Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestescie niesamowite.Dziekuje za wszystko. Wanilka nie bedzie pierwszym bardzo chorym psiakiem, ktorego wydobywamy ze schronu. Zawsze sie jakos udawalo, pomimo zakazu. Tylko tamte mialy gdzie zamieszkac. Mam rowniez nadzieje,ze jej stan nie jest jeszcze tak krytyczny i doczeka pomocy.Porozsylalam po swoich znajomych wiadomosc i zaproszenie.

Posted

wilczek007, proszę zrób te zmiany w pierwszym poście o których napisałam na poprzedniej stronie wątku ;)

Szukamy dalej chetnych do wysyłania zaproszeń!!!! to naprawdę nie jest trudne!!!!

Posted

dusje napisał(a):
Lara, mam jeszcze jedno pytanie: czy mozna wyslac pw do kilku osob jednoczesnie?:oops:

Dusje
, niestety nie :shake: wiem, że to pracochłonne, ale nie musisz od razu wszystkim wysłać, tak codziennie wyślij do iluś osób, zawsze to coś :)

Posted

Witajcie!!!!
Moniko napisałaś że jest przepis że chorych psów nie wydają ze schroniska.
Co rozumiesz przez słowo "nie wydajemy" nie wydają do adopcji czy nie wypuszczają na 2 godz. poza schron???

Owszem jest taki paragraf w regulaminach schronisk, ale jest dalej następny paragraf w którym pisze - nie wydajemy chorych psów z wyjątkiem sytuacji gdy nowy właściciel zobowiąże się na piśmie, że będzie leczył psa na własny koszt i poświadczy to własnoręcznym podpisem.

Więc można zabrać sunię ze schronu powołując się na ten paragraf - oczywiście po napisaniu oświadczenia. Tylko jest to zabranie psa na stałe ze schroniska.
To by był dla suni ratunek.
Operacja tych guzów przedłużyła by jej życie, o ile trudno powiedzieć

Rok temu uczestniczyłam w wątku gdzie wyciągnęłyśmy onkowatą sunię z licznymi guzami sutków. Pojechała do kliniki w W-wie, miała operację, potem pojechała do DT i po miesiącu do Domu stałego.

Posted

KrystynaS napisał(a):
Witajcie!!!!
Moniko napisałaś że jest przepis że chorych psów nie wydają ze schroniska.
Co rozumiesz przez słowo "nie wydajemy" nie wydają do adopcji czy nie wypuszczają na 2 godz. poza schron???

Owszem jest taki paragraf w regulaminach schronisk, ale jest dalej następny paragraf w którym pisze - nie wydajemy chorych psów z wyjątkiem sytuacji gdy nowy właściciel zobowiąże się na piśmie, że będzie leczył psa na własny koszt i poświadczy to własnoręcznym podpisem.

Więc można zabrać sunię ze schronu powołując się na ten paragraf - oczywiście po napisaniu oświadczenia. Tylko jest to zabranie psa na stałe ze schroniska.
To by był dla suni ratunek.
Operacja tych guzów przedłużyła by jej życie, o ile trudno powiedzieć

Rok temu uczestniczyłam w wątku gdzie wyciągnęłyśmy onkowatą sunię z licznymi guzami sutków. Pojechała do kliniki w W-wie, miała operację, potem pojechała do DT i po miesiącu do Domu stałego.

Dlatego właśnie trzeba narazie zbierać kasę na DT i leczenie :) też myślę, że sunię da się zabrać ze schronu, ale tylko już na zawsze, że już tam nie wróci. KrystynaS może pomożesz nam w rozsyłaniu zaproszeń na ten wątek?

Szukamy chętnych do rozsyłania zaproszeń na ten wątek!!!! Tekst zaproszenia:

SUNIA SZUKA DT POTRZEBNE LECZENIE!
Ta starsza sunieczka ma około 9 lat została porzucona najprawdopodobniej z powodu starosci i choroby.znajduje sie w jastrzebskim schronie, pieniędzy na leczenie i zabiegi, sunia siedzi w zimnym schronie juz preszło miesiąc, czy ona ma tam zakonczyć swe psie wierne zycie??:placz: kto pomoze???
Wejdź i pomóż: Potrzebny dt!! Wierna porzucona sunia potrzebuje leczenia!..
Allegro cegiełkowe: SUNIA Z DUŻYM WORKIEM PIES - AUKCJA CHARYTATYWNA (538664529) - Aukcje internetowe Allegro

Zajęte już litery:
A, B, Z.

Posted

Dziekuje Wam kochane , ze zajrzalyscie.Wlasnie, jak bralam poprzednie to mialam DT lub DS.Probowalam chociaz na chwile do znajomego weta / chce pomagac tym bidom/ ale mi nie wydali. Jezeli na stale to tak.Zreszta roznie bywa. Nie chce sie o tym rozpisywac. Jezeli bede miala gdzie ja zabrac to zrobie to.Chocby nie wiem co.

Posted

No to do roboty:multi: Ja zaraz zaczynam a w tym miejscu dziekuje wszystkim babeczkom bo w tak fajnym gronie chce sie dzialac:multi::multi::multi:Mnostwo pozytywnej energii, zapalu i mysl o suni ktora czeka na nasza pomoc- to daje naped. Lara:loveu: jestes odjazdowa :multi:
Wanilko:loveu: trzymaj sie malenka, nadchodzi odsiecz.

Posted

wilczek007 co z modyfikacją pierwszego postu? masz czas do jutra :eviltong: (żartuję :eviltong:)

Tylko proszę zmodyfikuj go, bo inaczej będę musiała to pisać na każdej stronie wątku:

POTRZEBNE OSOBY DO ROZSYŁANIA ZAPROSZEŃ!!!!!!!!!!!

TEKST ZAPROSZENIA:

SUNIA SZUKA DT POTRZEBNE LECZENIE!
Ta starsza sunieczka ma około 9 lat została porzucona najprawdopodobniej z powodu starosci i choroby.znajduje sie w jastrzebskim schronie, pieniędzy na leczenie i zabiegi, sunia siedzi w zimnym schronie juz preszło miesiąc, czy ona ma tam zakonczyć swe psie wierne zycie??:placz: kto pomoze???
Wejdź i pomóż: Potrzebny dt!! Wierna porzucona sunia potrzebuje leczenia!..
Allegro cegiełkowe: SUNIA Z DUŻYM WORKIEM PIES - AUKCJA CHARYTATYWNA (538664529) - Aukcje internetowe Allegro

ZAJĘTE LITERY: A, B, Z

Posted

Dusje :lol::oops: mnie też takie akcje napalają do działania, rzeczywiście dobra atmosfera się wytworzyła, masa pozytywnej energii i trzeba to wykorzystać :D dziękuję wszystkim rozsyłającym! rozsyłajcie gdzie możecie :)

W ogóle to wszyscy jesteście super, że tak dzielnie pomagacie :D w zespole siła :D