Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NaamahsChild dzisiaj z koleżankami ze schroniska wymyśliłyśmy coś. Mówisz, że po świętach zrobi Ci się miejsce wolne i mogłabyś wziąć jakiegos psa na tymczas. Więc może Czaudera umieścimy do hoteliku na okres świąt a później jeśli byś się zgodziła trafiłby do Ciebie i rozpoczęlibyśmy intensywnie szukać mu domu. Co Ty na to?

Posted

Nasz napisz co myślisz o propozycji Asty, jeśli nie to niech wraca do nas bo innego wyjścia nie ma . We wrocławiu aktualnie jest ktoś kto jak przypuszczam, mógł by go odebrać , (jeszcze nie wiem na 100% , musiała bym się z tym kimś skontaktować) . Więc czekam na decyzję

Posted

Kochane, to wszystko zależy od tego jak będzie z moimi obecnymi tymczasami. Czy Perła znajdzie dom czy pojedzie na inny tymczas. Nie mogę się zdeklarować na 100%. Po świętach powinnam mieć wolne miejsce, ale niestety - wciąż pozostaje to pod znakiem zapytania.. Pani mająca adoptować Foxy się rozmyśliła i zdecydowała na innego psiaka.. Także sama nie wiem co wam odpowiedzieć..

Posted

Dziś jest ostatnia szansa żeby Czauder wrócił do schroniska, Naamash daj znać jak sytuacja i czy Mam prosić osobę która dziś wraca z Wrocławia o przewóz psa.

Posted

Dzisiejszy pośpieszny pociąg z Wrocławia do Zabrza był przekomiczny :D Wsiadł duet ja + Czauderek i polepszyliśmy wszystkim pasażerom humory :)) Czauder lubi spać przytulony na kolanach, z głową na moim ramieniu, ale nie lubi chusteczek higienicznych. Działają na niego jak płachta na byka i rozprawia się z nimi w sekundę :D
Był bardzo grzeczny, aż się zdziwiłam. Najpierw leżał na podłodze pod nogami, potem wdrapał mi się na kolana i patrzył przez okno, co go znużyło i zasnął tak przytulony. Później troszkę już mu się mierziło, w końcu to ponad 2,5 godziny w pociągu a na dworcu czekaliśmy długo też bo pociąg był opóźniony 80 minut! Znalazłam w torebce starą maskotkę-żółwika i mu dałam, więc znów grzecznie się bawił. Wszystkich nowych podróżnych witał merdaniem ogona :)

No i tyle dobrych wieści, bo w Zabrzu powitał nas deszcz i on teraz biedaczek znowu w schronisku :-( To taki cudowny pies, grzeczny i kochany :-( a jaki piękny to pokażę na zdjęciach

jeszcze na dworcu

wypatruje pociągu

Posted

To straszne, że psiak po kilku miesiącach życia w domu w nadziei, że już tak pozostanie wraca do schroniska, gdzie znowu czeka go walka o przetrwanie i niedogodne warunki spania w budzie. To bardzo przykre i smutne. :-( W takich przypadkach uważam, że Dt są zupelnie niepotrzebne, bo tylko psu macą w głowie i sprawiają, że po powrocie do schroniska psiaki przeżywają kolejne tragedie. :shake:

Posted

To przykre, że Czauder musiał wrócić do schroniska..:-( Nikt nie wiedział, że tak się stanie..
Dla mnie to był tym bardziej osobisty problem, że szukałam jak szalona, na oślep wręcz, czegoś, chociaż na kilka tygodni.. Niestety - świąteczny okres temu nie sprzyja, ludzie wyjadą w przyszłym tygodniu i mało który weźmie ze sobą dodatkowo psa.. Choć zaklinałam jak mogłam - nici:-( Albo za duży, albo że facet..

Martyna jest bardzo przygnębiona tą sprawą, rozmawiałyśmy kilkakrotnie..
Biedny Czauder..:-( Przepraszam Cię, kudłaczu..

Posted

Cóż rozumiem wszystkich , to jest przykra sytuacja a teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba ,zrobić wszystko żeby jak najszybciej znalazł dom. Jutro napiszę mu historię. Dziewczyny będzie mi potrzebny ktoś kto umie robić ładne plakaty , możecie tu kogoś poprosić?

Posted

Czauderek tak jak pisałam powyżej jest w boksie z młodymi psami, podobnej wielkości i charakteru, także póki co lepiej sobie radzi niż za pierwszym razem. Nie utyka na te nogę już, przynajmniej ja nie zauważyłam tego :). Dzisiaj mnie przywitał z całą zgrają kolegów jak przyszłam go odwiedzić :). Został wyprzytulany. No ale nadal szuka kogoś kto by go przytulał na stałe!!!