Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obiecana historia Czaudera, z poślizgiem niestety :oops: , ale znów zdrówko szwankuje :roll:

Czauder to mały 3 letni, grzeczny, szorstkowłosy psiak któremu życie nie szczędziło ciosów.W grudniu został przywieziony do schroniska, po wypadku komunikacyjnym. Po zbadaniu okazało się że ma złamaną łapę, weterynarz założył gips na 6 tygodni. Czauder musiał przebywać przez ten czas zamknięty w szpitalu.
Gdy minął wyznaczony termin i zdjęto mu gips okazało się że kości nie zrosły się ,a łapa nadal zwisa bezwładnie.Zapadła decyzja o gwoździowaniu kości. Biedny pies był skazany na kolejny miesiąc w szpitalu. Po zdjęciu szwów psiak bardzo kulał, ale nareszcie mógł być wypuszczony na szpitalny wybieg. Weterynarz powiedział że w takich przypadkach kość może się regenerować nawet kilka miesięcy. Psy wyczuwały słabość Czaudera i przeganiały go z kąta w kąt, nawet jadł jako ostatni, nie miał spokoju, a wszystkie szpitalne boksy były zajęte przez chore psy.Był przenoszony kilka krotnie ale wszędzie sobie nie radził.
Wtedy uśmiechnęło się do niego szczęście, znalazł się dom tymczasowy gdzie psiak mógł w spokoju czekać, na kogoś, kto go pokocha i weźmie do siebie na zawsze. W domu tymczasowym Czauder dał się poznać jako grzeczny, ułożony i bardzo przyjacielski pies, bez problemowy i znający zasady zachowania. Kochał i był kochany i do szczęścia brakowało mu tylko stałości. Niestety szczęście Czaudera nie trwało długo, on i jego opiekunka stracili dach nad głową, musiał wrócić do schroniska , nie znaleźliśmy innego rozwiązania, choć każdy robił co mógł, aby do tego nie doszło. Czauder przebywa na wybiegu z młodymi psiakami ,z którymi się zgadza, jego łapa zrehabilitowała się całkowicie, nie pozostał ślad po dawnym urazie.
To pies który bardzo potrzebuje stabilizacji, nie pozwólmy aby jego życie było wieczną tułaczką. Czy ktoś pokocha go i odmieni jego los, aby już nigdy nie został sam, skazany na cierpienie i wieczną włóczęgę?

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Powrót do Schroniska,to dla niego dramat...:(

Dla niego był DT u mmlasowice,ale jego miejsce zajął psiak znaleziony przeze mnie w koszmarnym stanie,miałam wybór i musiałam podjąć szybką decyzję.W tej chwili dzięki nadgorliwym ludziom mmlasowice rezygnuje z DT i wcale jej sie nie dziwię.

Czy Czauder ma allegro?

Posted

Allegro miała mu zrobić ab-agnieszka , ja mu jutro resztę ogłoszeń poodnawiam, nie szukamy mu tymczasu, tam gdzie jest umieszczony, bardzo dobrze funkcjonuje i sobie świetnie radzi. Szukamy domu stałego.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Aga nie musiałaś, jeśli chcesz to zmień na innego psiaka,ja mu zrobię...tyle już mu robiłaś...

To nie chodzi o to czy musialam czy nie. Obiecalam.
Czauder jest cudownym psiakiem.
Nie zrobilam mu wczesniej allegro bo nie mialam czasu nawet sie wyspac. Dzisiaj ten czas mam wiec robie zalegle allegro:eviltong::eviltong:

Posted

ogłoszenia Czaudera,

Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia

Ogłoszenia Najpewniej.pl - Czauder,czeka na miejsce w Twoim sercu! - Wielorasowe

Czauder,czeka na miejsce w Twoim sercu! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne

,,Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu*, Katowice - �l�sk, Spo�eczno��, zwierzaki, �l�sk

,,Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu" - Ruda Śląska - Zwierzęta

Adopcje Ps�w ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko

Ogłoszenia Kupię Sprzedam

Ogłoszenie nr 971 - ,,Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl

Czauder,czeka na miejsce w Twoim sercu! Psy Szczeniaki Kundelki Katowice Śląskie - Petsy

Czauder,czeka na miejsce w Twoim sercu!. Og�oszenia - Zwierz�ta, Psy. Ruda �l�ska

Ogłoszenia - Adopcje - Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu" - 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki

Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu! / Mieszaniec / Ruda �l�ska - og�oszenia na psy.elk.pl

,,Czauder Czeka Na Miejsce W Twoim Sercu&Quot; - szczegóły ogłoszenia

Og�oszenia: Gie�da Og�osze� :: drobne og�oszenia: motoryzacja :: darmowe og�oszenia: praca

Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu

Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj

Czauder to ma�y 3 letni, grzeczny, szor / bli�ej nieokre�lona ;) / Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa

,,Czauder czeka na miejsce w Twoim sercu" : K.Sadkiewicz : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie było telefonów,:shake: a tak z ciekawości w jakiej on był gazecie? Część ogłoszeń mu się przeterminowała muszę mu odnowić, tylko że mam kolejkę. :roll: