Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj SBD i Kajkoszku!! Kurczę, w ogóle nie byłam świadoma co się dzieje z maluszkiem... a tu takie zamotania... ehhhh SBD on to miał nie wiem jak wielkie szczęście, że spotkał na swej drodze Ciebie, ale mógłby, że tak powiem znaleźć już się TEN JEDEN, JEDYNY KAJKOWY LUDŹ!
Muszę się cofnąć wstecz i poczytać co też się u Was działo.. szkoda, że nie wypalił tamten domek :(

Posted

[quote name='ewatonieja']hola!żeby kajakiem w Kajka? oooo żesz :P a ten pies z photoshopa na 2 fotce to niby ten sam co na 1?[/QUOTE]

Oj ciotka się nie czepiaj , dogo mi sie wysypuje to szybko pisze i nogło się zdarzyc że z Kajka - kajaka zrobiłam .

A mój Nugacik bardzo się zmienił od czasu przyjazdu do mnie , przeszedł kurację odchudzającą , naukę siusiania na dworzu ( jak to mówi SBD - swojej szanownej kupki byle gdzie nie zostawia- tylko w domu :() Ale nie jest uroczą pokraką , uroczy jak najbardziej ale pokraka - NIE. Na spacerkach chodzi z podniesionymi uszami więc pięknie wygląda.

Posted

[quote name='Panca']no i znow umieram ze smiechu...[/QUOTE]

Panca, nie umieraj nam tu!

[quote name='Ffrubka']Witaj SBD i Kajkoszku!! Kurczę, w ogóle nie byłam świadoma co się dzieje z maluszkiem... a tu takie zamotania... ehhhh SBD on to miał nie wiem jak wielkie szczęście, że spotkał na swej drodze Ciebie, ale mógłby, że tak powiem znaleźć już się TEN JEDEN, JEDYNY KAJKOWY LUDŹ!
Muszę się cofnąć wstecz i poczytać co też się u Was działo.. szkoda, że nie wypalił tamten domek :([/QUOTE]

a wiesz, że nawet planowałam jakiś czas te,mu napisać do ciebie, bo zanikłaś na wątku, to właśnie myślałam, że nie wiesz, co jest grane... masy do nadrobienia trochę wydarzeń, co prawda niezbyt spektakularnych, ale jednak. egzamin będzie!

co do nugata, nie denerwujcie marlenki, ona jest zaślepiona miłością i rzeczywistość jej faluje :-)

Posted

No, ja też się coraz rzadziej pokazuję, aż mi wstyd.
Ale potwierdze , ze Kajko miał szczęście, ze trafił w swoim życiu na SBD.
Szkoda tylko, że ten stały domek coś nie chce wypatrzeć tego małego kurdupelka.

Posted

bez przesady. ja jestem nerwowa, niecierpliwa... często sobie mysle, że ze spokojniejszą osoba o wiele lepiej by mu poszło cywilizowanie. i nie jest to jakaś fałszywa skromność czy coś, tylko świadomośc wad, niestety.

ale wiecie, mam delikatne wrażenie, ze kajko zaczłą przybierac na wadze. jakiś taki mniej kanciasty jest. przyznaję, ze machnęłam ręką i chłopak dostaje dużo forlika, duuzo. a niech ma...

Posted

[quote name='sleepingbyday']bez przesady. ja jestem nerwowa, niecierpliwa... często sobie mysle, że ze spokojniejszą osoba o wiele lepiej by mu poszło cywilizowanie. i nie jest to jakaś fałszywa skromność czy coś, tylko świadomośc wad, niestety.

ale wiecie, mam delikatne wrażenie, ze kajko zaczłą przybierac na wadze. jakiś taki mniej kanciasty jest. przyznaję, ze machnęłam ręką i chłopak dostaje dużo forlika, duuzo. a niech ma...[/QUOTE]

Huuurrraaa wreszcie Kajko je to co lubi .

Posted

A mój dziadzio Rodzynek właśnie znalazł domek:Cool!:Jak mi go przywieźli to powiedzieli,że ma 16-19lat.Jak go wet dokładnie "przejrzał",to okazało się,że mój dziadziuś ma 6 lat:evil_lol:.I ja się dziwiłam,że mój Rambo walczy z takim tetryczkiem,bo przecież on dziadków nie rusza...No ale co sie dziwic,jak okazało się,że oni obaj równolatkami byli i rywalizowali o przywództwo w stadzie:evil_lol:

Kajko,uszy do góry,Ty też znajdziesz swojego ludzia;)

Posted

SDB wobec tego ja tez bym chciała mieć takie wady jak ty.
Do tej pory Kajko z adopcji wracał jak bumerang. Nikt nie mógł sobie z nim poradzić a u Ciebie proszę... nie tylko tylko nie słychać, o tym, żebyś sobie z nim nie dawała rady, ale i chłopaczysko dostaje to co chce ( nawet swój ulubiony Frolic):evil_lol:

Posted

nie wiem, czy to w dłuższej perspektywie nie jest błąd z tym forlikiem :-/

radę to sobie daję, tylko często bywa, że chodze zdenerwowana, wnerwiam się na niego - bez sensu. mało o tym piszę, wiem. podejrzewam, że on sie mnie boi, dlatego taki grzeczniutki.... ale zauwazyłam, ze jak troche mu popuszcze, to cwaniakuje. więc stanowczość oczywiście jest wyjściem i działa, ale nerowowść - sprawia, ze nie jest taki spokojny, jaki by mógł być. i ja też, ha.

Posted

nie ma psów bez wad, nie ma ludzi idealnych ważne że Kajko daje sie okiełznać przynajmniej mamy już jakiś wzór postępowania z nim fajnie gdyby zechciała go osoba z wa-wy któa by najpierw zapoznała sie z nim na miejscu weszła w jego życiorys stopniowo pod okiem trenera czyli SBD :) no do jasnej anielki takie mam życzenie z okazji świat!

Posted

ja też :-).

słuchajcie, jest plan, żeby go odjajczyć pomiędzy świętami. ja mam dni wolne do odebrania, więc jak mi sie uda je załatwić na okres międzyświąteczny, to bysmy go dziabnęły. rozmawiałam z wetkami, mają termin zabiegowy 23 grudnia, wiec jak raz idealnie, święta, apotem bym tez była w domu... kajko ma jeszcze ok 300 złw fundacji o ile pamiętam, a wetki obiecały mu cene promocyjną, więc ok 100zł będzie kosztowało. pewnie.

dajcie znac, tniemy, czy nie. jest to bardzo dobry okres dla odjajczania. przyznajeze dla mnie tez. te 3 dni urlopu musze odebrac w 2009, potem mi przepadaja, więc sami rozumiecie....

Posted

psy bez jajek tez moga byc szcześliwe mój Dajmon lizał sie po kastracji a teraz wybrał do lizania to co mu zostało z atrybutów "psiości" a charakter mu sie wcale nie zmienił taka cholera jest jak była :))

Posted

kajko stracił dziś szanse na dom. juz juz był dogadany, ale ktos sie wcisnął między wódkę, a zakąskę.... :-(.
myslałam, ze to ten cud. jestem załamana, kurka, totalnie....

dla pocieszenia pokazuję filmy z kajkiem w roli głównej, dramat przyrodniczy o walce z niedźwiedziem, dokument instruktażowy dla menedżerów - odstrasznie konkurencji i jako bonus krótka relacja z wyników tresury.. człowieka...

http://www.youtube.com/watch?v=5PTQJeWYUdM

http://www.youtube.com/watch?v=Ct-ju-AKdcU

http://www.youtube.com/watch?v=RB9hNvy_iUs

ale i tak przyłamałam sie dziś....