Jump to content
Dogomania

Historia CZACZY, Czyli jak Fragles odnalazł swój Muppet Show czyli NOWY DOM

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiscie Czacza u mnie na DT.

Niestety jesli nie dogada sie z moimi psami to bede zmuszona umiescic ja w hotelu. Ale licze na to, ze jednak odpowiedzialnie podejdzie do kwestii mieszkania u mnie i nie bedzie robic brzydkich numerow. :lol:

Posted

[quote name='doddy']Banerek zrobimy jej jutro lub pojutrze jak będzie więcej zdjęć. ;)[/quote]

Ok. Od razu sobie go "wezmę" ;) Może więcej ludzi ją wypatrzy...

Posted

[quote name='agaga21']a jak sie sunia sprawuje?czy ja dobrze zrozumiałam ze nie za bardzo się dogaduje na razie z pozostałymi psami u doddy?[/quote]

Sunia jest jeszcze dzisiejszą noc w schronisku. Jutro ją zabieramy pod opiekę fundacji. Jeśli dogada się z naszymi psami będzie miała DT u mnie, jeśli nie zawieziemy ją do hotelu.

Posted

[quote name='doddy']Sunia jest jeszcze dzisiejszą noc w schronisku. Jutro ją zabieramy pod opiekę fundacji. Jeśli dogada się z naszymi psami będzie miała DT u mnie, jeśli nie zawieziemy ją do hotelu.[/quote]

`. No to trzymam kciuki, by dziewczyna dogadała się z psiakami .

Posted

[quote name='modliszka84']Sunia już o Doddy w samochodzie :)
Jest bardzo grzeczna, przytulaśna, wie co to samochód.
Doddy napisze więcej jak wróci, ale mówiła że to naprawdę piękna suka. :loveu:[/quote]

[B]Uffff[/B] to czekamy już spokojniej na szczegóły.

Posted

`. Oj ziiimnica jak nie wiem. Śniegu to po kostki!! :shocked!: U mnie teraz jest -7 Niedawno wróciłam ze schroniska, o Boziu, moja kochana amstaffka Dorka to się cieszyła z tego śniegu, a ja to tylko szukałam, ścieżek jakiś, by po nim nie chodzić! :razz: Ale jak zobaczyłam,że ona jest happy to od razu i ja byłam ;)

[U]A można prosić o foteczki Czaczy? I co tam u suni? :lol:[/U]

Posted

Czacza już w domu, ciepła, bezpieczna.

Zabraliśmy ją chyba w ostatniej chwili bo nie wiem czy by przeżyła w te mrozy. Nawet na spacer z auta nie chciała wychodzić, tylko siadała i się trzęsła podnosząc łapy i błagalnym spojrzeniem pytając "Po co chodzimy w takie zimno?".

[B]Sunia jest tragicznie chuda, widać jej cały kręgosłup, wszystkie kości, miedniczne, żebra... Wygląda jak Szakal, albo i gorzej.

Dodatkowo podejrzewam, że może coś mieć na skórze, bo śmierdzi specyficznie, jest łysa, ma dziwne strupki. Jutro pojedziemy do weterynarza i pobierzemy zeskrobiny.[/B]

Co jednak najważniejszego.
Sunia w schronisku była bardzo przestraszona, wyciągaliśmy ją zachęcając, prosząc, przekupując. Jak udało się już ją zapiąć na smycz, zaczęła się dopiero lekko cieszyć. Wsiadła do auta bez problemu, bez problemu została sama jak pojechaliśmy w odwiedziny do Axela. Jak witaliśmy się z Axelem, płakała w aucie chwilkę ale nie próbowała rozwalić klatki ani nic w podobie.

Potem pojechaliśmy w odwiedziny do Carmen i Agi. Sunia bardzo chętnie weszła do bloku, bez strachu, bez oporów. W mieszkaniu czuła się jak u siebie i... zaczęła się cieszyć jak by nas znała całe życie.
Biegała, chodziła pod stołem, koło stołu, po stole też by chętnie pochodziła bo na stole były ciastka :mrgreen:

Ogólnie możemy w 100% powiedzieć, że Czacza jest domową sunią. Załatwia się na razie tylko na dworze, od razu jak wyjdzie z bloku.

Co będzie dalej zobaczymy, ale jak na razie to kochana, przytulaśna, normalna sunia.

Izadoro, będę Cię prosić o allegro. Na wszelki wypadek muszę zrobić zbiórkę na hotel i leczenie. Niestety Czacza na razie warczy na moje psy. Ale czas pokaże czy się dziewczyna przekona do nich.