mru Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Okta chyba napisała, że DS w końcu ale fajnie, że oba psiaki dostały szansę :) a Sasza tu sama pewno przyjdzie w końcu to Wam o sobie opowie ;) no i będziemy ja mieć na oku ;) no worries Quote
orpha Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 mru napisał(a):Okta chyba napisała, że DS w końcu ale fajnie, że oba psiaki dostały szansę :) a Sasza tu sama pewno przyjdzie w końcu to Wam o sobie opowie ;) no i będziemy ja mieć na oku ;) no worries Mru chciałam Ci powiedziec , ze wizyty u Saszy ociekają czekolada ;) Quote
orpha Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Dobrze , dobrze Sasza nie dawaj sie Totkowi , on skubaniutki madrala jest , najpierw porobi słodkie oczęta a potem podstepnie przejmie wladze :cool3:. Quote
Sasza Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 hej Cocek (teraz Totek) jest u mnie, i ma sie bardzo dobrze! Byl to odruch serca - Totek ejst miniaturka mojego Pufcia, i nie moglam pozwolic aby gdzies tam wyjechal daleko.. Dziewczyny byly u mnie na wizycie przedadopcyjnej wraz z Cockiem, ktory wybieral sie na DT do Katowic. Wizyta byla - ze wzgledu na to ze zabieram tez z Orzechowcow Rekinczyka. A ze okazalam sie odpowiedzialna, solidna, serdeczna i szalenie mila osoba:eviltong: i nie pozwolilam SBD i Orphie odejsc z Cockiem - zostal u mnie na stale, natomiast rekinczykowi bede szukac domu (albo i nie, zobaczymy jak sie to wszystko ulozy, temat psi jest teraz tematem nr 1 u mnie w pracy, okazuje sie ze na mae psy to spore zapotrzebowanie jest.) Rekin jutro przyjezdza do mnie, mam nadzieje ze nie okaze sie rekinem i ie zje Totka i mnie - bo koty sie obronia, na pewno. Aktualnie zamiast ciezko pracoac siedze na dogo, Totek spi mi na kolanach, w domu bawil sie kocia myszka sizalową, nawet troszke aportuje, a do kotow robi takie 'przysiady' - zaprasza do zabawy. niastety koty na razie sa obrazone. a wieczorem usilowal pokryc moja rekę, i poczulam sie nieco molestowana seksualnie, wiec dowiedzial sie ze stanowczo tego nie wolno. musze pilnowac zeby nie probowal mnie zdominowac;P; i jest niesamowicie dziamgotliwy, szczeka na wszystko co dzieje sie na klatce. Bedzie dobrze, - niestey net mam na razie tylko w pracy i w kawiarni pod domem (niech zyje free wifi w miejscach publicznych!), wiec kolejne info bedzie pewnie dopiero wieczorem/rano. Quote
mru Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 orpha napisał(a):Mru chciałam Ci powiedziec , ze wizyty u Saszy ociekają czekolada ;) mmm... :scream_3: a to dobrze, że przy Pawle nie mówiłyście, bo by mi tam do rana został.... :roll::evil_lol: o, Sasza :) hihi mały cwaniak z tego Totka ;) taki mikry, a chce dominować no patrzcie go :D :evil_lol: mój Gacek też miał takie zapędy, ale ukróciłam ;) Quote
Gosiapk Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Witam odpowiedzialną, solidną, serdeczną i szalenie milą Saszę :evil_lol: Quote
Gogonek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 :multi:cudowne wieści. A małego to możnaby zjeść normalnie za to spojrzenie:evil_lol: Sasza, Ty szczęściaro:lol: Quote
orpha Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Dzisiaj do Cosia czyli Totka przyjechal nowy kolega - Rekinczyk z Orzechowców ( tak sie pisze ?:cool1:) :multi: Quote
Dorothy Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 cudowne wiesci, jestem bardzo uradowana ze moj maluch ma sie dobrze, poprosimy o zdjecia razem z Rekinkiem ;) Quote
sleepingbyday Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 widziałam zdjęcie rekinka (na komórce), ma wielce oryginalny profil.... :evil_lol: być może pojawią się chłopaki na mini zlocie w sobotę :cool3: Quote
izzie1983 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ej. Kto ma to zdjęcie? Sasza? Powiedz SBD to wyślę jej priva z numerem mojej komórki :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 widziałam rekinka na fotce (z komórki). ma wielce oryginalny profil :evil_lol:. byc może chłopaki bedą na mini zlocie w sobotę :cool3: Quote
orpha Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 chwile mi dajcie , za jakies 10 minut wrzuce je tu , musze tylko zwierzaki nakarmic Quote
sleepingbyday Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 ponoc bardzo ok (w końcu to dziecko) i koty też ok, więc - sielanka :eviltong: Quote
Gogonek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 słodkości:loveu: a jak Totuś przyjął kolegę? Quote
Sasza Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Czesc Kochane, Totus miel dzis bardzo nerwowa noc; moj kot (ok 5 lat, kastrat) zrobil sobie polowanie na Rekinczyka - Renka (dokladniej opisalam na jego watku), i bidny Totus byl bardzo przerazony ta cala szamotanina.. - teraz odsypia. A generalnie jest pieskiem bezproblemowym, na spacerze prawie kazda osoba jak na niego spojrzy to robi takie wielkie, zamglone oczy - on wzbudza uczucia macierzynskie w obu plciach:) Totus zostal wczoraj wyczesany zgrzebelkiem kocim (moj kot Edward jest devonkiem i trzeba go nieraz przeleciec taka szczotka jak konia; a ze Totus ma krotka siersc to tez zostal wyszczortkowany;) Z Renkiem, jak tylko Reniek przjechal i nic nie wskazywalo, ze w mojego kota drugiego diabel wstapi - przywitali sie delikatnie i milutko, ogonki chodzily. dopiero pozniej malenstwo sie przestraszylo.. Teraz nie wiem co robic z tym kotem, w stosunku do Totka nie byl agresywny, i cael szczescie, bo on taki maly... Reniek ma grube futro, i tylko zostal drasniety, ja nie mam futra i jestem niezle pogryziona i podrapana.. Quote
Dorothy Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 NO wydaje mi sie ze trzeba dac szanse na ugode, ale koty bywaja strasznie zawziete. Co mu odbilo?? Quote
sleepingbyday Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 ee, dotrą się. nie interweniuj, chyba, że będzie ostro. może krzyknąć czy coć, na co reaguje twój kot, ale to tyle. tak mi sie wydaje. niech sobie ułożą stosunki.... Quote
Sasza Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 z powodu wojny w domu - na razie nie mialam czasu, i ochoty robic zdjec, ale nadrobie w najblizszym czasie, obiecuje. Zobaczycie jak Totek z Renkiem spia, albo wyglupiaja sie w krolestwie Renka w korytarzu:) SBD - czy u Ciebie Totek w ogole nie zalatwial sie w domu? Chlopak ma taka dobra przemiane materii, ze nie daje mi szansy - po jedzeniu od razu jest kupcia, a po otwarciu slicznych oczek - siusiu... Na spacerach (czesto, co 3-4 godziny) tez robi siu, i czasem kupke, naturalnie zawsze po skonczeniu cos dobrego dostanie, i widac ze nieraz tak tylko pro forma kuca, ale w domu tez robi. Czy wychodzilas z nim czesciej?, czy moze to przez zmiane miejsca? Totek, Reniek i Edi - wspaniale sie dogaduje, ocieraja o siebie, Edi 'odwiedza' renka w korytarzu i wylizuje mu miske (biedny kotek, nie jadl nic do miesiecy przeciez;)), zeby jeszcze Rudy dolaczyl, albo chociaz zobojetnial.., zaraz zaczne szukac takich przypadkow, i co w takiej sytuaji robic, gdybyscie slyszaly, ze ktos, gdzies kiedyz mial taka jazde z kotem - dajcie znac plis. Wzcesniej Rudy z Edim szybko sie zaprzyjaznil, Totka teraz traktuje totalnie obojetnie, jakby go nie bylo, tylko na widok Renka cos sie z nim dzieje Quote
orpha Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Sasza mozesz spróbowac jeszcze tak : spryskiwacz z woda zawsze pod reka i jak Rudy bedzie probowal zaatakowac Renka to tym spryskiwaczem mu w mordke trzeba prysnac, dla kota to kara za cos niedobrego , tak swoja kocicie oduczylam obgryzania kwiatka , po tzecim prysnieciu zaczela omijac kwiatek szerokim łukiem :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 sasza, totek u mnie nie robił, zdarzyło mu sie ze 3 razy posiusiac, ewidentnie nie zdąrzałam wyjść (bo to rano było)ale jak krzyknełam przestawał. i od razu za fraki gościa i na dół na trawę. po siusianiu na tarwie bardzo go chwaliłam, czasem dostał smaka. musisz go nauczyć. on moze jeszcze ne za bardzo kumac mimo wszystko... Quote
orpha Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 moze byc tak , ze jego stan zdrowia mial wpływ na takie a nie inne zachowanie :cool1: Quote
Recommended Posts