyfikuje kolor ale to nie znaczy ,ze przyczernia. Z mopich obserwacji wynika ,ze pogłebia - owszem ale KAŻDY kolor..tzn jak twóuj piech ma wybrazowiona na rudo brode to mu sie robi slicznie mocno ruda.
Ja dotychczas przerobiłam kilka szamponow od Gottlebe, poprzez Hery i Allsystems. Żaden tak naprawde nie czerni wlosa. Zdaje się ,ze nawet kropelki z Bernarda tego nie robią..
Nie ma rady..
Powinni wynależć coś takiego jak basma dla psów ( czy jak się to tam nazywało..henna była ruda a basma na czern przekolorowywala włosy..wszytsko zioła)

Posted

Meku!! Prawie kazdy czarnuszek ma w mniejszym lub większym stopniu wybarwiony włosek. Niektóre maja totalnie brazowe i co do tych , jesli maja byc wystawiane to chyba nic innego jak farba nie pomoze.
te wszystkie specyfiki rzekomo przyczerniajace włosej sprawiaja tylko ,ze włos itensyfikuje kolor ale to nie znaczy ,ze przyczernia. Z mopich obserwacji wynika ,ze pogłebia - owszem ale KAŻDY kolor..tzn jak twóuj piech ma wybrazowiona na rudo brode to mu sie robi slicznie mocno ruda.
Ja dotychczas przerobiłam kilka szamponow od Gottlebe, poprzez Hery i Allsystems. Żaden tak naprawde nie czerni wlosa. Zdaje się ,ze nawet kropelki z Bernarda tego nie robią..
Nie ma rady..
Powinni wynależć coś takiego jak basma dla psów ( czy jak się to tam nazywało..henna była ruda a basma na czern przekolorowywala włosy..wszystko zioła)

Posted

hahaha nie było DGM przez dzien i jak wszyscy z rana sie rzucili do czytania a tu nic nie ma :)

Ciężka sprawa z tym kolorkiem , ale świata nie zbawimy :):):)

Ka-Vanga powiem Ci , że moja rodzina to zakochała sie w olbrzymach jak zobaczyli na zywo na wystawiee w Nowym sączu. Był tam taki jeden ( niestety nie wiem jak sie nazywał) co mówie Ci cudo.

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Hehe, dlatego napisalam, ze co do sredniakow to w razie co prosze mnie poprawic :wink: . Z tego wynika, ze w takim razie najmniejszy problem z brazowieniem maja olbrzymy, idac dalej tym tropem olbrzymy sa the best :evilbat: . A tak serio to znam kilka srednikow czarnych i one nie maja z tym problemu, a w olbrzymach to juz prawie w ogole nie spotkalam sie z takim brazowieniem siersci, szczegolnie takim jak pokazala Dorota na przykladzie brody Atosa :hmmmm: .[/quote]

Posted

Meku!! Prawie każdy czarnuszek ma w mniejszym lub większym stopniu wybarwiony włosek. Niektóre maja totalnie brązowe i co do tych , jeśli maja być wystawiane to chyba nic innego jak farba nie pomoże.
te wszystkie specyfiki rzekomo przyczerniające włosek sprawiają tylko,ze włos intensyfikuje kolor, ale to nie znaczy,ze przyczernia. Z moich obserwacji wynika,ze pogłębia - owszem, ale KAŻDY kolor..tzn jak twój piech. ma wybrazowioną na rudo brodę to mu się robi ślicznie mocno ruda.
Ja dotychczas przerobiłam kilka szamponów od Gottlebe, poprzez Hery i Allsystems. Żaden tak naprawdę nie czerni włosa. Zdaje się,ze nawet kropelki z Bernarda tego nie robią..
Nie ma rady..
Powinni wynaleźć coś takiego jak basma dla psów ( czy jak się to tam nazywało..henna była ruda a basma na czerń przekolorowywala włosy..wszystko zioła)

Posted

Meku!! Prawie każdy czarnuszek ma w mniejszym lub większym stopniu wybarwiony włosek. Niektóre maja totalnie brązowe i co do tych , jeśli maja być wystawiane to chyba nic innego jak farba nie pomoże.
te wszystkie specyfiki rzekomo przyczerniające włosek sprawiają tylko,ze włos intensyfikuje kolor, ale to nie znaczy,ze przyczernia. Z moich obserwacji wynika,ze pogłębia - owszem, ale KAŻDY kolor..tzn jak twój piech. ma wybrazowioną na rudo brodę to mu się robi ślicznie mocno ruda.
Ja dotychczas przerobiłam kilka szamponów od Gottlebe, poprzez Hery i Allsystems. Żaden tak naprawdę nie czerni włosa. Zdaje się,ze nawet kropelki z Bernarda tego nie robią..
Nie ma rady..
Powinni wynaleźć coś takiego jak basma dla psów ( czy jak się to tam nazywało..henna była ruda a basma na czerń przekolorowywala włosy..wszystko zioła)

Posted

Nie ma rady..

Posted

Meku!! Prawie każdy czarnuszek mini ma w mniejszym lub większym stopniu wybarwiony włosek. Niektóre maja totalnie brązowe i co do tych , jeśli maja być wystawiane to chyba nic innego jak farba nie pomoże.
Nie ma rady..
Powinni wynaleźć coś takiego jak basma dla psów ( czy jak się to tam nazywało..henna była ruda a basma na czerń przekolorowywala włosy..wszystko

Posted

Jezuuuu widze na podgladzie,ze moj post wbił się milion razy...
Bardzo prosze jakby co o usuniecie. Wbijalam je, bo mi nie wchodziły....sorrry...zreszta jak widzę to innym te z nie.....buuu

Posted

Nie ma rady..

Posted

[quote name='Ka-Vanga']A tak serio to znam kilka srednikow czarnych i one nie maja z tym problemu, a w olbrzymach to juz prawie w ogole nie spotkalam sie z takim brazowieniem siersci [...][/quote]

Nie wiem, na ile to kwestia genetyki. Ale mi się wydaje, że w dużym stopniu to jednak "czynniki środowiskowe". Może gdybym Atosowi kładła jakąś odżywkę z filtrem UV, to by tak nie rudział pod wpływem słońca? Może spróbuję w tym roku i poinformuję Was o wynikach :evilbat:

[b]Romas[/b], faktycznie uszy Zuzi są dużo dłuższe ;-)

Pozdrowienia

Posted

nie wiem dlaczego nie mogę napisać odpowiedzi :evil:
ale może teraz sie uda

brązy można wytrymować nawet na łapach, które tez powinno się trymować - własnie usówać martwy, przebarwiony włos - tak jak na grzbiecie
jak brązów za dużo to gorzej :-? baaaaardzo dużo pracy i zaczyna wchodzić w grę nieprawidlowy włos genetycznie

z brazami jest mniejszy kłopot niż z siwizną lub odbarwieniem włosa (nie wiem do końca co to jest - ale sa cienkie i wyglądają jak siwe -nie mylić z białymi), spotkałam takie i średniaki i olbrzymy (zwłaszcza na łapach) i z tym dopiero nic nie można zrobić, a o farbowaniu nie ma mowy :x

Posted

Witajcie:) Deniskowi też ruydzieje broda:) i przepdiersie mimo, ze nei jest czarny.... tzn teraz nie ale w wakacje miał taki śmieszny kolorek, naszczeście przedpiersie się strzyze to juz nie ma po tym sladu a bródka sama wróciła do swojego kolorku:)

[quote name='dorotak']... Jak decydowałam, że koniec z wystawami [/quote]
czyli obecnie nie wystawiasz już Atosika? A jak to jest z tymi krawatkami, wtedy w ogóle nie mozna wystawiac cyz po prostu "obrywa" się za to niższe oeceny?

Posted

No wreszcie ten dzial dziala :grins: .
[quote name='Mek']Ka-Vanga powiem Ci , że moja rodzina to zakochała sie w olbrzymach jak zobaczyli na zywo na wystawiee w Nowym sączu. Był tam taki jeden ( niestety nie wiem jak sie nazywał) co mówie Ci cudo.[/quote]
Ciesze sie, ze sie zakochali, moze kiedys ta milosc skloni Was do wziecia giganciora :wink: .

Posted

A nie wszyscy sędziowie pozwalają farbować!!!!!!!!
Na jednej wystawie pies został bez oceny bo zamiast na czarno był ufarbowany na granatowo i w słońcu było widać :lol: :lol: :lol: Ale może na hali by było wszystko oki :wink:

Posted

[quote name='madzior_ka']czyli obecnie nie wystawiasz już Atosika? A jak to jest z tymi krawatkami, wtedy w ogóle nie mozna wystawiac cyz po prostu "obrywa" się za to niższe oeceny?[/quote]

Wystawiać możesz każdego psa, który ma rodowód, opłacisz składki i udział w wystawie :wink: Ale białe znaczenia są wadą dyskwalifikującą u czarnego sznaucera, więc efekty tego wystawiania byłyby marne. Poza tym Atos nawet zamalowany nie zdobyłby obecnie uznania w oczach sędziów albowiem niedobra pani pozbawiła go takiej części ciała :oops: , bez której pies już nie może być piękny :evilbat:

Pozdrowienia

Posted

[quote name='dorotak'] niedobra pani pozbawiła go takiej części ciała :oops: , bez której pies już nie może być piękny :evilbat:

Pozdrowienia[/quote]

Ja jako jedyny facet musze odnieść sie do tego zdania;

AFE pańcia AFE :wink:

Posted

[quote name='Agatka']Mek pewnie mówisz o Ukuleli bo nic wiecej tam ciekawego nie było, no chyba ze mój Słonik w szczneiaczkach ;) wiem to jest chwalipiectwo ;)[/quote]

niestety nie wiem jak sie ten pies zwał bo ja jeszcze byłem nieuswiadomiony i nie kupiłem katalogu.
Ale jak tak bardzo się wytęże to mi się zdaje, że to faktycznie Twoja Sonia mogła być :wink:

Posted

Ja mysle, ze to była Ukulele, któa zreszta wygrała rase, bo to bardzo ładna suczka i w tamtej stawce nie miała konkurencji :)
Jak w tym roku pojedziemy do Sacza to mam nadzieje, ze sie spotkamy :)

Posted

[quote name='Agatka']
Jak w tym roku pojedziemy do Sacza to mam nadzieje, ze sie spotkamy :)[/quote]

Ja mam nadzieje, że wczesniej :)

Posted

NO mam nadzieje, ze wczesniej :)

Fotki sa w planie kole soboty :)
teraz to one tak samo wygladaja :)
Choc powiem ze ja juz tam jakies swoje typy mam na the besciaki :) Zobaczymy czy sie sprawdzi :)