Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziéki Halbina ;)

Kiedy juz panika wokól dzieci minie i bédá mialy przynajmniej zapewnione DT na dluzszá chwilé, jak pisalyscie- zajmiecie sié mamusiá. Pomogé wtedy- zaplacé za jej sterylké. Jak dojdzie co do czego- napiszcie mi pw bo mogé nie doczytac wátku w poré.

Posted

słodkie smarkacze:)

ech... chętnie bym pomogła przygarniając... ale niestety... :roll:
wynajmowane mieszkanie... i tak właścicielka zgodziła się z trudem na naszą gadzinę... jakby jeszcze jeden pies, to chyba by mnie eksmitowała :roll:

póki co - mogę podnieść i rozesłać w świat... może znajdą się jakieś domki

Posted

No to mamy i banerek... suuuuuuuuper, dziękujemy!
Ustaliłyśmy z Formicą, że jak szczeniory pojadą na akcję do CC, to jako Wasze, Leno... a jak nie znajdą domków, to mogą wrócić, ale przechodzą pod naszą fundację... co Ty na to?

Posted

halka7 napisał(a):
Budzonko psiurki.

eee troche za wczesnie...niech sobie pospia maluchy
a co bedzie z ich mama?

edit: znowu posty przeskakuja:mad: jak widac a zalaczonym obrazku:crazyeye:

Posted

halbina napisał(a):
No to mamy i banerek... suuuuuuuuper, dziękujemy!
Ustaliłyśmy z Formicą, że jak szczeniory pojadą na akcję do CC, to jako Wasze, Leno... a jak nie znajdą domków, to mogą wrócić, ale przechodzą pod naszą fundację... co Ty na to?

Hmmmm, jak ja się odwdzięczę za taką pomoc?:oops: Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, ale jeśli tak, to dziękuję ze szczerego serca, oczywiście, że przekażę maluszki, halbinko bardzo, bardzo dziękuję :lol:

Posted

Halbinko kochana!!
Dostałam priva, że jest Pan, który poszukuje stróżą do kamienicy.Pies zamieszkiwałby w budzie, na zewnątrz, typowo stróżujący.Może powinnam skontaktować sie z Panem i zaproponować mu tego szczeniaczka podobnego do kaukaza, co?
Co wy na to?Ja mam obiekcje co do psów na zewnątrz, ale przecież nie wszystkie psy świata muszą spać w łóżku, tak jak u mnie.....
Dzwonić do Pana??????

Posted

Witam :-)

Od kilku tygodni zastanawiamy się z mężem nad przygarnięciem psiaka.
Jest to poważny, dlatego ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła.
Na razie to są poszukiwania.

Mieszkamy poza miastem, w domu z ogrodem, z którego mamy bezpośrednie wyjście do ogromnego lasu (Kaszubski Park Krajobrazowy).

Mieliśmy psa. Przygarnęliśmy go ze schroniska w Gdańsku 6 lat temu.
To był najwspanialszy pies na świecie !!! Niestety, zginął pod kołami samochodu kilka tygodni temu :-(

Teraz zastanawiamy się nad szczeniakiem, lub młodym psem, bo nasz Yogi był już bardzo poważnym chłopakiem, jak go braliśmy, a nasz syn powinien mieć jednak kogoś młodszego do towarzystwa.

Stąd moje pytanie:

Skąd należałoby odebrać szczeniaka (jednego), w razie decyzji o przygarnięciu?

Posted

Witaj maganr1, szczeniaki sa na śląsku, w ramach tego województwa z dowozem nie ma problemu natomiast dalej 3ba by było coś kombinować. Przed adopcją tradycją jest spotkanie z nowymi właścicielami i omówienie wszystkich rzeczy - tzw kontrola. Psiaki wydawane są na umowe adopcyjną i podlegają Fundacji.

3ba pamiętać ze beda to duze psiaczki chociaz mam wrazenie ze sunia która jest u mnie jest po innym tatusiu niz bracia. Jest i mniejsza i umaszczeniem dalece odbiegająca od braci.

Lena zadzwon do Pana, spytaj skad jest i jak sobie wyobraza pilnowanie kamienicy - ba ja tego jakos nie widze, co kamienica jest ogrodzona? mieszka ktos w niej czy jak?
Jesli chodzi o wydanie psa do strózowania, to ja mysle ze jeden z chłopców by bardzo na tym nie ucierpiał o ile miałby kontakt z ludzmi i solidny kojec - oczywiscie nie wchodzi w gre zeby był zamkniety! nie wiem, zapyataj co i jak - to nic nie szkodzi!

Posted

Dzięki, Śląsk to dla mnie za daleko niestety (brak możliwości czasowo-transportowych).

Wiem, że będą duże, dlatego na razie tylko pytałam.

Co do spotkania przed-adopcyjnego, to mnie w ogóle nie dziwi, bo w końcu nie na tym rzecz polega, żeby psiaki zaraz wracały do schronów, bo coś tam nie zagra.

Myślę dalej.

Posted

lena_zet napisał(a):
Halbinko kochana!!
Dostałam priva, że jest Pan, który poszukuje stróżą do kamienicy.Pies zamieszkiwałby w budzie, na zewnątrz, typowo stróżujący.Może powinnam skontaktować sie z Panem i zaproponować mu tego szczeniaczka podobnego do kaukaza, co?
Co wy na to?Ja mam obiekcje co do psów na zewnątrz, ale przecież nie wszystkie psy świata muszą spać w łóżku, tak jak u mnie.....
Dzwonić do Pana??????

Obawiam się , że psiak byłby przypięty łańcuchem do tej budy:shake: ....ale ....zadzwoń może akurat ma kojec dla psiaka...

Posted

taki szczeniak nie moze trafić do budy... ale wypytaj pana, jak sobie to wyobraża, to może znajdziemy mu psa...

Co do transportu na Pomorze... nie takie rzeczy się organizowało... idą Święta, ludzie podróżują... dokąd moglibyście po pieska dojechać?

Posted

[quote name='maganr1']
Mieliśmy psa. Przygarnęliśmy go ze schroniska w Gdańsku 6 lat temu.
To był najwspanialszy pies na świecie !!! Niestety, zginął pod kołami samochodu kilka tygodni temu :-(

dlaczego zginął pod kołami samochodu i w jakich okolicznościach?
to jest bardzo istotne....

Posted

Leno, kiedy przyjedziesz po szczeniaki? dziś wieczorem czy jutro rano (o której?)?... szczerze powiem, że zaczyna mnie to przerastać... wieczorem mam przejąć Radarka... boję sie, co to będzie...

Posted

a Radarek nie ma szans trafic od razu do nowego domku?

ale Halbinko w pełni Cię rozumiem, mam nadzieje że Lena ma jakis plan B...

Lena ja dziś nie dam rady z Toba jechać, sorki. Dasz sobie rade kobitko, nie?
:roll:

Halbina bedziesz jutro w SCC? Jesli nie to opisz charakterki maluchów. Jakies spostrzezenia, jesli tak to sama bedziesz je reklamować;)