truskawa144 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Godzinę temu zadzwonił do mnie kolega - znalazł psa na ulicy. Piesek szedł za nim mimo,że go nie wołał,tulił się,był zmarznięty,głodny. Pojechałam po niego i jest w tej chwili u mnie,niestety na prawdę nie może zostać. Mam cała masę swoich zwierząt plus 3 koty i psa na tymczasie,od poniedziałku znowu trzeba iść do pracy i na prawdę nie mam ani miejsca ani czasu dla kolejnego zwierzaka. Jutro będę go musiała odwieźć do "mojego" schroniska bo jest to jedyne wyjście w tej chwili. Psiak jest na prawdę bardzo fajny,sympatyczny,tuli się,chodzi na smyczy. Do samochodu sam wskoczył i grzecznie jechał. W domu zachowuje się grzecznie i spokojnie,widać,że musiał kiedyś mieszkać w mieszkaniu,po schodach chodzi bez problemu,jest też bardzo spokojny,odważny i ufny. Zgłosiłam to już do miejscowego schroniska,zaraz tez wyślę im maila z fotkami. Jutro kolega który go znalazł wraz ze znajomymi będą rozklejać plakaty w okolicy w której został znaleziony. Szczerze mówiąc wątpię,że to coś da bo piesek wygląda na typowego włóczykija o którego nikt zbytnio nie dba,wypuszcza go bez kontroli i jest mu obojętne czy wróci. Poza tym jest wychudzony więc raczej nikt o niego nie dbał. Okolica w której został znaleziony jest na obrzeżach miasta, w okolicy są tylko działki i domki jednorodzinne więc równie dobrze ktoś mógł go wyrzucić np. z samochodu. Moje schronisko jest jednym z tych lepszych więc krzywda mu się nie stanie,będzie bezpieczny i najedzony,mimo wszystko to jednak schronisko a nie DOM. Nie chciałabym mu tego robić,zaufał mi :( Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 O rany...Biedactwo...Obawiam się, że faktycznie nikt Go nie szuka...zaraz przeglądnę strony z ogłoszeniami... Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Zrobiłam ogłoszenia na gumtree.pl Ogłoszenia zgubiono - znaleziono - Ogłoszenia - Kategoria - Psy - Wychudzony,zmarznięty,kochany czarny kundelek - znaleziony w Częstochowie!! CZĘSTOCHOWA - ZNALEZIONY kochany czarny kundelek Quote
lizka121 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Śliczny piesku - mam cichutką nadzieję, że może jednak ktoś na Ciebie czeka, ale chyba by nowego domku szukać trzeba, boczki chudziutkie...:shake:, nie tak wygląda piesek z "dobrego domu" W imieniu pieska dziękuję za ogłoszenia, ja w tej dziedzinie to matołek jestem Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 przygarnijzwierzaka.pl Napisałam w tych ogłoszeniach, że szukamy właściciela lub nowego domku. Ostatnio piesek z Zabrza w ten sposoób znalazł Dom, ktoś Go wypatrzył w ogłoszeniach o znalezieniu. Quote
NaamahsChild Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Mam sunię, która wygląda jak jego siostrzyczka!:loveu: Boże, ale cudowny! A jak z czystością w mieszkanku? I reakcją na kotki? Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 i jeszcze adopcjapsa.pl petworld.pl wegetarianie.pl Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 NaamahsChild napisał(a):Mam sunię, która wygląda jak jego siostrzyczka!:loveu: Boże, ale cudowny! A jak z czystością w mieszkanku? I reakcją na kotki? Truskawa ma sporo kotków - myślę, że z kotkami w porządku, bo pewnie by o tym wspomniała. Pisała też, że grzeczny i spokojny w mieszkaniu, że chodzi na smyczy - przypuszczam, że z czystością tez jest dobrze. Quote
NaamahsChild Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 fizia napisał(a):Truskawa ma sporo kotków - myślę, że z kotkami w porządku, bo pewnie by o tym wspomniała. Pisała też, że grzeczny i spokojny w mieszkaniu, że chodzi na smyczy - przypuszczam, że z czystością tez jest dobrze. Oj, to ze smyczką musiałam przeoczyć:oops: Już znalazłam. Psiak jest ekstra..:loveu: Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Truskawa to ma zawsze szczęście do takich bid... Już sama nie wiem ile się takowych przewinęło przez Jej dom... Obecnie jest u Niej jeszcze taki tymczasowicz http://www.dogomania.pl/forum/f40/3-miesieczny-amstaff-ze-schroniska-szuka-domu-127761/ Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 CZĘSTOCHOWA - ZNALEZIONY kochany czarny kundelek - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
truskawa144 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Dziewczyny to jest PSI ANIOŁ! Cały wieczór spał spokojnie pod fotelem. Co jakiś czas wychodził sprawdzić czy nic się nie dzieje,czy nadal tu jestem. Na łóżko wchodzi tylko jak mu się pozwoli, w ogóle jak chce wejść na łóżko czy np na parapet (lubi siedzieć na parapecie:evil_lol:) to patrzy na mnie najpierw, jak powiedz "chodź" to dopiero wskakuje,jak powiem "nie" to nawet nie próbuje. Poza tym jest kochany,cieszy się strasznie,przytula,merda tym swoim króciutkim ogonkiem jak szalony. Umie siadać,prosić,przybija piątkę,podaje łapkę:loveu: Koty co prawda widział chwilę ale nawet się nie zainteresował. Do psów bezproblemowy. Z czystością w mieszkaniu też nie ma żadnych problemów. Widok z okna jest mało ciekawy ale i tak lubi go podziwiać: Na parapecie też się fajnie leży: Do schroniska go oczywiście nie odwiozłam,nie mogłam:shake: Kurcze przydało by się go odpchlić i zaszczepić:oops: Quote
Zuza i Noddy Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Powinna się już do niego kolejka ustawić. Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Wiedział biedak kogo prosić o pomoc :loveu: Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Dodałam Go jeszcze na zgubione-znalezione.org Quote
truskawa144 Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [LEFT]Farta miał:evil_lol: Albo ja. Zależy jak na to spojrzeć:lol: Kurde,taki miły,fajny psiak. Nawet nie zauważam,że jest w domu taki jest cichutki i spokojny. Nie wiem w czym mógł komuś przeszkadzać. [/LEFT] Quote
fizia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Może jest jeszcze jakiś cień szansy, że ktoś Go szuka... No nie wiem.... Może ktoś robił świąteczne porządki.... Fajnie, że taki kochany i grzeczny, bo będzie łatwiej Mu znaleźć Dom, ale jak Ty sobie poradzisz z tyloma psami?? Ponieważ On byłby w schronisku, gdyby nie Ty - więc można powiedzieć, że jest schroniskowy tylko na tymczasie u Ciebie, to uważam, że w 100% należą Mu się pieniążki bazarkowe. Quote
zachary Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Hej cioteczki, truskawie144 trzeba pomóc! Pies jest przepiękny, ale należy o niego zadbać.Zaszczepić, odpchlić, odrobaczyć. Quote
Recommended Posts