Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do osób sprzątających po swoim psie: używacie kupozbieracza czy po prostu - torebkę foliową? Jeśli używacie kupozbieracza - to jaki polecacie?
Zastanawiam się czy inwestować w ten sprzęt, czy pozostać przy foliówkach. Podobno dość niewygodne jest używanie kupozbieracza - czy zgadzacie się z tą opinią?

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba kwestia indywidualna ;) mi nie przeszkadza sprzątanie samą reklamówką, ale domyślam się, że dla niektórych takie "ciepełko" w rączce może być nie miłe ;)

Posted

Bardzo podobną rzecz można dostać w sklepie jysk w poznaniu są to zwykłe woreczki może trochę grubsze u pojemniku które estetycznie wygrąda i łatwo przypina się do smyczy ;)

Posted

[quote name='Bonsai'] Podobno dość niewygodne jest używanie kupozbieracza - czy zgadzacie się z tą opinią?[/quote]

Ja sie zgadzam!

To sie sprawdza jedynie gdy pies karmiony koscmi robi twarde, podskakujace jak kamyczki koopki! Ale takie to i palcami przez chusteczke mozna :evil_lol:

Jesli pies robi koopy normalnej konsystencji to taki kupozbieracz jedynie je rozmaze po trawie :niewiem:

Posted

Zgadzam się, kupozbieracz ma po prostu same wady!
1- jest spory i niepotrzebnie zajmuje miejsce w kieszeni czy w ręce
2- rozmazuje tylko kupala po trawie przez co...
3- doprowadza użytkownika do furii (chyba, że to ja jestem dziwna, ale nie lubię jak coś co ma mi w życiu pomagać mi przeszkadza :evil_lol:)

A mam taki oto sprzęt - [URL="http://animalia.pl/produkt,2354,,Ferplast_Nippy_wybieracz_psich_odchod%C3%B3w_+_24_torby__.html"]Ferplast Nippy wybieracz psich odchodów + 24 torby - akcesoria - czystość - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL]

Posted

[quote name='Bonsai']A próbował ktoś tego patentu: [URL="http://www.rogestercollection.pl/"]Rogester collection[/URL] ? Warto? :p[/quote]
Próbowałam, mam i używam - polecam. Woreczki są mocne i jest to poręczne. Pojemnik przyczepiam sobie do smyczy lub spodni.
I błyskawicznie wysyłają, kontakt bez problemu ;)

• 4 weeks later...
Posted

też używa kupozbieracza ferplastu, mam już drugi bo pierwszy popękał i groził złamaniem w krytycznym momencie :diabloti:
i mi pasuje - wygodnie czysto bez macania ciepłego psiego wytworu ;) wygodny, bo "daje radę" też trochę rzadsze dzieła zgarnąć do worka. teraz zimą to tak gorzej, bo zgarnia też sporo śniegu, ale trudno :)
mi rozmiar nie przeszkadza, i tak zawsze mam torbę [bo psie ciastka, bo klucze, bo telefon, bo worku, bo to bo tamto ;)]

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Hej. A ja wszystkim polecam tak zwane qpaczki;) Śmieszna nazwa i bardzo pożyteczna rzecz. Zrobiona jest z dość twardego kartonu i ma kształt, no trudno powiedzieć, zobaczcie na stronie www.qpaczka.pl albo na stronie karusek.pl wpiszcie qpaczka i powinno wam foto owej wyskoczyć. Zachęcam do kupienia paru (cena za jedną 1zł) a gdy już je otrzymacie to rozłóżcie jedną odrysujcie kształt na kartonie, (np tył bloku technicznego albo rysunkowego) wytnijcie i złóżcie tak jak oryginał jest złożony i do dzieła! Ja robię je też z opakowań po jakiś bombonierkach albo opakowaniach na buty. OdKUP swoje miasto! ;) Jak chcesz więcej info to daj znać.

• 2 weeks later...
Posted

[url=http://www.allegro.pl/item678699593_woreczki_na_psie_odchody_dozownik_mitexkoszalin.html]Woreczki na psie odchody + dozownik -MitexKoszalin (678699593) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
A my używamy takich woreczków.
Sprawdzają się świetnie, ale ja ich używam do sprzątnia po małych psiakach i nie wiem jakby się sprawdziły przy większych kupach. Są bardzo poręczne, nie ma problemu z ich noszeniem, można je przyczepić do smyczy, plusem jest też to, że są zapachowe i niwelują nieprzyjemne aromaty:cool3:

Posted

Ja kupowałam włśnie w Warszawie, znalazłam na allegro ale można było odebrać osobiście, poszukaj może będzie wystawiał ktoś z wawy z możliwością odbioru.

Posted

Witam również używam kupozbieracza.Udałam się do sklepu zoologicznego w celu kupienia czegoś małego, poręcznego i trafiłam rewelacyjnie.
Wychodze z psiakiem na spacer wykładam sprzęciaka , zbieram kupala do worka mina mojego psa lekko zdziwiona,dumnym krokiem podprowadził mnie pod sam smietnik:).

• 2 weeks later...
Posted

Ja używam woreczków foliowych;)Kupozbieracz sprawdza się według mnie u większych psów,bo nie każdy ma ochotę sam zbierać taką dużą kupę;)Ja mam yorczka i wygodniej mi jest zbierać jego odchody zwykłym woreczkiem;)

Posted

ja używam torebek na psie odchody- takich [url=http://www.krakvet.pl/trixie-torebka-psie-odchody-2345-p-2127.html]TRIXIE Torebka na psie odchody 2345[/url] chyba ze mi się skończą to wtedy foliówek.

• 3 weeks later...
Posted

No dobra ale te pomysły są dobre dla psów małych/średnich, a moja Sara (mix bernardyna) jak narobi to pół chodnika, a po za tym często robi bardziej rzadkie niż twarde, czasami to w ogóle rzadkie ... Co w tedy?

Posted

[quote name='Kika9004']No dobra ale te pomysły są dobre dla psów małych/średnich, a moja Sara (mix bernardyna) jak narobi to pół chodnika, a po za tym często robi bardziej rzadkie niż twarde, czasami to w ogóle rzadkie ... Co w tedy?[/quote]
To wtedy zmienić żarcie jak ma problemy z żołądkiem.

Posted

[B]An1a[/B], zgadzam się.
Ja mam prawie 5 miesięczną goldenkę, qpki robi spore, ale dość twarde i zbieram w woreczki na psie odchody. Problem jest tylko z wyrzuceniem-brak koszy :angryy::mad::angryy::mad::angryy::mad::angryy:, ale teraz schodzę na inny temat.

Posted

Żarcie ma cały czas te same i jest rosyjska ruletka czy ma qpkę rzadką, czy twardą, ale ma straszne skłonności do robaków, cały czas dostaje tablety i robaki znikają, ale wracają jak bumerang :mad: :mad: :mad:

(dziś była twarda ^^ )