Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zbieramy na hotelik
Baron ma szanse pojechać do hotelu, gdzie będzie miał szkolenie oraz dzięki pobycie tam będziemy mogli poznać jego psychike. Tym samym dajemy mu realną szansę na adopcje.
Potrzebujemy środków finansowych, dlatego prosimy wszystkich o POMOC!
Można zgłaszać deklaracje liczy się każdy grosz. Może to być deklaracja na 5 zł, 10 zł i wyżej. Jak kto może.

BARON jest pięknym, 3-letnim pitbullem. Do obcych jest zdystansowany, dla tych których już zna otwarty i przyjacielski. Do schroniska trafił w bardzo złym stanie, wychudzony, zaniedbany i przerażony, przez dłuższy czas nie przejawiał chęci do życia, w tej chwili to już zupełnie inny pies :)
Czeka na nowego mądrego, odpowiedzialnego właściciela.

Baron jest bardzo ładnym, świetnie zbudowanym pit bullem.
Nie wszystkich jednak toleruje i na jego zaufanie trzeba sobie solidnie zapracować 8)
Przed adopcją, jak wszystkie psy tej rasy, zostanie wykastrowany. Uniemożliwiamy w ten sposób jego ewentualne przyszłe trafienie na arenę walk psów oraz rozród, który doprowadził do tego, że psy tej pięknej ale trudnej w prowadzeniu rasy trafiają w nieodpowiednie ręce przez co potem sprawiając kłopoty właścicielowi ląduja w schronisku.
Kastracja psów czy sterylizacja suk nie wplywa absolutnie na ich charakter ani nie powoduje problemów zdrowotnych a wręcz mocno ogranicza ich występowanie.

Zdjęcia są robione w pomieszczeniu. Baron to jak wiecie wszyscy pies rasy agresywnej spacer z nim i przebicie się przez resztę psiaków na zewnątrz to naprawdę nie proste... Po prostu nie mamy warunków by taki pies jak on miał regularne spacery, dlatego też chcemy mu znaleść szybko nowy domek...

deklaracje miesięczne:
pani grażyna n. z naszej klasy 30
aga_krzys 10
jaco-placo 20
LILUtosi 20zł
Grazyna Maslyk-Dubis 20-30 zl
jenny19-30zl
fibi:)-10zl

wpłaty jednorazowe:
pani grażyna n. z naszej klasy 100zł.
aga_krzys 50zł
dzodzo 30zł
Grazyna Maslyk-Dubis 50zł

wplaty
agakrzys-50zl 04.06
jaco-placo-20zl 05.06
anonimowa aga-50zl 05.06
dzodzo-30zl 08.06
lilutosi-30zl 08.06
grazyna nowak z nk-100zl 08.06
grazyna maslyk dubis 50zl 10.06
katarzyna tomczyk-100zl
karolina roszonkska-10zl 16.06

-400zl hotel 25.06
+ 20zl Agpol 22.06
+35zl Lilutosci 25,06 (20deklaracja 15zl bazarek)
+60zl Justyna pietrzak 25,06
+10zl aga krzys 02.07
+127zl alicja bazarek04.07
+10zl Alicja deklaracja
+33zl anastacia bazarek 06.07

• 4 weeks later...
  • Replies 710
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak tak. Czas mija, a Baron nadal czeka i widzi tylko 4 kąty tego jak wspomniałaś smutnego pomieszczenia...
Miałam dziś na spacerku amstaffa z naszego schroniska. I idąc z nim pomyślałam o Baronie, nawet nie umiałam wyobrazić sobie Barona na smyczy jak śmiga i tarza się w śniegu....
Przykro bardzo, bo kocham te rasy..:-(:-(:-(

Posted

Ależ on ma piekny wyraz pyska. Nic, tylko do reklamy :)
A skad wiadomo, że to pit bull, a nie amstaff?
Kibicuję BAronowi i hop do góry :multi: po nowy domek

• 1 month later...
Posted

Ciężki jest los Barona - w ogóle nie wychodzi z pomieszczenia, które widać na zdjęciu, cóż począć w schronisku z takim psem...........jaka będzie jego przyszłość? Czy dostanie szansę?

• 2 weeks later...
Posted

zapisuję wątek. zaraz go dodam na mój bullowaty profil na nk, czy go ogłaszacie?
czy ma allegro?

strasznie smutne to jego siedzenie w schronisku-ten kocyk na środku, ta "prycza"(?)....jego miejsce to puchaty dywanik u stóp kochanego pana lub miękka kanapa...:-(

• 3 weeks later...
Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):

Odkad do nas trafił nie ujrzał światła dziennego więc co tu dużo mówić.

:-(:-(

a dlaczego on jest w tym pomieszczeniu zamknięty?nie dałoby się go przenieść do kojca?

Posted

Niestety nie toleruje. Myślę, że nie ma opcji, żeby zaprzyjaźnił się z innym psem.....
Chociaż kto wie czy dom go nie zmieni...:roll:
Narazie jest nie wybieganym psem choć na codzień jest spokojny.
Odkad do nas trafił nie ujrzał światła dziennego więc co tu dużo mówić.

Posted

agaga21 napisał(a):
:-(:-(

a dlaczego on jest w tym pomieszczeniu zamknięty?nie dałoby się go przenieść do kojca?

Przykro mi ale jest to nieralne. Po pierwsze jego psychika tak zniszczeje, że już nic z niego nie będzie, a tak jest spokojny w pomieszczeniu, myślę, że jeszcze nie sfiksował więc lepiej niech tak będzie, bo może być z niego wspaniały pies. Ja osobiście byłam bym przeciw wkładania go do boxu. Wiem co potem się robi z takimi psami. Ujadają.... biegają.... ciagle to samo w dzień w dzień, każdy by zwariował. Co teraz praktykujemy na Grandzie również z naszego schroniska. Po za tym nie ma dla niego tak mocnego i szczelnego boxu by nie doszło do tragedii to silny pies.. nie da się ukryć. Obok boxów biegają psy to też nie jest dobre...

Nie ma fajnego życia ale w boxie by je sobie zmarnował i tylko pozostawił ślad na psychice..

Porządne DT albo DS to coś dla Barona. To musi być odpowiedzialna osoba, która zdaje sobie sprawe z tego co te psy potrafia i osoba która umiała by nad nim porządnie popracować.. Chociaż nie można wykluczyć że w domu nie stanie sie prawdziwym kanapowcem i nie bedzie problemowy...... czasem i takie rzeczy się zdarzają.

P.s. Od dawna planuje spacer z nim. Był dzień kiedy psy były oddzielone wszystko gotowe do spaceru. Tylko Baron nie dał sobie założyć obroży i kagańca.. Pracujemy nad nim. Mam nadzieje ze niedługo zobaczycie fociny ze spaceru..... tylko cierpliwości.

• 3 weeks later...
Posted

smutny ten jego los..on już długo w schronie...i pewnie jeszcze tam długo posiedzi:placz: kto przyjdzie do schronu to pewnie nawet nie wie, że on tam siedzi i czeka....jeśli nie uda się z porządnym dt to cienko widzę jego adopcje:shake:

Posted

Ogłoszenia dla Barona. Ogłosiłam go jako pitbulla mimo że wg mnie bardziej jest astowaty niż pitbullowaty. Akurat wzrostem bym się nie sugerowała, bo teraz jest trend hodowania wysokich amstaffów .Ale możliwe że faktycznie zdjęcia przekłamują rzeczywistość.

alegratka
eoferty
giełdaogłoszeń
4łapy
kupsprzedaj
kupiepsa
ogłoszenia24polska
polskastrefa.eu
psy.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek
animalia.pl