Jump to content
Dogomania

Sochaczew - BAZYL - pies z posagiem pozostawiony przy drodze

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
na tych zdjęciach nie widać jak ten "pies budowlaniec" obchodzi się z moim domem. No ale coś w końcu robić musi zeby się nie nudzić.

Byłam,widziałam i stwierdzam,że jeszcze trochę to będziesz miała wentylację w chałupie.Nic się nie przejmuj,na lato jak znalazł...świeże powietrze będzie Ci wpadało przez dziury w ścianach:p

Posted

Dziś znowy akcja. Kazan jak zwykle wkurzał Bazyla defilując mu przed nosem. Tym razem Bazyl zrobił krok do tyłu. Zezowaty Kazan nie zauwazył tego i został wciągniety w Bazylowy zasięg. Ucho trzeszczało a Bazyl nie puszczał. Tz popędził ratować Kazana, a ten w zamian dziabnął go w rękę.

Posted

Bazylkowi postawili siatkę przed nosem. Kazan przyjął to jako wspaniałe zabezpieczenie przed zębami Bazyla i chyba już całkowicie się odwodnił lejąć na siatkę. Bazyl dostaje szału. Zawzięcie kopie żeby usunąć słupki, a Tz chodzi ze szpadlem i zasypuje dziury.
Ta zastawka nie jest zbyt szczęśliwa dla Bazylka. On nie nawidzi jakich kolwiek barier. Zamknięty w boksie, kopał doły do Chin , gryzł pręty i biegała wkoło do upadłego. Po kilku dniach musiałam prześć go z powrotem na łańcuch - psina się uspokoił.

Posted

[quote name='malibo57']Qurczę, i co teraz będzie? Z tą zastawką? A może jakieś bariery Kazanowi postawić? Tylko nie bij![/QUOTE]

Kazan to pies nietykalny. Do niego nic nie dociera. Gdy zabarłam go ze schroniska poruszał się po okręgu. Nim przesunął się metr do przodu -robił kilka kólek wokół mnie. To pozostałość po życiu w boksie. Właściwie dlatego zabrałam go ze schroniska. Biegał tam w boksie dokoła, opierając się o ściany i w pewnym momencie się przewracał. Wet stwierdził objawy neurologicze. Właściwie był przeznaczony do uśpienia.
Po zabraniu do "domu" na placu, nie mógł na początku chodzić. Nie miał ściany o którą by się opierał. Robiąc koło - przewracał się. Dodatkowo to pies po wypadku - łapy ma poskładane na druty. Nie wiem czy to jest przyczyna tego, że czasem gdy sie przewróci - łapy sie wyginaja i trzeba je naprostowywać.
Teraz Kazik biega już prosto przed siebie, nosi tylko głowę nisko i przekrzywioną, ale ogólnie jest dobrze. Tylko czasem się przewraca i nie może wstać. Wystarczy wtedy trochę go podtrzymać i znowu nabiera rozpędu.
To dobry pies tylko dogadać się nie może z Bazylem.

Posted

I jeszcze tu wkleję, jak przeczytasz to zlikwiduje dane nadawcy maila:

tak dawno robiłam ogłoszenia Bazylowi, ktoś go wypatrzył jako Kilera i dostałam dzisiaj zapytanie o niego.

[B]"z:[/B] Włodek ([email protected])
[B]Telefon:[/B] 500150226

dom, duża działka. Ale i roczne dziecko. czy wiadomo, jak reaguje na dzieci?"

Ta wiadomość dotyczy:
[URL]http://sochaczew.olx.pl/kiler-super-pies-czeka-na-ciebie-iid-19987737[/URL]

Adres mailowy nadawcy: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

[quote name='luka1']dzięki, zadzwonię choć tak małych dzieci nie podstawiałam mu. Ma szcunek dla szczeniaków to dzieciaka ludzkiego też może zniesie[/QUOTE]
Trzymam kciuki i czekamy na wieści :) dobre wieści :)

Posted

[quote name='luka1']Na prawdę, Bazyl jest cudownym psem tylko wygląd ma pospolity. Ale to bardzo mądry i wspaniały pies.[/QUOTE]
Luka, dlaczego uważasz, że Bazyl ma pospolity wygląd? To piękny pies, może nie jest bardzo oryginalny, ale, żeby pospolity?! Tu już przegięłaś!:mad: