Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shell:lol: sunia przebywa u Ciebie od 23.12, na pewno dala sie poznac.....
Czy po uplywie 2 tygodni pobytu u Ciebie mozesz nam nakreslic jej portret???
Plusy i minusy.........Twoje uwagi w tej kwestii sa bardzo przydatne:lol: Czy Carrie np. potrafi podac lape?, a moze wcale nie ma ochoty na taki show.... jak reaguje na wydane przez Ciebie komendy??? Jak na spacerach itd.......

Napisz,ale w miare obszernie.....:lol: Dla mnie jest wazny kazdy szczegol....nie moge robic wody z mozgu dogomaniaczkom:shake: jak to ujela w pewnym poscie malo zaangazowana, lecz wystarczajaco bierna i pyskata Holandia

Sorry, musze sie jakos bronic :roll:

Posted

Hmmm...
Carrie to pies temperamentny jak terrier. Na początku powściągliwa do ludzi, którzy na siłę chcą się z nią zaprzyjaźnić. Ogólnie to ona sama wie, kiedy ma ochotę na pieszczoty. Przez ten czas jak u mnie jest zauważyłam, że lubi gości. Kiedy ktoś przychodził do mnie to potrafiła wpakować się na kolana. :evil_lol: Łasi się i chce żeby ją głaskać. Do mnie przychodzi często się przytulić, nadstawia grzbiet do drapania. Potrafi też przyjść polizać i odchodzi. Daje znać, że kocha i jest tuż obok... Na początku nie zawsze podobało jej się, że ją głaszcze (nie znała mnie, była tuż po schronisku) a dziś mogę zawsze do niej podejść i się przytulić. Warczy już tylko w zabawie "na niby".

Jest bardzo skoczna, lubi przemieszczać się między fotelami a wersalką w tempie ekspresowym ale robi to okazjonalnie np. kiedy się cieszy, że weszłam do domu albo kiedy się bawi. Nie sposób jej za to zgonić na podłogę bo to pies śpiący zawsze na fotelu i zgoniona z jednego wskakuje na drugi. :roll: Jest żywa z jednej strony ale bardzo spokojna w domu. Zabawa zabawą ale więcej czasu poświęca na odpoczynek dlatego nie ma z nią problemu w domu. Jednak lubi wydrapywać "norki" w łóżku zanim się położy.

Na smyczy chodzi normalnie, boi się huku więc spłoszona bardzo ciągnie. Bez smyczy pewnie by uciekła... Psy toleruje bez większych problemów, bynajmniej te moje. Jest czysta, trzyma mocz, nie wypróżnia się w domu. Mało szczeka, w sumie to słyszałam jej szczekanie tylko dwa razy. Zostając sama w domu troszkę skuczy pod drzwiami ale potem idzie się położyć. Jej skomlenie jest bardzo delikatne, ciche.

Ma trzy głupie nawyki. Pierwszy z nich to zamiłowanie do jedzenia karmy w specyficzny sposób. Bierze "garść" i idzie na łóżko po czym zjada granulki. Drugi nawyk to zamiłowanie do chusteczek, które namiętnie kradnie i zjada, trzeci to rozszarpywanie podręcznych przedmiotów z radości, że "pańcia" wróciła do domu (z tym, że jak na podłodze ma zabawki to łapie zabawki). Do szczeniąt nie jest agresywna, ona zawsze ucieka przed szczeniakami wiedząc, że nie wskoczą za nią na łóżko. :eviltong:

Warczy w sytuacji kiedy ktoś lub coś sprawia jej ból, warczy też kiedy na siłę żądam by opuściła moje łóżko i chcę złapać ją za kark. Tego nie lubi, nie wolno tak do niej podchodzić. Zawsze zejdzie ale niedotykana. Jak wie, że ma przerąbane u mnie to też potrafi warknąć ale na ogół woli się droczyć i skakać żeby jej nie złapać. (Przykładowo: ma chusteczkę i nie da sobie jej odebrać biegając w koło stołu, łapana warczy...)

Lubi dawać całusy, jest wybredna ale je suche. Lubi zabierać ze stołu drobne przedmioty np. długopis ale robi to rzadko.
W kąpieli na ogół grzeczna ale skoczna, umie wyskoczyć z wanny.

Reaguje na Carrie, Carrie, Carrie...

Posted

Dziekujemy Shell:multi: istna skarbnica wiedzy o Carrie. Dobrze wykorzystamy juz tutaj w NL. Lada moment przetlumacze na ichni;) Niech czytaja i niech wiedza jaka to lady niebawem wylozy sie na fotelu, tyz zreszta ichnim:evil_lol:

Posted

Pomimo pobytu w schronisku psy jednak pamietaja jak zyc w domu. Morusek z mojego podpisu zyl w lesnym przytulisku wiele lat. A jak byl u mnie to byl najlepiej wychowanym psem jakiego mialam. Chodzaca dystynkcja.Carrie obys trafila do najlepszego domku.

Posted

Przeslalam kolejna zaliczke za DT w kwocie 20 euro/ dopiero po otrzymaniu bedzie wiadomo, czy bank pobral jakas prowizje tytulem przewalutowania/ na konto maksiorek i ona tez przekaze Shell:lol: maksiorek, dziekuje za pomoc. Koszt wyslania poleconym jest paskudnie wysoki, a zwyklym listem-malo bezpieczny:oops:

Pomalutku szukamy transporciku dla Carrie:multi: Jeszcze tylko szczepienia, chip i paszport. Moze tutaj zaprezentuje jutro kiecke na sprzedaz, popatrzycie i ocenicie czy znajdzie sie chetna. Pieniazki bylyby przekazane na Carrie szczepienia:lol:

Posted

Troche zlych wiesci:shake: Carrie nie wyjedzie w styczniu, chyba ze zdarzy sie cud. DT majacy przyjac Carrie zostal poproszony o udzielenie :shake: tymczasu psu w pilnej potrzebie juz przebywajacego w NL. Teraz nie pozostaje nam nic jak zaciskac kciuki zeby kolega Carrie jak najszybciej znalazl dom staly.

Posted

Piszę krótko, bo jestem w pracusi. Carrie to wielka przytulanka, chodzi za bratem krok w krok, pcha się bez żenady na kolana i do łózia, ale daje się też bez problemów zgonić z mebli. Sunia musiała być domowa, bo wie co to lodówka, kosz na śmieci (najlepsza zabawa jak uda się coś z niego wyciągnąć), wie że na stole jest jedzonko i niestety kradnie jak tylko się ją spuści z oka. Nie brudzi w domu, wytrzymuje od wieczora do rana bez problemu; na smyczy chodzi bardzo ładnie, chociaż chciałaby bardzo pobiegać luzem - brat dostał smycz automatyczną i teraz carrie może trochę więcej polatać. Wczoraj była u mnie w odwiedzinach, test na kota zdany na piatkę - nie atakuje kota, nie szczeka, podeszła tylko i powąchała Kocurka (fakt, że mój Kocurek to prawie taki jak Carrie i może dlatego panienka zostawiła go w spokoju). Z moimi psami (2 goldeny) też OK - na Gloria nie zwracała na nią uwagi, natomiast Maksior zakochał się od razu i było trochę gonitwy po całym domu. Potem Carrie wcisnęła się na fotel koło brata i jak tylko Maksior podchodził do niej, to cichutko mruczała, żeby Maksior się od niej oddziobał.