tomcug Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Robiłam ostatnio Bazylkowi ogłoszenia, może o te foty chodzi? Ziutka mi podesłała, jeśli tak to powstawiam. http://www.pineska.pl/ Mam więcej. :p Quote
tomcug Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 I takie z obgryzioną ścianą::eviltong: Quote
malibo57 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Fantastyczny ten gość - budowlaniec! Boski:) Quote
luka1 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 na tych zdjęciach nie widać jak ten "pies budowlaniec" obchodzi się z moim domem. No ale coś w końcu robić musi zeby się nie nudzić. Quote
luka1 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 pokocha ktoś wreszcie Bazyla, czy nie? Quote
Lionees Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 luka1 napisał(a):na tych zdjęciach nie widać jak ten "pies budowlaniec" obchodzi się z moim domem. No ale coś w końcu robić musi zeby się nie nudzić. Byłam,widziałam i stwierdzam,że jeszcze trochę to będziesz miała wentylację w chałupie.Nic się nie przejmuj,na lato jak znalazł...świeże powietrze będzie Ci wpadało przez dziury w ścianach:p Quote
malibo57 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 UWAGA !!!!! Kryza zaginęła w dniu wczorajszym!!!! Bardzo prosimy wszystkich z okolicy Sochaczewa o pomoc w poszukiwaniach. SYTUACJA AWARYJNA!!!! ZAGINĄŁ PIES !!!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/145379-Sochaczew-UWAGA-Kryza-wyszA-a-z-domu-i-nie-wrA-ciA-a-Prosimy-o-pomoc Quote
luka1 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Kryza wróciła do domu. Sama się odnalazła Quote
malibo57 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Tiaaa... jakie te psy są sprytne. Popatrzcie, i wróciła. Quote
luka1 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Dziś znowy akcja. Kazan jak zwykle wkurzał Bazyla defilując mu przed nosem. Tym razem Bazyl zrobił krok do tyłu. Zezowaty Kazan nie zauwazył tego i został wciągniety w Bazylowy zasięg. Ucho trzeszczało a Bazyl nie puszczał. Tz popędził ratować Kazana, a ten w zamian dziabnął go w rękę. Quote
malibo57 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 O, niech to licho! Jak ręka? Jak ucho? Quote
luka1 Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Ucho całe, a reka ? nie sprawdzałam Quote
luka1 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Bazylkowi postawili siatkę przed nosem. Kazan przyjął to jako wspaniałe zabezpieczenie przed zębami Bazyla i chyba już całkowicie się odwodnił lejąć na siatkę. Bazyl dostaje szału. Zawzięcie kopie żeby usunąć słupki, a Tz chodzi ze szpadlem i zasypuje dziury. Ta zastawka nie jest zbyt szczęśliwa dla Bazylka. On nie nawidzi jakich kolwiek barier. Zamknięty w boksie, kopał doły do Chin , gryzł pręty i biegała wkoło do upadłego. Po kilku dniach musiałam prześć go z powrotem na łańcuch - psina się uspokoił. Quote
malibo57 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Qurczę, i co teraz będzie? Z tą zastawką? A może jakieś bariery Kazanowi postawić? Tylko nie bij! Quote
luka1 Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 [quote name='malibo57']Qurczę, i co teraz będzie? Z tą zastawką? A może jakieś bariery Kazanowi postawić? Tylko nie bij![/QUOTE] Kazan to pies nietykalny. Do niego nic nie dociera. Gdy zabarłam go ze schroniska poruszał się po okręgu. Nim przesunął się metr do przodu -robił kilka kólek wokół mnie. To pozostałość po życiu w boksie. Właściwie dlatego zabrałam go ze schroniska. Biegał tam w boksie dokoła, opierając się o ściany i w pewnym momencie się przewracał. Wet stwierdził objawy neurologicze. Właściwie był przeznaczony do uśpienia. Po zabraniu do "domu" na placu, nie mógł na początku chodzić. Nie miał ściany o którą by się opierał. Robiąc koło - przewracał się. Dodatkowo to pies po wypadku - łapy ma poskładane na druty. Nie wiem czy to jest przyczyna tego, że czasem gdy sie przewróci - łapy sie wyginaja i trzeba je naprostowywać. Teraz Kazik biega już prosto przed siebie, nosi tylko głowę nisko i przekrzywioną, ale ogólnie jest dobrze. Tylko czasem się przewraca i nie może wstać. Wystarczy wtedy trochę go podtrzymać i znowu nabiera rozpędu. To dobry pies tylko dogadać się nie może z Bazylem. Quote
malibo57 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Mało powiedziane - szkoda tylko, żeby się poważnie narażał. To duży problem. Quote
luka1 Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Bazyl bardzo lubi głaskanie - kto chce Bazyla wygłaskać? Quote
Ajula Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 ale macie jazdę szkoda, że nikt nie chce takiego fajnego psa :( Quote
luka1 Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Na prawdę, Bazyl jest cudownym psem tylko wygląd ma pospolity. Ale to bardzo mądry i wspaniały pies. Quote
tomcug Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 I jeszcze tu wkleję, jak przeczytasz to zlikwiduje dane nadawcy maila: tak dawno robiłam ogłoszenia Bazylowi, ktoś go wypatrzył jako Kilera i dostałam dzisiaj zapytanie o niego. [B]"z:[/B] Włodek ([email protected]) [B]Telefon:[/B] 500150226 dom, duża działka. Ale i roczne dziecko. czy wiadomo, jak reaguje na dzieci?" Ta wiadomość dotyczy: [URL]http://sochaczew.olx.pl/kiler-super-pies-czeka-na-ciebie-iid-19987737[/URL] Adres mailowy nadawcy: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
luka1 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 dzięki, zadzwonię choć tak małych dzieci nie podstawiałam mu. Ma szcunek dla szczeniaków to dzieciaka ludzkiego też może zniesie Quote
Ziutka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='luka1']dzięki, zadzwonię choć tak małych dzieci nie podstawiałam mu. Ma szcunek dla szczeniaków to dzieciaka ludzkiego też może zniesie[/QUOTE] Trzymam kciuki i czekamy na wieści :) dobre wieści :) Quote
malibo57 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='luka1']Na prawdę, Bazyl jest cudownym psem tylko wygląd ma pospolity. Ale to bardzo mądry i wspaniały pies.[/QUOTE] Luka, dlaczego uważasz, że Bazyl ma pospolity wygląd? To piękny pies, może nie jest bardzo oryginalny, ale, żeby pospolity?! Tu już przegięłaś!:mad: Quote
Recommended Posts