Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My byliśmy z dwoma psami w Ustroniu Morskim- Rolna 25A- fajne, ogromne podwórko, świetni właściciele, zwierzęta mile widziane bez dodatkowych opłat ;)

Posted

Ja byłam w Łazach w ośrodku [URL]http://www.naslonecznej.pl/[/URL] Ale to już kawałek od kołobrzegu, bliżej koszalina
Opłata za psa 20 zl za cały pobyt. Domki w porządku, właściciele też. Zwolnił im się domek 4-osobowy i dostaliśmy go zamiast naszego 2-osobowego :) Pani nam to zaproponowała mówiąc, że będzie nam luźniej z psami (oczywiście bez dopłat).
Przy żadnym z wejść na plażę nie było zakazów, miejscowość niewielka, kameralna, smaczna ryba ;) (polecam smażalnię Złaziska, bo mają fajny dodatkowy ogródek dla ludzi z dziecięcymi wózkami, tam jest luźniej i tam siadaliśmy z psami; no i ryba niedroga i dobra), nad morze bardzo blisko (jeden rządek ośrodków i już lasek i plaża).
Ale nie wiem czy to dokładnie to czego szukasz, bo to jednak ośrodek, a więc nie tak kameralnie jak np. osobny dom.

Posted

Dzięki Rika ;)) A jakiś konkret : nazwa ośrodka, telefon, stronka intern.? Byłam parę razy w Ustr.Morskim w pensjonacie Błękitna Laguna 2 przy ul. Wiejskiej ale tam jest dość komfortowo a teraz mam dużego psa i muszę raczej zmienić miejsce:cool3:

Posted

Znalazłam-niestety odpada-jednak wolę domki.[quote name='rika']My byliśmy z dwoma psami w Ustroniu Morskim- Rolna 25A- fajne, ogromne podwórko, świetni właściciele, zwierzęta mile widziane bez dodatkowych opłat ;)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Beti-Buba']Dzięki Rika ;)) A jakiś konkret : nazwa ośrodka, telefon, stronka intern.? Byłam parę razy w Ustr.Morskim w pensjonacie Błękitna Laguna 2 przy ul. Wiejskiej ale tam jest dość komfortowo a teraz mam dużego psa i muszę raczej zmienić miejsce:cool3:[/QUOTE]

Nie ma jako takiej nazwy ;) są i domki i pokoje- z wejściami z zewnątrz.
Domki są pod innym linkiem.

Posted

A ja właśnie wczoraj wróciłam z Grzybowa (kotki2) i baaardzo polecam, naprawdę było super, bez problemu zupełnie :) Oprócz nas była dogomaniaczka i 3 psiaki, ja z moimi 2 i nie było żadnych spięć, nawet nie musieliśmy się stykać. Na plaży był co prawda zakaz wprowadzania zwierząt do 30.9, ale rano i wieczorem nikogo nie było, a w ciągu dnia po prostu psów nie puszczałam luzem, rozstawiliśmy parawan i nieraz nawet nikt się nie zorientował, że z psami jesteśmy :) Więc bez problemu. Świetny, pełen wrzosów i mchów lasek prowadzi do pobliskiego Dźwirzyna (jakieś 7-8 km) i droga pieszo-rowerowa prowadzi prosto do Kołobrzegu (można też dojść plażą). W Kołobrzegu akurat ludzi masa, ale np. do kawiarni z dwoma średnimi psami nas wpuszczali (na plaży Pergola, na rynku Różany Ogród) i nie było żadnych problemów. Tylko w autobusie do Grzybowa kierowca miał jakieś ale, że to autobus, a nie zwierzyniec, ale i tak nas przewiózł. Jak wracaliśmy już do domu to autobus był bardziej nowoczesny i nikt nie miał problemu z przewozem psów.

Aż mi trochę żal, że już w domu jestem ;)

Posted

Dzięki! Ech.......te KOTKI/są na prowadzeniu!/ i jeszcze inne propozycje-będzie problem w wyborze :shake:Ale będę się telepała z Katowic więc musi być jakiś sprawdzony konkret. Aż Ci zazdroszczę tego pobytu:eviltong: Ja KOCHAM POLSKIE MORZE i najchętniej bym się tam przeprowadziła ale na Śląsku też jest SUPER! A nasze rolady ,kloski i ciasto drożdżowe......POEZJA-Przyjyżdżejcie bydzie richtich fajnie-łobejrzicie /tłumaczenie :PRZYJEDZCIE BĘDZIE NAPRAWDĘ FAJNIE ZOBACZYCIE/ ;) Jeszcze pytanko-a jaka jest odległość z tego ośrodka na plażę? Pozdrawiam psiarze;)

Posted

Z "Kotków" nad morze prosta droga, jak dla mnie nie daleko, ale oczywiście w metrach odległości podać nie potrafię :D

A my właśnie jesteśmy w Łebie, w ośrodku "Perła Bałtyku"
Są to nowe domki, my akurat mamy 3-osobowy, jesteśmy we dwójkę z dwoma psiakami. Na 2 os. domek jest ok, ale w trójkę byłoby już za ciasno :shake:
Ośrodek jest właściwie na końcu Łeby, blisko do morza i do jeziora podobno też blisko, ale jeszcze nie byłam :p
Minusem jest to, że domki są bardzo blisko siebie położone, więc teraz jest ok, bo ludzi bardzo mało, ale w sezonie z psami bym się tu raczej nie wybrała.
Poza tym sama Łeba jak dla mnie jest za dużą miejscowością, wolę mniejsze.
Tak więc po sezonie jest spoko, w sezonie tu nie przyjadę ;)

Posted

[quote name='brzośka']Z "Kotków" nad morze prosta droga, jak dla mnie nie daleko, ale oczywiście w metrach odległości podać nie potrafię :D

A my właśnie jesteśmy w Łebie, w ośrodku "Perła Bałtyku"
Są to nowe domki, my akurat mamy 3-osobowy, jesteśmy we dwójkę z dwoma psiakami. Na 2 os. domek jest ok, ale w trójkę byłoby już za ciasno :shake:
Ośrodek jest właściwie na końcu Łeby, blisko do morza i do jeziora podobno też blisko, ale jeszcze nie byłam :p
Minusem jest to, że domki są bardzo blisko siebie położone, więc teraz jest ok, bo ludzi bardzo mało, ale w sezonie z psami bym się tu raczej nie wybrała.
Poza tym sama Łeba jak dla mnie jest za dużą miejscowością, wolę mniejsze.
Tak więc po sezonie jest spoko, w sezonie tu nie przyjadę ;)[/QUOTE]
jak masz auto to wybierz sie do Stilo zobaczysz jak tam pięknie i jakie plaże super

Posted

Właśnie wróciłam z Darłówka.Kwatera ok,cena bardzo przystępna bez dopłaty za psa.Ale niestety na plaze w sezonie nie wolno wprowadzac /teraz ok/.Inna wada jakosć piasku -dużo drobnego żwirku kującego w łapki.Plaży malo,dośc wąska -w porównaniu z Dźwirzynem,Chałupami.

Posted

[quote name='Beti-Buba']Dzięki! Ech.......te KOTKI/są na prowadzeniu!/ i jeszcze inne propozycje-będzie problem w wyborze :shake:Ale będę się telepała z Katowic więc musi być jakiś sprawdzony konkret. Aż Ci zazdroszczę tego pobytu:eviltong: Ja KOCHAM POLSKIE MORZE i najchętniej bym się tam przeprowadziła ale na Śląsku też jest SUPER! A nasze rolady ,kloski i ciasto drożdżowe......POEZJA-Przyjyżdżejcie bydzie richtich fajnie-łobejrzicie /tłumaczenie :PRZYJEDZCIE BĘDZIE NAPRAWDĘ FAJNIE ZOBACZYCIE/ ;) Jeszcze pytanko-a jaka jest odległość z tego ośrodka na plażę? Pozdrawiam psiarze;)[/QUOTE]

A to Cie Beti-Buba zaskoczę moze, bo oto w Grzybowie jakies 300 m od Kotków jest bar Katarzynka gdzie jadłam najpyszniejsze śląskie kluchy z roladą, gospodarzem jest Ślązak serwujący dania domowe i to także jedna z kilku przyczyn mojej tęsknoty za Kotkami oraz Grzybowem, których w tym roku nie udało mi się odwiedzić.

Posted

Coś takiego??? A myślałach,że ino jo robia nojlepsze:shake:No ale jak Ci smakowały to musioł je robić PRAWDZIWY Ślonzok,więc się w doma za nie niy bier bo DOBRE KLOSKI I ROLADA wyłażom INO PRAWDZIWYM ŚLONZOKOM -pomiyntej DZIOŁSZKO;) W razie braku zrozumienia tekstu proszę o inform.-przetłumaczę:eviltong:

Posted

[quote name='Ancyk']A to Cie Beti-Buba zaskoczę moze, bo oto w Grzybowie jakies 300 m od Kotków jest bar Katarzynka gdzie jadłam najpyszniejsze śląskie kluchy z roladą, gospodarzem jest Ślązak serwujący dania domowe i to także jedna z kilku przyczyn mojej tęsknoty za Kotkami oraz Grzybowem, których w tym roku nie udało mi się odwiedzić.[/QUOTE]

oj tak , polecam także , żarełko tam przednie i porcje słyszne (y)
Ozzy nam się pasł na kotletach które przynosili nam współbiesiadnicy niesmiało pytając czy mogą dać pieskowi bo takiego wielkiego kotleta nie sa sami w stanie zjeść :)

Posted

[quote name='Alicja']oj tak , polecam także , żarełko tam przednie i porcje słyszne (y)
Ozzy nam się pasł na kotletach które przynosili nam współbiesiadnicy niesmiało pytając czy mogą dać pieskowi bo takiego wielkiego kotleta nie sa sami w stanie zjeść :)[/QUOTE]

hahaha - powiem właścicielowi, ze teraz go reklamują nawet na dogomanii :) :) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='andzia69']hahaha - powiem właścicielowi, ze teraz go reklamują nawet na dogomanii :) :) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

tylko pamiętaj powiedz kto ;) może rabacik będzie jak przyjedziemy za jakiś czas ;)

Posted

Andzia ogłoś te amstaffki na portalu Tablica.pl .To jest ostatnio bardzo popularny darmowy, portal ogłoszeniowy-może tam znajdzie się człowiek dla nich.A tak na marginesie NIE MA INNEGO WYTŁUMACZENIA NA TAKIE HISTORIE-PO PROSTU SĄ LUDZIE BEZ SERCA!!!Ja wzięłam w marcu suczkę ze schroniska i wizytę w paru dosłownie odchorowałam-to jest STRASZNE,ten OGROM psiego nieszczęścia spowodowanego głupotą i bezdusznością ludzi......

Posted

[quote name='Beti-Buba']Andzia ogłoś te amstaffki na portalu Tablica.pl .To jest ostatnio bardzo popularny darmowy, portal ogłoszeniowy-może tam znajdzie się człowiek dla nich.A tak na marginesie NIE MA INNEGO WYTŁUMACZENIA NA TAKIE HISTORIE-PO PROSTU SĄ LUDZIE BEZ SERCA!!!Ja wzięłam w marcu suczkę ze schroniska i wizytę w paru dosłownie odchorowałam-to jest STRASZNE,ten OGROM psiego nieszczęścia spowodowanego głupotą i bezdusznością ludzi......[/QUOTE]

one są oglaszane na wielu portalach od kilku mies. - niestety nic :(

• 1 month later...
Posted

[quote name='Alicja']tylko pamiętaj powiedz kto ;) może rabacik będzie jak przyjedziemy za jakiś czas ;)[/QUOTE]

powiem, powiem - tylko nie wiem, kiedy przyjedziesz :) może w następnym stuleciu :) :)

Posted

[quote name='andzia69']powiem, powiem - tylko nie wiem, kiedy przyjedziesz :) może w następnym stuleciu :) :)[/QUOTE]

plany były dzwonić na ten rok , ale tak się pometłały , ze do dziś nie idzie rozplątać , nic już nie planuję ...teraz to kurde chyba tylko spontan działa ... czekałam na komisje lekarską, teraz zmienili mi termin w szpitalu , 3raz przekładam remont łazienki ... więc nawet Ozzyemu nie obiecuję , ze pojedzie