Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

c.d. 29.10.2011 r. - W chwili obecnej są trzy nowe pieski, troche dalej od tej wsi.
Sunia owczarkowata, najmniejsza z trójki. Uległa wobec pozostałych dwóch. W najwiekszym niebezpieczeństwie, gdyż odganiana jest od jedzenia. Płochliwa.

https://lh6.googleusercontent.com/--wn2vEYxEDs/Tqw1p5-KAsI/AAAAAAAADWk/X3o-cE1mf7M/s500/pies1.jpg
Najwieksza sunia - Pani która pomaga im, określiła ją jako sunie w typie podhalana, ja patrząc na zdjęcie bardziej podciągnęłabym pod kaukaza, ale moge się mylić. Sunia miała już szczenięta, które znalazły dom. Zastrasza i pogdryza te mniejsza sunię.

I chłopczyk łaciaty. Chyba najbardziej otwraty z nich - niestetyzdjęcia tylko takie, gdyż wszystkie psy sa płochliwe, nie podejda bliżej.

*******************************************************************************************
29.10.2011 r.
Ten beżowy piesek liskowaty, znalażł super domek, drugi został zabrany przez Panią dokarmiającą je ale niestety gdy wyszła na troche z domu, jej własny pies zagryzł tego nowego:(
https://lh3.googleusercontent.com/-UOBb6MHuR-w/Tqw1InFYRdI/AAAAAAAADWY/NHIoP03qReY/s500/2samdlv.jpg

3.12.2008 r.
2 małe pieski i jeden większy onkowaty (niestety uciekł, nie widac go)
Znajdują się w lesie we wsi Joniec i czekają na dom..
Póki co ich schronieniem jest działka.Śpia na werandzie, są czasem dokarmiane, ale zimą nie dadza rady.
kontakt w sprawie piesków

022 633 00 74
lub
510 809 220

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies rzeczywiscie ładny.
Ale nie wiadomo jakiej płci, a ja mam obecnie dominujaca suczke i drugiej nie moge wziąc...
CZy ktos je dokarmia??na szczęście nie wygladaja na zabiedzone..

Posted

witam.rozmawialam z Pania od tych pieskow.mowila ze tak powiem dosc dlugo godzinke bita w sumie o pieskach troche reszta to jej zyciorys;)wysluchalam dzielnie w przerwach pytajac o pieski ale widac kobieta smutna,slaba psychicznie ostatnio,bardzo zalamana,ma sporo zmartwien zwiaznych z jej sytuacja rodzinna - bardzo przykre i wzruszajace uwierzcie i jeszcze te pieski.wrazliwa mila kobieta.w pierwszym poscie podam numer telefonu do niej bo wiadomo moze ktos jak bede nieobena bedzie chcial porozmawiac.jesli chodzi o pieski opiekuje sie nimi kilka osob ale najbardziej wlasnie ta Pani. Owczarka od czwartku nie ma,jest plochliwy..maz tej pani mowi ze na 99% jest to chlopak ale z daleka pod ta fdluzsza sierscia nic nie widac,ale po trzech tyg jest prawie pewien:)Pieski pozostale te dwa male mieszkaja na dzialce siedza na werandzie razem.nie wiem czy dobrze zrozumialam bo pani ma stan zapalny mowila dosc niewyraznie i cicho,czasem o kilku psach swoich, swojej rodziny itp wiec juz w pewnym momencie zwatpilam,bo prawdopodobnie sa to bracia ale nie wiem czy to prawda.Pani chcialaby znalezc dla nich dom wspolny ale mowi ze jak beda chetni to wiadomo oddzielnie tez moga pojsc.Wszedzie chodza razem,dziela sie pokarmem.Raczej da rade je zlapac.Kobieta plakala mi w sluchawke ze chce im pomoc,chce by znalazly dom,a nie siedzialy na tej dzialce w zime.mowila ze juz mnie kocha za to ze po prostu ktos chce pomoc itp:( Trzeba je pooglaszac,poszukac dt nie wiem.Powinny grzac tyleczki w cieplych domkach:(widac ze kobieta chce tym psiakom pomoc.co robic:roll:ja ostatnio tez mam troche zmartwien wiec nie wiem czy dam rade dzwonic ciagle to tej pani jak beda jakies pytania takze jak ktos z okolic ma mozliwosc jakiejkolwiek pomocy chocby z karma lub czym innym prosze zadzwonic bo ja nie wiem czy na dogo bede codziennie:(
aha Pani mowi ze jak dobra osoba znajdzie dom lub wezmie do siebie jednego z tych malcow to ona wyblaga meza by wziac tego drugiego ale wiadomo najlpeiej szukac domu dla obu,ale mowi ze postara sie pomoc choc jednemu biorac do siebie.
niestety jedna Pani pomagajaca czasem pieskom dokarmia jeszcze 40 kotow dzikich ktore niestety ciagle sie mnoza:(:(:(:(:(na sterylke tylu kotkow nie maja pieniedzy,takze bardzo pilnie musimy szukac domkow.Pani rozpacza bo chce pomoc tym pieskom:(

Posted

ja porobilam ogloszenia ale nie mkam teraz glowy do podawania stron jestem na cwilke ja swiat miec nie bede mam ciezka sytuacje w domu,takze nie ma mnie do odwolania,jak cos kontakt z tosia2 lub pod numery podane w pierwszym poscie:(

EDIT jesli ktos bedzie mial chwilke czasu bardzo prosze o dodatkowe ogloszenia nawet na tych samych stronach jak sie powtorza to im wiecej tym lepiej.wszystkie dane sa w pierwszym poscie,telefon takze wiec bede wdzieczna bo ja teraz rzadko jestem glowy nie mam do niczego.

Posted

zdjecia tylko te co w pierwszym poscie...owczarka nie bylo jak dzwonila ostatnio do tej Pani,a ze teraz rzadko na dogo jestem wiec pozostaje dla chcacych pomoc zadzwonic - numer te na poczatku,na razie inaczej pomoc nie moge

Posted

kurcze to chyba sa jakeis cuda bo czy jestem zalogowana czy nie zdjecia u mnie widac..jak u Ciebie nie,to moge przeslac na maila jak chcesz wyslij mi adres na pw i przesle,choc nie wiem czy bede na dogo ale sie postaram:oops: