Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam takiego mejla na adres naszego KUNDELKA:

Witam serdecznie!
piszę do Państwa w związku z zaistniała sytuacją. Poszukuję miejsca dla dwóch bezdomnych psiaków, które obecnie mieszkają na polu, śpią na śniegu. Nie moge patrzeć na ich cierpienie. Jest mróz. Nie ma miejsca w schronisku w Mielcu. Ja pokryłabym koszty ich pobytu - proszę o pilną odpowiedź
Z poważaniem Barbara

mieszkam w Tarnobrzegu. Stowarzyszenie, ktore tu działa także nie ma gdzie umieścić psiaków - nie mają miejsca.

Mam nr tel. tej pani, pomocy!!!
Dom tymczasowy, jakis hotel pilnie potrzeny !!!

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja piszę wszędzie gdzie się da :placz::placz: nie mam już siły - jeszcze dzisiaj piesek staruszek, który konał z głodu nad Wisłą - :-(:-(:-(

AKTUALIZACJA!!!!!! UWAGA!!!

Jestem za tym aby zakupić 2 budy - wynegocjowałam z Panem z Jasła cenę jednej budy na 350 zł czyli za dwie 700 zł plus koszt przesyłki 140 zł :-(:-( (niestety ale budy są ciężkie i taki jest koszt).

w sumie koszt bud 840 zł

Budy z linku poniżej są ocieplane, porządnie zrobione, mają przedsionki - a to wydaje mi się ważne. Są po prostu solidne i sprawdzone, a to równiez ważne.
DUŻA BUDA BUDY DLA TWOJEGO PRZYJACIELA XL (489140126) - Aukcje internetowe Allegro

Dzienny koszt utrzymania psiaka to 2 zł czyli miesięcznie 60 zł razy 3 pieski to daje kwotę 180 zł

pieniądze przesyłać na konto poniżej z dopiskiem MARLENA

eKONTO:
89 1140 2004 0000 3102 4821 4728
mBank - dokładne dane do przelewu podam na PW (ja albo Marlenka)

Poniżej wpłaty:

1. black-sheep - 5 zł
2. arus84 - 10 zł
3. ja oferuję - 50 zł
4. ewatr - 100 zł
5. Małgorzata P. Rzeszów 50 zł
6. Izusi_a - 15 zł
7. Beata P. Kraków 30 zł
8. KOSS 40 zł
9. Agnieszka Jadwiga J. Kraków 50 zł
10. Andzia69 - 50 zł
11. Katarzyna K.R. Krapkowice - 40 zł
12. Aksel1 - 50 zł
13.Aleksandra T. Wschowa - 5 zł
14.white_fang - 10 zł
15. Filipki - 100 zł
16. mtf zalesie - 100 zł
17. Brucia - 100 zł
18. Joanna z Kolna - 20 zł
19. Bambino - 420 zł

doszła też wpłata od A-s-i-a 60 zł ale to jest dla Marleny za Sonię (wykup)

Łącznie 1245 zł:multi::multi:

WYDATKI:
1. przekazałam Marlenie w dniu 12.12.08r. na karmę - 50,00 zł
2. karma Chapi (z wołowiną) 10 kg - 36,55 zł
3. karma Chapi (z drobiem) 10 kg - 38,99 zł
4. karma Darling - 10 kg - 39,99 zł
5. 2 budy - 700 zł - paragon na str. 21
6. przekazałam Marlence na karmę 100 zł (26.01.2009r.)
7. przekazałam Marlence na karmę 100 zł (9.02.2009r.)
8. przekazałam Marlence 100 zł na przejazd Agi i szczepienia Assana (17.02.2009r.)

Za karmę z poz. 2, 3, 4 mam paragon z Kauflandu tylko jak robię zdjęcie to nic nie widać - więc musicie mi uwierzyć lub sprawdzić w Kauflandzie ceny Chapi i Darling

Pozostało: 279 zł 47 gr + 50 zł (ode mnie za styczeń 09r.) = 329 zł 47 gr - 100 zł = 229 zł 47 gr - 100 zł = 129 zł 47 gr stan na 18 luty 2009r.

Posted

jestem bardzo bardzo wdzięczna GuniaP za tak szybką odpowiedź i reakcję - moja prośba dotyczy dwóch psiaków - którym załozyłam osobne wątki, ale co z tego jak zainteresowanie nikłe - może na tym wspólnym będzie większy odzew:-(:-(
Rufus z wątku poniżej

http://www.dogomania.pl/forum/f28/rufusek-przesliczny-kochajacy-wszystko-wszystkich-psiak-czeka-na-dom-na-ulicy-125319/index4.html

oraz jego kolega SONET

http://www.dogomania.pl/forum/f28/mial-zostac-zabity-uciekl-czy-nie-zasluguje-na-zyc-czeka-na-pomoc-na-ulicy-125467/#post11293572

Posted

To "moje" biedaki:placz:. Ręce opadają.Pomagam jak mogę,obecnie mam 5 psów ...Trzymają się mnie,bo tu zawsze znajdą ciepły posiłek...nie jest on rewelacyjny,bo zwykle są to resztki z obiadu, jakieś ubłagane w sklepach kości,mięsne resztki,chleb,czasem makaron z korpusami. Jest trudno...bardzo trudno.Stowarzyszenie stara się pomóc,ale sami niezawiele mogą.
Naprzykład dzisiaj do stowarzyszenia trafił psi senior. Porzucony nad wisłą,tydzień nie jadł,odwodniony,mega przemarznięty i wychłodzony.Jest w ciężkim stanie... ale kiedy już będzie miał siłę,musi gdzieś trafić :shake: Jeśli trafi do schroniska nie wydoli:-(.
EDIT: Staruszek niestety nie przeżył :shake:

Posted

to jest nasza tarnobrzeska rzeczywistość - tylu mieszkańców i kilka osób, które nie mają już możliwości.:-(:-(
Najgorzej to, że Marlena ma je wszystkie u siebie na podwórzu - nastoletnia dziewczynka w wieku moich synów, której nie mogę pomóc. :-(:-( I ma bardzo ale to bardzo nieciekawa sytuację. To jest złote dziecko, takie ma dobre serce, a tyle przykrości ja spotyka:placz::placz:

Posted

Dziewczyny nie poddajemy sie damy rade ... bo kto jak nie my :roll:

Marlenko masz wielkie serducho i wspaniale pomagasz psom - super ta aukcja postaram sie ja rozgłosic gdzie sie da !

Posted

Basiu - zajrzałam tu;) pewnie o te psiaki ci chodziło pytając mnie o hotelik

A ja mam takie pytanie - czy zamiast szukania transportu, opłacania hoteliku - bądź co bądź nie jest to tania opcja - nie można by było zakupić porządnej budy - albo 2 i umieścić gdzieś w pobliżu Marlenki, żeby mogła je dalej dokarmiać? Budy zostałyby na kolejne biedy jak te 2 bidulki znajda domki:p

acha - a tytule Rufuskowego wątku dodałabym, ze to jamnikowaty psiak - jest bardzo ładny i wierzę, że znajdzie domek jak go miłośniczki jamnikowatych zobaczą;)

Posted

agusiazet napisał(a):
Pomysł z budą wcale nie jest zły, tylko czy rodzice Marleny się zgodzą. ja po pierwszym mogę zakupić dużą karmęi wysłać Marlence! Podwójna opciplana buda - jaki to koszt????

Jeśli rodzice Marlenki się zgodzą to i tak będzie to taniej niz koszt hoteliku - 15 zł/doba/pies - to ok. 450 zł mies za 1 psa....

buda dla psa!!! ocieplana-malowana ! - PROMOCJA!! (480330325) - Aukcje internetowe Allegro

Buda dla psa L/XL ocieplana SWIST.EU (489875011) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

pewnie, ze są i większe...ale - buda nie może być bardzo za duża - małemu psu w takiej budzie będzie zimno;) no chyba, ze do 1 większej budy wejda 2 psiaki - no to wtedy można kupic i 1 większą:lol:

Posted

tak buda to świetny pomyśl - Marlenka mnie prosiła żeby jej załatwić dla jej tymczasowicza Spajka - ona ma 5 psiaków!!!
Jej rodzina nie wiem co na to.
Kurcze nie wiem co robić
To ja pytałam w sprawie hoteliku.

Posted

Basia1968 napisał(a):

To ja pytałam w sprawie hoteliku.

tak, wiem;)

a nie macie tam jakiegos złotorączego chłopca, męża, dziadka? zrobienie budy to nie jest wielka filozofia - a na pewno wyszłoby jeszcze taniej:razz:

Posted

Marlenka prosiła mnie o budę dla swojego psiaka Spajkiego - na pewno buda jest wskazana - ale tam problem tkwi w tym, że tam są jeszcze inne psiaki i nie mają gdzie mieszkać. Ja dorzucam się 50 - może 100 zł w zależności jak mi finanse wyjdą. Może ktoś sie dorzuyci i zakupimy budę przynajmniej dla jednego psiaka - chyba, że taka podwójną dla dwóch jakby udalo się zebrać kaskę (ja tylko tak niesmiało proponuję). Co wy na to?

Posted

trzeba się złożyć, o ile rodzina Marleny nie będzie miała nic przeciwko.
ludzie, pomóżmy Marlenie, ona jeszcze nie pracuje, więc nie ma własnych dochodów. wiecie jak to jest. a pomaga co najmniej 5 psom.

Posted

andzia69 napisał(a):
tak, wiem;)

a nie macie tam jakiegos złotorączego chłopca, męża, dziadka? zrobienie budy to nie jest wielka filozofia - a na pewno wyszłoby jeszcze taniej:razz:

moze jakas miejscowa zlota raczka (za oplata)??
ktos z rodziny?