Ania i Salma Posted June 22, 2003 Posted June 22, 2003 Wiem ze temat ten byl niejednokrotnie poruszany na forum "Podroze" ale niestety nic ciekawego sie z tamtad nie dowiedzialam. Tak wiec ponawiam pytanie: czy ktos wie gdzie mozna wspaniale wypoczac z psem nad naszym Polskim morzem? Najlepiej aby nocleg byl w domku no i aby byl w nim telewizor (bo az sie boje co bede robic gdy pogoda sie popsuje :D ) Quote
Jaskier Posted June 22, 2003 Posted June 22, 2003 zobacz tutaj: http://www.polskiemorze.com.pl/kabylia chyba rok temu tez pytałem na forum i przysłali mi maila z tego własnie ośrodka z zaproszeniem. Chba tez czytają nasze forum 8) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 22, 2003 Posted June 22, 2003 gdzies slyszalam, ze w oklicach Rewala sa domki wypoczynkowe, gdzie mzoesz dostac sie z psem... jak dobrze pamietam cena za psa na 1 tydzien wynosila ok. 100zl Quote
Ania i Salma Posted June 22, 2003 Author Posted June 22, 2003 Jaskier, bardzo dziekuje za pomoc. Niestety domki są 4-ro osobowe, a ja potrzebuje miejsca tylko dla dwoch osob+pies. Tak wiec niekoniecznie musi to byc domek. Rownie dobrze moze byc jakis pokoj w osrodku wypoczynkowym :) Mam nadzieje ze szybko znajde tu pomoc, bo czas nagli. Quote
Ania i Salma Posted July 7, 2003 Author Posted July 7, 2003 Czy naprawde nikt nie jest mi w stanie pomoc ? :( Quote
Dag Posted July 10, 2003 Posted July 10, 2003 Byłam teraz ze stafficą w REWIE- 15km od Gdyni. Domki są podzielone na 2 i 3 osobowe pokoje, więc może by się udało znaleźć wam współmieszkańców tolerujących zwierzaka. Byłam tam 3 dni i nie skasowali mnie za psa. Tylko, że TV nie widziałam (może na życzenie). Są też prywatne kwatery. Z psi na plaży nikt mnie nie gonił. Nie mam tam dokładnych namiarów, ale moja koleżanka prowadzi obok szkołę kiteboardingu i windsurfingu. Jej szkołę znajdziesz na www.aloha.pl- może tam jest coś więcej. Tam też jest mapka dojazdu do Rewy. Za cały domek- 150 za dobę- nie wiem ile za pokój. Ciepła woda non stop i fajnie tam. Quote
lidiya Posted August 2, 2003 Posted August 2, 2003 jutro jade nad morze i zabieram ze soba mojego potwora ;P. Moze macie jakies rady albo przestrogi dla osoby zabierajacej psa nad morze????? Quote
lila Posted August 3, 2003 Posted August 3, 2003 Mieszkam we Władysławowie i cóż mogę poradzić :) , wszystko zależy od wielkości psa , jeśli to york nikomu nie bedzie przeszkadzał , ale jeśli to rotek lub labek to juz może byc problem :) Żarty , chodzi o to , że plaża w ciągu dnia jest zatłoczona i jeśli chcesz brać psa ze sobą to proponuję wybierać miejsca ustronne , gdzie pies nikomu nie bedzie przeszkadzał , w ogóle na plażę strzezona teoretycznie nie powinno się psów wprowadzać , tylko na niestrzeżoną . Poza tym woda dp picia dla psiaka , miska , jakies zabawki , parasol , to się przyda :) Oczywiscie przed wejściem na plażę proponuję , aby piesio się załatwił :D :D :D :D :D Poza tym , wiadomo jest upał , jesli chcesz spacerować po miejscach ogólnie dostepnych , to powinien byc on w kagańcu , ale upał jest olbrzymi i nawet jak ktoś zwraca uwagę to ja zwykle mówię "proszę sobie założyc cos na buzię i spróbować tak pochodzić " , ludzie nic nie mówią , policja i straż miejska też :) Każdy wie jak jest :) Chyba , że masz straszną bestię :D :D :D :D :D to wiadomo wszelkie srodki ostrożności wskazane lila i Rufus __________________________________________________________- Labrador to więcej niż pies to wielkie serce na czterech łapach :angel: Quote
PATIszon Posted August 3, 2003 Posted August 3, 2003 jutro jade nad morze i zabieram ze soba mojego potwora ;P.Moze macie jakies rady albo przestrogi dla osoby zabierajacej psa nad morze????? Tak! Ja mam przestroge! Uwazaj, bo tak ci zazdroszcze, ze moge cie dopasc i pogryzc! :evil: Ja mam urlop dopiero w pazdzierniku i chyba sie z tego powodu zaplacze! :( A tak serio to baw sie dobrze i narob fotek, ktore pozniej ladnie wkleisz na Dogomanie! Quote
Ania i Salma Posted August 3, 2003 Author Posted August 3, 2003 My wyjeżdzamy z Salmą 10 sierpnia do Łasina Koszalińskiego. Znalazłam miejsce, ktorego wlasciciele uwielbiają psy, wiec chyba dobrze wybralam. To bedzie jednak pierwsza podróz Salmy pociagiem tak daleko, ale jestem dobrej myśli :D Quote
czapla Posted August 4, 2003 Posted August 4, 2003 Ja wlasnie wrocilam z urlopu nad morzem. Bylismy w miejscowosci Pustkowo /miedzy Rewalem a Pobierowem/.Jest to pole kempingowe,mozna rozbic sie wlasnym namiotem, zamieszkac w duzym wojskowym namiocie lub wynajac pokoj - jak kto woli. My wybieramy zawsze duzy namiot jako, ze jedziemy wieksza grupka. W tym roku bylo nas 5 w porywach do 7 osob no i dwa psy!! Atmosfera jest mila, psy nikomu nie przeszkadzaja, wlasciciele odpowiedzialni, sprzataja po pupilach jak cos sie wydarzy i wogole jest przyjemnie. Oczywiscie moj Niuniek piewszego dnia mial zatarg z psem wlasciciela kempingu i myslalam,ze to koniec wakacji, ale udalo sie zalagodzic sytuacje, jednak dla bezpieczenstwa chodzil w kagancu :oops: Luska za to chodzila gdzie chciala i szlifowala sie w zebractwie - na prawde jest w tym doskonala!!! Psy zabieralismy na plaze, mialy tam kawal pnia i tam je czepialismy, a jak slonce zaczelo do nich zagladac to ja sie z nimi zrywalam i szlismy na spacer po lesie. Ogolnie jestem wypoczeta i psy zadowolone :D Quote
iac1 Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 faktycznie polecam władysławowo i okolice jest suuuuuper znaczy było.. http://www.xpphotoalbum.com/data/7551/5855plywamforum.jpg?744 Quote
Dalia Posted April 15, 2004 Posted April 15, 2004 A ja jeśli mogę chciałam się "podpiąć" do tematu bo nie chce znowu zrobic tak żeby pisac niepotrzebnie nowy temat. Na początku maja chciałabym wziaść 9 miesieczna nieduza suczke ze schroniska. Moje pytanie jest takie czy przez ponad dwa miesiace (dwa i pół) suczka mogłaby sie na tyle do nas przyzwyczaic zebysmy ją mogli zabrac razem z nami na wakacje nad morze.Dziekuje z gory za odpowiedzi. Pozdrawiam Dalia Quote
Evelina Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Witam :D Ja wprawdzie nie mam doswiadczen z psem nad polskim morzem, ale sama wzielam moja suczke - kundelka ze schroniska w maju, dokladnie 11. Miala wtedy ok 2 m-ce. W polowie lipca ruszylismy juz z naszym nowym domownikiem nad morze(ocean dokladniej) i nie bylo z nia zadnych problemow. Podstawa to od pierwszych chwil pobytu psiaka w domu poswiecanie mu MAX czasu, duzo serca i wpajanie dobrych manier. Pozdrawiam Quote
blackpanthera Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 a mnie denerwuja osoby, ktore jak tylko zobacza psa na plazy, to krzycza, ze besti nad morze sie nie zabiera,ze tu dzieci sa itp :( Quote
BeataG Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Jakby mi jakaś baba powiedziała, że bestii się nad morze nie zabiera, to bym ja zapytała: "To jakim cudem pani się tutaj znalazła?" Quote
KIRI Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Tu się z Wami nie zgodzę. Zawsze lubiłam psy i mi nigdy nie przeszkadzały - no może w wyjątkowych sytuacjach jak się zwierzaki za bardzo rozszczekały lub warczały. Kiedy nie miałam psa - miałam małe dziecko, a one czasem się boją psów i nie wiadomo dlaczego. A właściciele beztrosko puszczają swoje pociechy. I gdy słyszałam taki tekst - dlaczego to dziecko buczy, a pies między czasie obszczekuje takie dziecko - to co można powiedzieć o zaślepionym właścicielu. Zwierzak jest miły dla swojego stada i nie zawsze dla innych. Miałam takie zdanie wtedy i dziś. Teraz mam psa i uważam, aby nie stresować psa i dzieci. Pozdro znad Zatoki :wink: Quote
blackpanthera Posted April 18, 2004 Posted April 18, 2004 Tak, masz racje, Ale nie kiedy taka pani atakuje krzykiem o psa lezacego grzecznie na spyczy pod parasolem na plazy. Rozumiem,gdy chodzi o groznie wygladajacego duzego psa. Ale nie kazdy ma takiego. Quote
KIRI Posted April 18, 2004 Posted April 18, 2004 blackpanthera :D Mmówię o obiektywiźmie, ale są ludzie mądrzy i głupi - niestety. I tu nieraz nawet niechodzi o wielkość psa :( tylko o agresywność. Też się boję dużych psów, bo to jednak trudniej się obronić. Jak mam ochotę zaczepić olbrzyma to się pytam właściciela - czy mogę i wtedy jest ok :wink: Quote
argo Posted April 18, 2004 Posted April 18, 2004 Polecam :lol: www.wyspa.pl :) Też się boję dużych psów, bo to jednak trudniej się obronić. Jak mam ochotę zaczepić olbrzyma to się pytam właściciela - czy mogę i wtedy jest ok :wink: Przed Argo się nie 'obronisz' :wink: :lol: ... zaliże do utraty tchu :lol: :roll: Quote
KIRI Posted April 18, 2004 Posted April 18, 2004 Kto mnie tu dopadł ??? - wielbiciel nadmorskich uciech :wink: :lol: pogromca raków i wielbiciel nimf wodnych ARGO :lol: Quote
kinga Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 DALIA, co do psinki ze schroniska, to musisz się liczyć z róznymi wariantami. My wzięliśmy w połowie lutego 15- mies. suczkę ze schroniska, i było dla mnie oczywiste, że bez problemu dołaczy do naszej podróżujacej rodziny ( nasza pierwsza psica jest zapaloną turystką). Hmm. Rzeczywistosć nie jest tak różowa. Trafiliśmy na dość problemowy Egzemplarz i przyznam Ci się , ze z obawą myśle o wyjeździe za dwa miesiące na wakacje ( mieszkam nad morzem, a jedziemy na Słowację) - suka będzie u nas już pół roku, więc może jeszcze trochę się oswoi. Nie piszę tego, aby Cie , broń Boże, zniechęcać, ale lepiej uwzglednić teraz Wariant B, niż być później rozczarowanym. Ale zapewniam Cię, ze świadomosć, że zrobiło się psu schroniskowemu taki prezent, jak wzięcie go do domu, rekompensuje nawet nieudane - pierwsze - wakacje. Pozdrawiam, Kinga Quote
image Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 My jedziemy w tym roku do Bobolina - wieś koło Dąbek. To nasze pierwsze wakacje z psem trochę się obawiam jego szaleństw :wink: ,ale myślę że jakos to będzie. Wybraliśmy wieś a nie miasto dla świętego spokoju, jest tam dzika plaża, ponoć nawet w sezonie mało zaludniona i myślę że nie powinien nikomu przeszkadzać galopujący "potwór". Co do lokum to mamy zarezerwowany pokój 2-osobowy w domku 2-pokojowym, właściciele są bardzo przyjaźnie nastawieni do zwierzaków-mąż pani z którą rozmawialiśmy jest ... wetem :lol: . Quote
Dalmati&Maja Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 No właśnie, ja też się trochę obawiam :wink: Jak będziemy wyjeżdzać na wakacje to Maja będzie miała 9 miesięcy i będzie już pół roku z nami. Nie obawiam się tego, że zechce np. uciec, bo jest do nas przywiązana, ale... innych rzeczy :lol: Jak zniesiemy 8 godzinną jazdę samochodem... :roll: etc. Ja mieszkam nad morzem, a chcemy sie wypuścić w góry na drugi kraniec Polski :D No, mam nadzieję, że jakoś to bedzie, :P a jeśli nie... mam wariant B - ja zostane z Mają a reszta rodziny pojedzie :( Ale nie zostawiłabym jej nigdy w życiu w żadnym hotelu, więc to byłoby jedyne możliwe rozwiązanie :D (oczywiście to tylko drastyczne gdybanie, bo zamierzamy pojechać wszyscy RAZEM, cała rodziną!!) Życzę wszystkim udanych WAKACJI :angel: Quote
Ania i Salma Posted May 31, 2004 Author Posted May 31, 2004 Czy to prawda, ze na dzień dzisiejszy są juz problemy ze znalezieniem wolnego miejsca nad morzem na wakacje ? Wszyscy mi o tym wspominają :-? Quote
Recommended Posts