kaa Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 I jest jakaś możliwość żeby Czauder znalazł się u kogoś we Wrocławiu? Czy trzeba kombinować żeby wrócił do Rudy? Quote
NaamahsChild Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja nic nie znalazłam.. i Martyna też nie.. Quote
Asta17 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 NaamahsChild dzisiaj z koleżankami ze schroniska wymyśliłyśmy coś. Mówisz, że po świętach zrobi Ci się miejsce wolne i mogłabyś wziąć jakiegos psa na tymczas. Więc może Czaudera umieścimy do hoteliku na okres świąt a później jeśli byś się zgodziła trafiłby do Ciebie i rozpoczęlibyśmy intensywnie szukać mu domu. Co Ty na to? Quote
kaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Nasz napisz co myślisz o propozycji Asty, jeśli nie to niech wraca do nas bo innego wyjścia nie ma . We wrocławiu aktualnie jest ktoś kto jak przypuszczam, mógł by go odebrać , (jeszcze nie wiem na 100% , musiała bym się z tym kimś skontaktować) . Więc czekam na decyzję Quote
NaamahsChild Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Kochane, to wszystko zależy od tego jak będzie z moimi obecnymi tymczasami. Czy Perła znajdzie dom czy pojedzie na inny tymczas. Nie mogę się zdeklarować na 100%. Po świętach powinnam mieć wolne miejsce, ale niestety - wciąż pozostaje to pod znakiem zapytania.. Pani mająca adoptować Foxy się rozmyśliła i zdecydowała na innego psiaka.. Także sama nie wiem co wam odpowiedzieć.. Quote
kaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dziś jest ostatnia szansa żeby Czauder wrócił do schroniska, Naamash daj znać jak sytuacja i czy Mam prosić osobę która dziś wraca z Wrocławia o przewóz psa. Quote
NaamahsChild Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 kaa - nic nie mamy, ja osobiście jestem w mega problemach i nie mam jak pomóc. Niestety, Czauder musi wrócić do schroniska:-( Quote
black_madonna Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dzisiejszy pośpieszny pociąg z Wrocławia do Zabrza był przekomiczny :D Wsiadł duet ja + Czauderek i polepszyliśmy wszystkim pasażerom humory :)) Czauder lubi spać przytulony na kolanach, z głową na moim ramieniu, ale nie lubi chusteczek higienicznych. Działają na niego jak płachta na byka i rozprawia się z nimi w sekundę :D Był bardzo grzeczny, aż się zdziwiłam. Najpierw leżał na podłodze pod nogami, potem wdrapał mi się na kolana i patrzył przez okno, co go znużyło i zasnął tak przytulony. Później troszkę już mu się mierziło, w końcu to ponad 2,5 godziny w pociągu a na dworcu czekaliśmy długo też bo pociąg był opóźniony 80 minut! Znalazłam w torebce starą maskotkę-żółwika i mu dałam, więc znów grzecznie się bawił. Wszystkich nowych podróżnych witał merdaniem ogona :) No i tyle dobrych wieści, bo w Zabrzu powitał nas deszcz i on teraz biedaczek znowu w schronisku :-( To taki cudowny pies, grzeczny i kochany :-( a jaki piękny to pokażę na zdjęciach jeszcze na dworcu wypatruje pociągu Quote
black_madonna Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 I już w pociągu na kolankach podziwiam widoki ooo taki byłem grzeczny przez większość czasu Quote
Asta17 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 To straszne, że psiak po kilku miesiącach życia w domu w nadziei, że już tak pozostanie wraca do schroniska, gdzie znowu czeka go walka o przetrwanie i niedogodne warunki spania w budzie. To bardzo przykre i smutne. :-( W takich przypadkach uważam, że Dt są zupelnie niepotrzebne, bo tylko psu macą w głowie i sprawiają, że po powrocie do schroniska psiaki przeżywają kolejne tragedie. :shake: Quote
Brysio Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Te zdięcia są strasznie przykre w takich okolicznosciach:-( Quote
NaamahsChild Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 To przykre, że Czauder musiał wrócić do schroniska..:-( Nikt nie wiedział, że tak się stanie.. Dla mnie to był tym bardziej osobisty problem, że szukałam jak szalona, na oślep wręcz, czegoś, chociaż na kilka tygodni.. Niestety - świąteczny okres temu nie sprzyja, ludzie wyjadą w przyszłym tygodniu i mało który weźmie ze sobą dodatkowo psa.. Choć zaklinałam jak mogłam - nici:-( Albo za duży, albo że facet.. Martyna jest bardzo przygnębiona tą sprawą, rozmawiałyśmy kilkakrotnie.. Biedny Czauder..:-( Przepraszam Cię, kudłaczu.. Quote
ab-agnieszka Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ojejku Czauderek wrocil do schronu. Biedne malenstwo:-( Tak mi strasznie przykro.:-( Quote
kaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Cóż rozumiem wszystkich , to jest przykra sytuacja a teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba ,zrobić wszystko żeby jak najszybciej znalazł dom. Jutro napiszę mu historię. Dziewczyny będzie mi potrzebny ktoś kto umie robić ładne plakaty , możecie tu kogoś poprosić? Quote
kaa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='ab-agnieszka']Ja moge zrobic mu allegro. On ma allegro , ważne jeszcze trzy dni, potem mu można zrobić wyróżnione jak by ktoś mógł , ale może jakieś inne ogłoszenia np. ale.gratkę , lub podobne , i we wszystkich ogłoszeniach trzeba by zmienić namiary , mogą być na mnie :roll: czauder CZAUDER CZEKA NA MIEJSCE W TWOIM SERCU (592524164) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kaa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Wybacz Czauderku , tekst będzie dopiero jutro :oops: . Nie zostawiajcie biedaka samego , zaglądajcie do niego :roll: Quote
black_madonna Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 jak Ci tam w schronisku? Słyszałam, że trafiłeś na pawilon do spokojnego boksu ze spokojnymi kolegami :) Quote
black_madonna Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Czauderek tak jak pisałam powyżej jest w boksie z młodymi psami, podobnej wielkości i charakteru, także póki co lepiej sobie radzi niż za pierwszym razem. Nie utyka na te nogę już, przynajmniej ja nie zauważyłam tego :). Dzisiaj mnie przywitał z całą zgrają kolegów jak przyszłam go odwiedzić :). Został wyprzytulany. No ale nadal szuka kogoś kto by go przytulał na stałe!!! Quote
ab-agnieszka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Zrobie mu allegro ale dopiero jutro. Trzymaj sie malutki. Quote
Basia i Barni Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 pięknie się prezentujesz w tym słoneczku..no i najwazniejsze,że jestes w spokojniejszym boksie :multi: Quote
Recommended Posts