florance Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 aha i jutro będę miała nowe zdjęcia, więc jeśli chcecie, to znowu poproszę kogoś o wstawienie 8) Quote
Pink Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Florance, z trymowaniem poczekaj na ciepelko, to jest jeszcze szczeniaczek i szkoda zeby sie przeziebil :wink: Mieciutka siersc przy sznaucich jest niedobrze hihi bo to ogolnie szorstkowlosa rasa. Ale maluszek ma jeszcze szczenieca siersc i moze ale nie musi zrobic sie szczotka :wink: Quote
orsini Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 gombar: dla mnei super. w sumie nie wiem czy scinaja wlos czy nie, bo nawet jak one go nie zetna to ja go zetne degazowkami (nie wiem jakie rz sie w tym uzywa), a podszerstek bardzo ladnie wyciagaja, zwlaszcza ten amerykanski bezfirmowy:))ale tak jak juz wczesniej pisalam trymuje przed wystawkami i dlatego nie posiadam w domku ani 1 trymera,ale kiedys sobie kupie:))wydaje mi sie ze cz-sr sa latwiejsze w obsludze jak pieprzaki:))) Quote
florance Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 orsini pamiętaj, że ja na Ciebie z pincetą czekam!!!!! 8) Quote
florance Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 się nie wymiguj, pani doktor kazała włoski wyrywać, a tu z nikąd pomocy :cry: Quote
orsini Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 toc przeciez Ci pisalam, zeby wyrwac wloski:))))))ale najlepsze do tego jest takie cos to jest chyba igłotrzymacz albo cos:))) Quote
florance Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 igło... co??? :o czy Ty mnie aby nie przeceniasz??? :-? Quote
orsini Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 hahahaha nie:)))ale pincseta czy jak sie to wabi tez mozesz rwac:))albo szkoda,ze ta wetka Ci nie wyrwala:))) Quote
florance Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 przecież ja bym na to patrzeć nie mogła!! i tak dobrze, że mąż ze mną pojechał, to chociaż te pazury mu obcięła 8) ale za 3 tyg to go chyba zostawię na zabieg... :-? Quote
madzior_ka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 florance sznaucery powinny mic szorstką sierść ale u takiego maluszka to normalne ze ma teraz mięciutką sierść jhak bedzxiesz go potem systematcyznie trymowała to sierśc zrobi się sznuacerkowata i szorstka:) i z trymwoaniem tez bym poczekała do wiosny Denis pierwszy raz stracił włosek w wieku 4 m-cy i na twoim miejscu poczekałabym do marca-kwietnia jak juz nie bedzie snieu:) Quote
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 A ja mam takie pytanie czy sznaucer same gubia siersc? Czy wylazi im poszerstek ?? Bo mojej suczce nie ,ale rozmawialam ,ze innemu sredniakowi tak. Czy to zalezy od ilosci poszerstka ?? Quote
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romas nie mam zielonego pojecia,ale tez znam sznaucera sredniego co linieje normalnie!z taka sama miniatura to sie nie spotkalam. Quote
florance Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [quote name='madzior_ka']florance sznaucery powinny mic szorstką sierść ale u takiego maluszka to normalne ze ma teraz mięciutką sierść jhak bedzxiesz go potem systematcyznie trymowała to sierśc zrobi się sznuacerkowata i szorstka:) i z trymwoaniem tez bym poczekała do wiosny Denis pierwszy raz stracił włosek w wieku 4 m-cy i na twoim miejscu poczekałabym do marca-kwietnia jak juz nie bedzie snieu:)[/quote] ja to bym chyba wolała, żeby on miał taką mięciutką zawsze... :lol: i w ogóle, żeby już wale nie rósł 8) Quote
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 florance nic prostszego:))jak go bedziesz golic maszynka bedzie miekusi:))) Quote
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 nie do konca super:))bo i kolor mu sie zepsuje Quote
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Mojej sredniaczce od strzyzenia kolor sie nie psuje ale ona p/s nie wiem jak to jest w czarnych. Acha, wiem ! Strzyge czarna miniature siostry ,kolor normalny bez zbrazowien. Wiec niektorym sznaucerom wychodzi siersc !?To ciekawe myslalam ,ze wlasnie sznaucerom nigdy! Quote
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 no z taka miniatura to sie nie spotkalam:))ale sredniaczke i owszem:))) Quote
florance Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 hmm, mam jeszcze chwilę czasu na rozważenie za i przeciw, ale dzięki za wskazówki 8) Quote
florance Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 orsini coś mi się właśnie przypomniało... Czy Ty przypadkiem nie pisałaś, że kąpiesz swoje pieski czasem w nizoralu??? czy to był żart?? :-? bo mój bubel mimo zaleconej kąpieli w jakimś środku od wetki sypie się nadal.... Quote
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Tak, kiedys walczylam z lupiezem, teraz mi sie nie chce-sam przejdzie na wiosne jak powietrze w chacie nie bedzie takie suche. Ale po 1 razie to i nizoral nie pomoze:))wiec cierpliwosci Kochana:))) Quote
madzior_ka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 z tego co wiem snuacery nie inieją jak sie je trymuje bo włos jest wyrwany, ale jak sie strzyze to włos sie ucina i linieją moze mniej od innych psów, ale siersci na dywanie jest wiecej niz u trymowanego Quote
Mek Posted February 28, 2005 Author Posted February 28, 2005 ja czesze trymerwm raz/dwa na tydzień i siersci nie ma w domku ani pół kłacza. Quote
gombar Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romans żadne sznaucery nie linieją. Włos zaczyna im wychodzić dopiero wtedy, gdy jest przerośniety, a nie został pies wytrymowany. Wtedy zaczyna sam wypadać. Oczywiście przyczyną może byc też nieodpowiednie żywienie lub alergia na karmę. Mam nadzieję, że wytłumaczyłam? :wink: Orsini, więc używałaś do trymowania swoich psiaków tych grabi z marsa? Czy tylko zwykłe trymery? Quote
Recommended Posts