supergoga Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Kaja to młoda sunia, piękna, trikolorowa, krótkowłosa. Życie nie obeszło się z nią łaskawie – czego efekt – schronisko dla bezdomnych zwierząt. Mamy wrażenie, że sunia niedawno miała szczeniaki – nie wiemy gdzie, u kogo, wiemy tylko, że Kaja pilnie potrzebuje domu. W przytulisku, w którym się znajduje – zimą nie da sobie rady. Zamarznie, a w najlepszym wypadku całkiem zmarnieje. Jest łagodna, przytulasta, szuka kontaktu z człowiekiem. Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu dla Kajusi choćby tymczasowego miejsca w którym mogłaby czekać na własny dom. Jest naprawdę piękna. Zostało tak mało czasu – czy zdążymy. Quote
agusiazet Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Kurczę, ale śliczna - toż ona w ogóle nie nadaje się do budy, tylko na kanapę. Szkoda, że mój mąż być może zgodzi się na tymczas, gdzieś dopiero w lutym:( Quote
supergoga Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Ano szkoda wielka, bo bym może odbyła sobie fajną wycieczkę na drugi koniec świata - a nie byłam jeszcze...;) Quote
Shell Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Jej ale musi być kochana, jak duża jest? Quote
agusiazet Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Shell, co Ty kombinujesz? Jakaś odmiana wersji dwa w jednym?:oops: Quote
supergoga Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Kaja jest drobniutka, ma wysokie nóżki, ale ogólnie delikatnej budowy. Poniżek kolana na pewno. Taka subtelna sunieczka. Quote
Shell Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Nic nie kombinuje :roll: Tylko na zdjęciach nie widać do końca jaka jest duża. Quote
marta23t Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 może komuś uciekła? miała obróżkę? ostatnio do schronu jakiś facet przyniósł szczeniaki ale stróż nie przyjął może to ich matka...stróż wie który to był dom.. a tym czasem do góry... Quote
Rene@Rabik Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Shell jutro tam jedziemy to Ci odpowiem jaka jest w rzeczywistości. Quote
supergoga Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 No to super. Stróż nie przyjął szczeniaków, to facet na bank wyniósł i zostawił w lesie na pewną śmierć. Też nie jest wyjście. Przecież wiedzą, że szczeniaki zabieramy zawsze. Cholera z nimi. Quote
agusiazet Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 To z tym stróżem mozna sprawdzić! Ale psi wysyp jest:( Quote
marta23t Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 wiem o tym:shake: mówiłam mu.powiedział ze one jeszcze ssały i z klatek ny wyszły. podał opis domu tego faceta ale Kasia nie rozpoznała żeby taki dom tam był. podobno jakaś pani widziała je na podwórzu i zawizła dla nich karmę i mleko ale nie wiem ile z tego prawdy:shake: Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Nie takie małe szczylki już były, zamykali skrzynkami i dzwonili do nas - a myśmy te malce zaraz zabierali. dziwne że ma teraz taką sklerozę. Quote
snuszak Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Kaja dzis pojechala do DT a wraz z nia prawdopodobnie jej szczeniak Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 To wszystko jeszcze nie jest do końca pewne. Kaja zostanie w DT, jeśli zgodzi się z Joo, która była tam na DT i została na zawsze. jest rezydentką i ma swoje humory, sympatie i antypatie. Karolina pracuje, czyli dziewczyny muszą zostawać same czasami, stąd ważne aby była zgoda. Jeśli nie....hmmm, będzie problem. Jeśli nic się nie zmieniło, szczeniak przyjeżdża do mnie. A właściwie do mojej Agi. Poprosimy o kciuków zaciskanie. Quote
agusiazet Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 To ja trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!!! Quote
snuszak Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ja tez trzymam, szczenior jest super :loveu: Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Marta dzwoniła do mnie, że Kaja została w tymczasie u Karoliny. Kochana Karolina - bardzo dziekujemy. Mam już wieści o suni. Jest niespokojna, biega po pokojach, ale to normalne. Były na wspólnym spacerze z Joo. Wyglada że jest dobrze. Kaja jest wielka przytulanką - oby jak najprędzej znalazła dom, bo się przyzwyczai i kolejna zmiana nie jest dobra. A u Karoliny psiaki mają jak w raju. Za moment fotki z domku tymczasowego. Już dostałam. Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Mała sunia Alika, po ziwyzcie u weta ś[i u mojej Agi w pokoju. Zostanie tymczasowo u nas. Za moment będzie miała wątek, tylko czekam na fotki. Quote
agusiazet Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ale super wieści:) Co ze szczeniakiem??? Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Mała sesja fotograficzna Kajusi. Problem tylko z tym, że Karolina, z niewiedzy - wykąpała sunię - a ona była dzisiaj odpchlana. Pewnie Karolina nie zrozumiała dokładnie, że ma nie kąpać i chciałą dobrze. Trudno. Oto Kaja w kąpieli i po. główka Kajuni Idziemy zwiedzać pokoje I razem z Joo Dzisiaj zobaczyłam ją w realu pierwszy raz. Wygląda z sylwetki i wielkości jak beagiel, tylko jest trikolorowa - typowo. Ale nawet głowę ma podobną. Piękna młodziutka sunia. W tygodniu pojadę z nią do weta i jak już będzie można wysterylizujemy małą. A teraz szuka domu i Kaja i mała Alita, jej córeczka - na osobnym wątku. Jej miniaturka. Quote
marta23t Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Kaja boska...piękna, charakter cud-miód..znów się zakochałam:evil_lol: wygląda jak ogarek albo gończy, pysk beaglowaty:cool3: chętne domki zapraszamy:p mała sunia też słodka-wykapana mamusia / chociaż stróż mówił że to nie jej matka??/ fajnie że obie mają domki tymczasowe eh dziś był udany dzionek. domkom wielkie ukłony i podziękowania:lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 podobna go gończego polskiego! Ładna jest:loveu: Quote
marta23t Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 kurde jak ja się zakochałam...całą noc mi się śniła:crazyeye::loveu: Quote
Recommended Posts