Olund Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Korono to nie tak dokładnie 214, ale coś koło 200 bo maleństwa jak sie poczna styczeń/luty to to tak maj/czerwiec do odbioru beda. Ciąża to około 63 dni i potem jeszcze pewnie z 8 tygodni odchowu u hodowcy. Więc wychodzi 16 tygodni czyli 4 miesiące. :cry: Plus to co trzeba odczekac od dzis do krycia. Wyszło mi tak własnie około dwiescie coś. Jak zle licze to prosze popraw mnie, bo wiesz ze ja raczkujaca w tej dziedzinie jestem :D Ja założyłam ta najdłuzszą możliwosc, zeby potem tak nie cierpiec jak sie bedzie odwlekac. Ale mam goracą nadzieję,ze bedzie znacznie szybciej :D Quote
Asia_Focus Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Monikaa GRATULACJE !!! az se chlupne :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: A Ty w ogóle wyspana chodzisz?? :wink: JHezuniu drogi jakie cudne te malenstwa :drinking: :drinking: :drinking: Quote
KORONA Posted November 16, 2004 Author Posted November 16, 2004 Olund, to ja czas oczekiwania skracam Ci o tydzień... Maluchy po skończeniu 7mego tygodnia moga już zamieszkać w nowym domku :) Ze spaniem jest ciężko... Od 2 dni maluchom poprzestawiała sie noc z dniem. Szalały dziś do 5 nad ranem, a teraz odsypiają i chyba zbierają siły na noc :-? Quote
Olund Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 O rany !! To moze małe dozynki wTwoim domku działaja na mnie jakos telepatycznie bo mnie tez sie ostatnio poprzestawiały pory dnia. Jak wszyscy spia to ja mam szczyt aktywnosci, a w dzien spie. To miło tydzień predzej to juz 7 dni predzej :multi: Quote
bea100 Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Korona: naprawdę wspaniałe imiona :P Wymyziaj i wycałuj żółtą dziewczynkę od cioci bei :D Nasza sprawa bez zmian, trzeba poczekać jeszcze kochana 8) Quote
PALATINA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Dogusie są już wielgachne!!!! :o A imionka mi sie bardzo podobają. Zdjecia z serkiem tez super! :lol: Quote
KORONA Posted November 17, 2004 Author Posted November 17, 2004 Chyba czas przedstawić towarzystwo... :) HALUCYNACJA :baby: HAZARD :baby: HRABIANKA :baby: No co?? No siusiu robie... HULANKA :baby: Starałam sie imiona przypasować do charakteru i mam nadzieje że sie udało... Ciesze się ze Wam sie podobają. W końcu to Nasze wspólne dogomaniackie dzieci... :) Quote
Onnna Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Korona dogusie są superaste. Gratuluję ci maluchów. I mamusi też! Mój będzie w domku za jakieś 10 dni. Ma teraz trochę więcej niż 5 tygodni. W niedzielę go widziałam i juz nie mogę się doczekać. Pod kurtką się nie dało wynieść bo Monika pilnowała :) Ja chcę go w domciu!!!!!!!! Olund Chyba bym oszalała gdybym musiała tak długo czekać. Ale na nie zawsze warto :D Kolumbka wzięliśmy z marszu, we wtorek telefon, w sobotę był już z nami! Na tego czekałam jeszcze przed jego urodzeniem a znam go od 8 dnia życia :D Quote
PALATINA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Zdjecia super. Nie mogę oczu oderwać!!!! :lol: Quote
chip Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Już dość długo tu nie zaglądałam, a ostatnio pogaworzłam sobie o dogach na innym topiku i mnie PIKA tu przygoniła :D KORONA - jakie one pikne :P , a minki mają ekstra. Nachmurzona HRABIANKA, HULANKA jak po dobrej hulance, rozmarzona i zalotna HALUCYNACJA, ryzykujący upadek ze stołu HAZARD. Ale fajne stadko :lol: I dobrze, ze tak szybko rosna, bo idą chłody i PIKA zacznie chodzić w obszernych kapotkach - to może znowu próbować ... :wink: Quote
PIKA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Mnie też Pika wygoniła :lol: No ładnie :lol: I wyszłam na zołze :lol: Ja nikogo z nikąd nie wyganiałam ino grzecznie odesłałam do tematu bardziej w temacie 8) Quote
Onnna Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Pika no cio ty? Bardzo dobrze. Gdyby nie Ty dużo wody by upłynęło zanim odkryłabym ten wątek. Proszę o uśmiech :D Quote
PIKA Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Pika no cio ty? Bardzo dobrze. Gdyby nie Ty dużo wody by upłynęło zanim odkryłabym ten wątek. Proszę o uśmiech :D a to ja się nie śmiałam? :o :lol: Onnna :calus: ja mam poczucie humoru (moze czasami specyficzne), ale potrafię się smiać z siebie :fadein: Nie obrażam się, po prostu żartuje Z czasem tą moja "grę słów" załapiesz :wink: Quote
mrowka Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Koronaa ja chce Hazarda!! 8) :angel: :cry: ja mam poczucie humoru (moze czasami specyficzne), Ja tam lubie Twoje specyficzne poczucie humoru :wink: Quote
Olund Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Onnna ty to masz dobrze :D Ja juz tu swiruje i jedyne co mnie może ocalic przed kompletnym szaleństwem to własnie mały dog. Chociaż ja juz na punkcie dożków jestem kompletnie oszalała, a Korona jeszcze takie słodkie zdjęcia serwuje. Quote
LAZY Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Maleństwa są wspaniałe!!! Buziaczki dla nich :calus: Quote
kasiaak Posted November 17, 2004 Posted November 17, 2004 Maleństwa są wspaniałe!!!Buziaczki dla nich :calus: a na żywo są jeszcze wspanialsze 8) teraz już wiemy bo dotykaliśmy je wlasnymi rękami (które ledwie ocalały przed małymi dogami - chciały nas zjeść!!! -było super :D ) są takie zgrabniutkie w zadużej skórze :D , mają śliczne główeczki z noworodkowymi fafelkami, wielkie potężne łapki i każdy jest inny i wyjątkowy ale wszystkie tak przepięknie szczeniaczkowo pachną A jak już oblezą człowieka to mają niesamowicie wiele do opowiadania: mruczą, pomrukują, popiskują i powarkują :lol: rewelacja bardzo rozgadane towarzystwo Naprawdę cudne dzieciaki Cairo też lubi ich zapach. Po powrocie do domu wąchal nas z 15 minut merdając ogonkiem. On zapewne też by chciał małego doga :wink: Quote
KORONA Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 I dobrze, ze tak szybko rosna, bo idą chłody i PIKA zacznie chodzić w obszernych kapotkach - to może znowu próbować ... Hahahha racja... Trzeba być ostrożnym i jakąś rewizyje przeprowadzić, tym bardziej że małe dogi same dziś pod sweter Grzesia od Kasiak się pakowały :lol: Onnna... Głupio to zabrzmi, ale zazdroszcze Ci... Ja też chce doga!! (trzeciego :roll: ). Moze Marek z Gromem mnie zaadoptuje, mówił coś że dom buduje :wink: Na kolacje zapraszał... Może ja przyjadę na to jedzonko samochodem do przeprowadzek :lol: hahha Quote
KORONA Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 Koronaa ja chce Hazarda!! 8) :angel: :cry: ja mam poczucie humoru (moze czasami specyficzne), Ja tam lubie Twoje specyficzne poczucie humoru :wink: Mrówek... Ja nie widze problemu... Mejk będzie miał nowego kumpla... a Hazard będzie miał sie kim pobawić :wink: Quote
PIKA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Onnna... Głupio to zabrzmi, ale zazdroszcze Ci... Ja też chce doga!! (trzeciego :roll: ). :o :o rzeczywiście głupio zabrzmiało :o Przeca masz z czego wybierac :o mrówa - dzieki :) A ja kcem Hulankę :angel: :angel: Quote
KORONA Posted November 18, 2004 Author Posted November 18, 2004 Mi też podziękuj bo i ja ten humor lubie :) I się nie śmiej, jakbym mogła tak wybierać i przebierać, to bym je wszystkie zatrzymała... Choć jeszcze przez jakiś czas jestem właścicilem sześciu dogów... :lol: Quote
PIKA Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Mi też podziękuj bo i ja ten humor lubie :) :calus: I się nie śmiej, jakbym mogła tak wybierać i przebierać, to bym je wszystkie zatrzymała... Choć jeszcze przez jakiś czas jestem właścicilem sześciu dogów... :lol: :hmmmm: apetyt rosnie w miarę jedzenia? :roll: Quote
Onnna Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Pika wiem żeś się śmiała. Mnie już czasu zabrakło bo mnie syn sprzed kompa wyganiał i miało być "jesteś w ukrytej kamerze" ale nie dokończyłam. Korona jesteś zachłanne stworzenie! Tyle dodżysków wokół Ciebie a Tobie mało :D A ja już dni odliczam, miski oglądam, kombinuje co i jak, a muszę cicho siedzieć bo dzieciaki dalej nic nie wiedzą i głupio by było tak pod sam koniec się wygadać :lol: Quote
Recommended Posts