Jump to content
Dogomania

Akord piękny rasowy ONek zostawiony przy drodze, MA NOWY DOM!!

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bozeeeeeee czemu te psy mają takiego pecha ze trafiaja w złe rece :placz:. no jeszcze opcja kradziezy ,ucieczki i błakania dostępna jest niestety . nie ma chłopak tatuu żadnego ? bo piekny nad podziw !!

Posted

Dokładnie, po tatuażu można by dojśc do hodowli, z której pochodzi lub w ogóle odnależc ZK, w którym został zarejestrowany i jesteśmy w domu:sg168:

Posted

Takie rzeczy sprawdzamy zaraz po przejęciu psa...
Akord nie ma widocznych tatuaży. Nie miał też czipa.

Nadal sprawa DT lub adopcji jest aktualna !!!

Al-ka - dziękujemy bardzo za Twoją pomoc - wpłata dotarła !!!

Jednak wciąż bardzo potrzebne wsparcie finansowe !
Będziemy w imieniu psiaka wdzięczni za każdą kwotę !

Kastracja + ewentualny zabieg dodatkowy (bo się na to zanosi), szczepienia i pobyt na tymczasie (12zł. za dzień)... Niestety jak zwykle sporo...

Wpłaty na konto Fundacji (w tyt. przelewu
"dla Akorda - Darowizna od......"), można potem odliczyć !

Fundacja w Obronie Zwierząt "MAJA"
ul. Zygmunta Wróblewskiego 5,
31 -148 Kraków
72 1500 1070 1210 7009 8978 0000

Posted

Piękniś ma na imię Akord.

Dzięki Gajowa za wizytę na wątku ! Prawda, że rewelacyjny psiul ?

Mamy niewiele czasu na poszukiwanie DT lub DS...
Każdy dzień się liczy !

Parosku - poprosimy o ogłoszenia... Ładnie poprosimy...

Ostatnio znowu doszły nam kolejne psie nieszczęścia. Naprawdę mamy duże problemy z finansowaniem leczenia i tymczasowych miejsc dla zwierząt...
Będziemy Dogomanii ogromnie wdzięczni za wsparcie finansowe Akorda.

Posted

Hej
Jestem zainteresowany adopcją, może byc rowniez DT, problemem moze byc miejsce (czestochowa)
Wiecej napisałem do przyjaciel_koni :) Czekam na informacje (mogę również pomoc finansowo psiakowi jeśli nie byłby adoptowany)

Pozdrawiam
marcin

Posted

[quote name='marcing']Hej
Jestem zainteresowany adopcją, może byc rowniez DT, problemem moze byc miejsce (czestochowa)
Wiecej napisałem do przyjaciel_koni :) Czekam na informacje (mogę również pomoc finansowo psiakowi jeśli nie byłby adoptowany)

Pozdrawiam
marcin

Czy to propozycja domku?

Posted

Witaj Marcinie.
Chętnie porozmawiam. Telefon w pierwszym poście - Paros zawsze wstawia...
Nawet nie sprawdzam, czy zamieściła...
"Moje" adopcje wymagają kontaktu w takiej formie.
Wszelkie pytania - telefonicznie.
Ja jutro jestem dostępna od godz. 11.00.
Dostałam info od Paros - mail jest do niej... (tak się dzielimy "pracą")
I ... jestem zainteresowana domem u Ciebie (w imieniu Akorda i oczywiście dla niego..) !
Odległość w tym wypadku nie ma znaczenia...

Nasze podstawowe wymagania zapewne są Ci znane.
Kastracja, szczepienia, ewentualne leczenie (niezbyt poważne - chodzi o uszkodzenie moszny) w tym wypadku jest nieuniknione.
Co do pomocy finansowej - napisałam już wcześniej - jesteśmy bardzo "pod kreską" dlatego każda kwota niezmiernie nam pomaga...

Na koniec tego postu pytanie - byłeś już zainteresowany psiakiem z Dogo.
Nie trafił jednak do Ciebie - dlaczego ?
To pytanie muszę zadać...

Posted

Cos poprzedni mój post uciekł w niebyt więc piszę jeszcze raz
Jutro postaram się odezwac do Ciebie, ale jestem przez większośc dnia w terenie gdzie moze byc problem z zasięgiem :(
Co do moich poprzednich (w sumie to ciągłych) poszukiwan to odpowiadam: psy którymi się interesowałem odnalazły właściciela. Ciągle szukam psiaka, jestem zainteresowany ON lub Alaskanem. Obu psom mogę zapewnic sporo ruchu i ogród do biegania
Co do pomocy finansowej to postaram sie do poniedziałku cos wpłacic.
Pozdrawiam
Marcin

Posted

Dziękuję w imieniu Akorda !
I jak napisałam - chętnie porozmawiam.

Nie odmówię sobie jednak jednaj uwagi - jeśli niezbyt duże dzieci ( i napiszę, że to moja opinia, Inni mają prawo do własnej...) to tylko ON !

Dobranoc. Czekam na tel. jutro. Pogadamy...(!) - Żartowałam...

Posted

Tak krótko, bo jestem "zarobiona" świątecznie...

Z Marcinem rozmawialiśmy. (Miło mi było poznać) Na dzień dzisiejszy nie ma jednak konkretnych postanowień.
Przed nami jeszcze niezbędne rozpoznanie zachowań Akorda, być może wizyta Marcina w Warszawie.
Oprócz tego Marcin nie ma jeszcze przygotowanego odpowiedniego miejsca pobytu dla psa. To wszystko razem zajmie nieco czasu...
No i dochodzi ewentualna wizyta przedadopcyjna.

Niestety wciąż musimy bardzo prosić o pomoc finansową dla Akorda.

Będziemy w imieniu psiaka wdzięczni za każdą kwotę !
Kastracja + ewentualny zabieg dodatkowy, szczepienia i pobyt na tymczasie (12zł. za dzień). Poproszono nas również o dostarczenie karmy...
To razem duże obciążenie, a koniec roku i początek kolejnego, jest zawsze najtrudniejszy dla każdej fundacji...

Jeśli zechcecie pomóc - Wpłaty na konto (w tyt. przelewu
"dla Akorda - Darowizna od......"
), można potem odliczyć !

Fundacja w Obronie Zwierząt "MAJA"
ul. Zygmunta Wróblewskiego 5,
31 -148 Kraków
72 1500 1070 1210 7009 8978 0000

Posted

Marcin jest w miarę zdecydowany :)
Miejsce dla psa będzie pewnie zaraz po świętach gotowe (jeśli była by potrzeba szybkiego zabrania psa to pies może przez pewien czas mieszkac w domu, ale tak jak rozmawialiśmy przez tel z Gosią-pies nie jest domowy :) )
Bardzo chciałbym zobaczyc psa na żywo (ewentualnie dowiedziec sie jak reaguje na dzieci). Będę w warszawie 30.XII

Mała zapomoga dla pieska została wysłana, powinna dziś byc na koncie.

Marcin

Posted

marcing napisał(a):
Marcin jest w miarę zdecydowany :)
Miejsce dla psa będzie pewnie zaraz po świętach gotowe (jeśli była by potrzeba szybkiego zabrania psa to pies może przez pewien czas mieszkac w domu, ale tak jak rozmawialiśmy przez tel z Gosią-pies nie jest domowy :) )
Bardzo chciałbym zobaczyc psa na żywo (ewentualnie dowiedziec sie jak reaguje na dzieci). Będę w warszawie 30.XII

Mała zapomoga dla pieska została wysłana, powinna dziś byc na koncie.

Marcin

Akord dziękuje i czeka na spotkanie :lol:

Posted

Moze jestem upierdliwa, ale zwrot "w miare zdecydowany" niepokoi mnie. Ja akurat jestem zdecydowana a nie w miare, na Fortunke i biore ja 28 grudnia z Zabiej Woli. Czy to juz ostateczna decyzja, czy rozwazanie? Chcialabym sie upewnic.

Posted

Cantadorra nie wiem czemu zwrot " w miarę zdecydowany" niepokoi Cię, mnie bardziej niepokoiła by postawa iż ktoś jest w 100% zdecydowany na wzięcie nie znając psa. Nie zajmuję się psami na codzien, nie mam doświadcznia z nimi, wiec dla mnie to jest oczywiste ze nie mogę zdeklarowac się iż psa wezmę znając tylko jego opis. Czy według Ciebie lepiej powiedziec ze jestem pewien że wezmę psa a po spotkaniu z nim zrezygnowac bo np nie toleruje dzieci ?

Marcin

Posted

Akord jest po zabiegach.
Nie jest jeszcze w żadnym domu...

Marcinie (jeśli nadal jesteś zainteresowany) - 30 grudnia możliwa wizyta u Akorda między 9.00 a 12.00.
Muszę jednak prosić o umówienie się bardziej konkretnie tel.
Można się ze mną kontaktować dzisiaj do 23.30

Dziękujemy za dotychczasowe wpłaty !!!
I oczywiście będziemy wdzięczni za dalszą pomoc !

Dokładne dane z wpłat podam chyba jutro.