Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KORONA,

opróżniaj skrzynkę! Leci zapychaniec ;) Płytę obiecuję niedługo! Jak ktoś potrzebuję którąś fotkę na gwałt - bardzo proszę mogę wybraną wysłać w dużym rozmiarze.

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj sliczny, śliczny, a jak do twarzy, to znaczy do kufki jej w tych swiatecznych ozdobach. Korono pomysl jak uroczo oczka beda jej błyszczec w swietle choinki :D

Posted
Oj sliczny, śliczny, a jak do twarzy, to znaczy do kufki jej w tych swiatecznych ozdobach. Korono pomysl jak uroczo oczka beda jej błyszczec w swietle choinki :D

Myślę...myślę...myślę... :roll: Bardzo bym chciała i mam nadzieje, ze sie uda... :)

Halucynacja :)

f6123220.jpg

mniam

f61231ba.jpg

A tu wymęczony Hazard

f6123174.jpg

A ja kocham moją mamę...

f6123077.jpg

Hulanka, urwis nad urwisy

f6123005.jpg

A to zawsze uśmiechnięty promyczek... Hrabianka

f61230d1.jpg

f6122e77.jpg

f6122f97.jpg

Posted

Łomamciu :iloveyou:

ja nie mogę :(

Jovka pesze mi tu natentychmiast mailem wysłać portrety psiaków, przynajmniej po jednym kazdego :angel: :angel:

Posted
Jovka pesze mi tu natentychmiast mailem wysłać portrety psiaków, przynajmniej po jednym kazdego :angel: :angel:

Tak jest!!! Pędzę wysyłać!!! Mogą być po dwa i zbiorówka? ;)

A mam Twojego maila? :oops:

Posted

Korona to są słodziachy nad słodziachami :)

Ale powarczę sobie troszku wrrrrrrrrrrr Dlaczego mojemu takie słodkie fotki nie wychodzą???????????

Posted
Korona to są słodziachy nad słodziachami :)

Ale powarczę sobie troszku wrrrrrrrrrrr Dlaczego mojemu takie słodkie fotki nie wychodzą???????????

Chyba musisz zaprosić do siebie Jovkę, Kasię i Grzesia :wink: To oni robia takie fajne fotki, a poza tym to ja mam większy wybór mordek do obfotografowania :lol:

Ale mordkę w emblemacie masz zabójczą... :)

Posted

Onnna,

żebyś nie powiedziała słowa za dużo w złą godzinę... ;) ja pod pretekstem fotografowania wpraszam się 'na chama' do każdego, kto ma małe dogi i wpuści mnie do domu... 8)

KORONA wie coś o tym. :P

Posted

Wiadomości z ostatniej chwili!! :)

Małe dogi rozrabiają jak szalone, wszedzie ich pełno :) Szczekają, skaczą ganiają się, rozwalają regularnie swoje posłanko... A Hulanka wymyśliła sobie nową zabawę pt. Jedzenie na wynos!! :-?

Dogi mają swoje miseczki i na brak apetytu nie narzekają, choć normą jest sprawdzanie co jest w misce obok więc biegają od miski do miski i sprawdzają ich zawartość.

Hulanka wkurzona chyba całą sytuacją stwierdziła że ona w takich warunkach jadać nie będzie. Bierze miche w zęby i w nogi!! Gubiąc całą zawartośc po drodze. Podczas jednego karmienia mam średnio 3 pogonie za hulanka i miską. A skubana na prawdę szybko się porusza i jest wtedy taka dumna z siebie i nie bardzo rozumie dlaczego psuje jej zabawę :roll:

Wczoraj pojechałam po psią karmę. Wracam do domu a tu jakis taki dziwny spokój :-? (podejrzane)

Chciałam sobie zrobić kawę, sięgam do lodówki po mleko a tam pusto!! NIC!! Nigdy nie była zbyt pełna bo gotowanie nie jest moją mocną stroną, ale mleko było na pewno!! były też jajka, kadłubki dla psów i jakieś tam pierdoły...

Prawdopoodbnie małe dogi podczas zabawy otworzyły lodówkę, a duże korzystając z okazji w niej posprzątały :-?

A to nasz czarny parkowy obrońca, wujek CAIRO, Kasi i Grzesia

f6097c78.jpg

f6097c53.jpg

f6097c2b.jpg

f6097c15.jpg

Śliczny?? Prawda??

Posted

Korona :lilangel: obśmiałam się jak norka :santagri: Żeby mój chciał jeść to bym mu pozwoliła z miską po całym domu biegać :(

Czarny wujaszek cudoooo :D

Posted

tak.... no to już wiadomo dlaczego Hulanka nazywa się Hulanka :D

Co raz u was weselej. :laugh2_2: a teraz jeszcze lodówka będzie obwiązywana łańcuchem :roflt:

Dogi są bardzo kreatywne i to w każdym wieku a pomysły dostosowują do swoich możliwości gabarytowych :D . Zaczyna się niewinnie od wynoszenia miseczki a kończy na opróżnianiu lodówki (to Didu zapewne ha ha ha nie mogę)

A nasz maluszek ostatnio wykombinował, że wlezie na nasze łóżko, które jest na antresoli. :o Chwila nieuwagi a Cairo już jest przednimi łapkami na schodkach i nieźle trzeba się napracować, żeby te 60 kg odwieźć od tego pomysłu (no i oczywiście za każdym razem tłumaczyć, że nie można).

Niedługo my też będziemy musieli kupić łańcuch na lodówkę.

Onnna on nadal nie chce jeść tylko suchego, czy teraz to już nic mu nie odpowiada?

Posted

Kasiaak suche, nie namoczone z ręki to jedyny sposób na tego gagatka. No i oczywiście wszystko co "domowe", a nie psie (kaszka, ryż z mięskiem). Jak mu do karmy nasypałam mięska gotowanego i zmielonego to zeżarła wszysto. I zwrócił:( Bo nie gryzł tylko łykał w całości. Już mi ręce opadają. :( Zastanawiam się czy może to sama karma mu nie smakuje? Ale w hodowli jadł ją namoczoną i nie wybrzydzał :(

Posted

:( jakbym już gdzieś to widziała :(

A możę można by go tak troszkę oszukać 8)

Najpierw karmę namaczać i stopniowo namaczać co raz mniej aż pewnego dnia podać mu zupełnie suchą. Może w ten sposób powoli nauczy się jeść suche.

Onnna, wiem, że dla niejedzącego malucha można zrobić wszystko ale uważaj bo możesz nabawić się problemu. Nasze pociechy bardzo chętnie jedzą z ręki (wtedy nagle wszystko jest pyszne :o ). Mamy zaprzyjaźnionego doga, który jest już sporawy i nadal najchętniej jada z ręki :-? .

Ja jestem za bardzo przewrażliwiona jeśli chodzi o naszego dogusia (niektórzy tu coś o tym wiedzą :wink: ) ale nie dałam się, fakt - było mi ciężko patrzeć jak nie chce jeść.

Posted

Haha :sweetCyb: Korona obśmiałam się jak norka :roflt:

No mówiłam, ze Hulanka to moja chrześniaczka,8) no moja krew 8)

Onnna ja Ci bardzo, ale to bardzo współczuje psiaka niejadka, ale że ja mam bardzo specyficzny i cholernie teraz niemodny stosunek do suchych karm : :wink: to zawsze jak słyszę, ze psiak ich jeść nie chce za to wcina „gotowane” to mi zaraz taka myśl przychodzi do głowy „Mądra psina” :wink:

Cairo kaasiak słodki :iloveyou: i na zdjęciach i na żywo :D

Posted

Kasiaak ale on namoczonej wogóle nie bierze do pyska, a suchą czasami.

Pika gdybym miała normalnie jedzącą rodzinę dla której robi się JEDEN obiad to pewno bym tak nie wybrzydzała. Ale moi domownicy wolą się zagłodzić niż zjeść JEDEN obiad. Cholera żebym jeszcze wiedziała po kim to odziedziczyli :(