malagos Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Kciuki zacisnięte na amen, chyba juz pójde spać z takimi piąstkami :cool3: Quote
snuszak Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 W niedziele jedzie mała z supergogą :p wiec i warunki bedzie miec sprawdzone w jakich przyjdzie jej spedzic najblizsze parenascie latek mam kupila jej dzis pileczke zabawke zeby poszla z nia bo uwielbia sie bawic a wszytsko juz co mial moj pies wykonczyla, ale eh mama nie wytrzymala i dala jej pilke juz dzis, wlasnie wiorki z niej leca :evil_lol::evil_lol: dobrze ze tylko na swoich zabawkach tak sie wyrzywa a nie na kapciach :razz: Quote
snuszak Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 a moje koty wreszcie dostana troche spokoju, bo Figa bardzo lubiła je pilnowac, tzn stresowac :evil_lol::evil_lol: Quote
snuszak Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 jak uciekaja to owszem i poluje :evil_lol::evil_lol: ale sie juz nauczyly ze lepiej nie uciekac tylko albo zero reakcji albo trza fukac wtedy jest spokoj Quote
danka1234 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Figuś jedzie już do domku,to super:multi::multi::multi: co do kotów,to i tak jest nieżle że nie poluje na niego tylko patrzy:lol:mój Toficzek by mu nie przepuścił;) Quote
Isadora7 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 snuszkak napisał(a):W niedziele jedzie mała z supergogą :p wiec i warunki bedzie miec sprawdzone w jakich przyjdzie jej spedzic najblizsze parenascie latek mam kupila jej dzis pileczke zabawke zeby poszla z nia bo uwielbia sie bawic a wszytsko juz co mial moj pies wykonczyla, ale eh mama nie wytrzymala i dala jej pilke juz dzis, wlasnie wiorki z niej leca :evil_lol::evil_lol: dobrze ze tylko na swoich zabawkach tak sie wyrzywa a nie na kapciach :razz: Nareszcie dobra wiadomość :):):) Quote
figomania Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 też się cieszę:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: niestety to ludzie są głównym czynnikiem warunkującym psie szczęście i podstawa to nie zrażać do adopcji Quote
supergoga Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Figaszek od rana u mnie. W mojej sypialni ma swój pokój - i oczywiście łóżko. A ja naiwna sądziłąm, że po sterylce bęzie grzecznie spała na gąbkowanym legowisku. Oczywiście, spała, pierwsze 2 godziny. Teraz weszłam a panienka na podusi sobie spi - czyli już wiem, z kim spędzę dzisiajeszą upojną noc. Mała jest rewelacyjna, subtelna, ale nie da rsobie w kaszę dmuchać. Przez drzwi miała małą utarczke słowną z moją Laguną - chyba nie przypadły sobie do gustu, a w każdym razie lokatorka Lagunce. Za chwilę idziemy na wieczorny spacerek - sunia jest czyściutka i kochana. Będzie mi żal ją oddawać i rozumiem w pełni mame Kasi. Jej nowa Pani juz na nią czeka, rozmawiałam tel. niedawno. Póxniej wstawię fotki z dzisiaj i może z domku. Prosimy o kciukasy, jutro wielki dzień dla Figi i Noreczki, która przerażona siedzi w pokoju mojej Agi. Quote
snuszak Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Jupi udało mi sie do domu wreszcie wrócic i odwiedzic watek Figi :evil_lol: Ciesze sie Goga ze Figa grzeczna i robi dobre wrazenie, co do reakcji na psy to na wszytskie chce sie rzucac jak idzie na spacer a widzi ze sa za plotem, jak jest zetkniecie bezposrednie to juz calkiem innaczej sie zachowuje wiec mozliwe ze dlatego sie darła na Lagune :p No i sama teraz widzisz jak sie mała u nas szybko potrafiła wycwanic i jak probuje, nie zepchniesz z lozka to juz wie ze moze :evil_lol::evil_lol: Quote
danka1234 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 cudnie ,czekamy na dalsze wieści:lol: Quote
snuszak Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Figa juz w domku docelowym :lol: pewnie cos wiecej napisze Goska Quote
supergoga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Mała sesja zdjęciowa na początek. Figaszek po zabiegu, w sypialni - na razie na swoim legowisku Ponieważ u nas zimno i potwornie wieje - ubrałam Figę, bo sie trzęśła - w kubraczek - nota bene ten kubraczek na jednym z bazarków moich szuka psiaka i widać, że musi być to psiak nieco krótszy od jamnika, ale może być większy, bo regulacja w klatce piersiowej jest spora. W polarku suni było jednak ciepło No a pozostały czas spędzała podobnie jak w nocy - pod moją kołdrą. TZ dostał eksmisję i spał w innym pokoju, a w sypialni rządziłyśmy we dwie z Figaszką. Mam jeszcze fotki w niwym domu z rodziną, ale moim nowym aparatem robione i musze wgrać program do obrabiania zdjęć. Może wieczorem wstawię. teraz newsy. Na sunię czekała Pani i 2 synów. Wszyscy bardzo się cieszyli i zachwycali Figaszkiem. Że w realu jeszcze ładniejsza, że cudna itp - bo to i prawda jest. Sunia obejrzała domek, ale zdecydowanie trzymała się nas, jakby przyszła z wizytą. Ale jak Pani wzięła na kolana, utuliła - to już było dobrze. Sunia ma domek i ogrodzony teren na zewnątrz, po którym może sobie spacerować. Czekało już żarełko dobre. Przekazałam wszystkie info o kuracji po-zabiegowej. Poprosiłam też o wieści o suni. Pani miała w zyciu 2 jamolki, ostatni żył z Panią 12 lat i też miała na imię Figa. Myslę, że Kasia dobrze oceniła domek - Figa będzie szczęśliwa. Quote
danka1234 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Niech sie tam Figusi dobrze żyje.:loveu::multi::multi: Quote
snuszak Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Figa :loveu::loveu::loveu: ja tez czekam na wiesci z nowego domku od nowej Pani bo prosilam o to :eviltong: ciesze sie ze domek dobry i Figa sie spodobała, mysle tez ze juz podbila ich serca;) Quote
malagos Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Ja wiedziałam, ze tak będzie! :multi: :multi: :multi: Quote
marta23t Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 super wieści... Kasi za ,,tymczas,, podziękujmy..bo gdyby nie ten tymczas nie wiadomo czy byłby happy end:oops: Quote
supergoga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Kasi i Jej Rodzicom dziękujemy i wdzięczni jesteśmy, że są...Kasia o tym zresztą na pewno wie. Ja Kasi dodatkowo dziękuję za rozsądek wielki i przyszłościowe myślenie - bo wiem, że rozstanie z Figą było trudne, zwłaszcza dla Mamy. Ale uspokój Mame Kasiu - sunia będzie szczęśliwa. Quote
marta23t Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Kasi mamie możemy coś podrzucić:loveu: żeby tęsknotę stłumić Quote
snuszak Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 narazie z podrzucaniem srednio bo wyjezdzam a koty maja czas teraz na odstresowanie, tez nie sa najmlodsze a ja im takie prezenty ciagle robie :eviltong: Dzwoniła nowa Pani od Figi do mnie :p jest bardzo zadowolona z suni, wszyscy juz ja bardzo kochaja, Figa w domku juz czuje sie jak u siebie. Ciesze sie bardzo ze wszytsko sie udało :razz: Dostalismy jako fundacja ogromne podziekowania i Pani chcialaby fundacje wspierac jakimis wplatami, bedzie to robic w miare mozliwosci, abysmy mogli dalej pomagac innym. Quote
supergoga Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Właśnie sobie uświadomiłam, że nie wstawiłam fotek z nowego domku. To Figa - jeszcze w moich objęciach, ale już w domku. Na razie tak niepewnie troszkę W ramionach swojej nowej Panci - już dobrze... Prawie cała nowa Figowa Rodzinka - bez Pana domu - bo w pracy: Quote
snuszak Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 juz zmianiam tytuł :) wlasnie wrocilam i odebralam tez maila ktorego dostalam na swieta od nowej rodzinki Figi, jak ciesze sie ze tam trafila :loveu::loveu: Quote
taxelina Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Przegladam sobie szczesliwe adopcje i mysle czy toi dobry pomysl dodac Fige do: w nowym domu na Jamniki i mixy szukaja domow Quote
Recommended Posts