MakeBelieve Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Hej, słuchajcie jak ma się sprawa z wolontariatem? 16 lat kończe za pół roku, w regulaminie wolontariatu wyczytalam, ze wolontariuszem można być nie mając 16 lat, ale będąc harcerzem. A jeśli ja jestem wolontariuszem w szkole? Pisałam e-maila w tej sprawie, ale wyjątkowo nie dostałam odpowiedzi.. Chciałabym Wam pomóc wyprowadzać psy i im zdjęcia porobić (mam aparat), poogłaszać.. Oczywiście pomóc w sprzątaniu boksów, szkoleniu itp. Quote
Kapelusz Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Szczerze mówiąc, jest strasznie dużo wolontariuszy w schronisku, na maile rzadko kiedy odpisują, trzeba iść osobiście jak już bardzo chcesz, ale nie wiem czy dyrektor jest, ostatnio był na urlopie, a w soboty prawie nigdy go nie ma. Próbuj, powiem tylko, że ja mam lat 18 i składałam podanie w czerwcu, a zadzwonili do mnie w październiku, że mogę chodzić, więc łatwo nie jest. ;) Quote
MakeBelieve Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 serio dużo? szkoda, pewnie mnie nie przyjmą.. ;/ Quote
Kapelusz Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 no tak koło 10, ale praktycznie 6 osób co sobotę jest w tym samym czasie, na wybiegu, 6 psów to tłum! Nie ma gdzie się ruszyć z psami... ja to ostatnio później przychodzę, mniej ludu jest ;) Quote
MakeBelieve Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 ahaa, a w ogóle w jakich godzinach można przychodzić? ;> tylko w soboty? no i pewnie lepiej, żebym od razu z mamą przyjechała? Quote
Lotos Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 W tygodniu 10-16, a w sobotę 10-14 jeśli mnie skleroza nie myli. Quote
psi Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Vicky62']Psi czy ten piesek biszkoptowy na pierwszym zdjeciu to jest sunia.Bo wyglada na sunieczkę, która latem wałesała sie u nas na osiedlu z cieczką, pisałam nawet na wątku Białostockim o niej,że taki menel ja kiedys wyprowadzał, a jak dostali eksmisję to sunie wywalili. Dzwoniłam kilka razy ma SM, zeby schronisko odłowiło, potem ślad po niej zaginął. Ona u tego menela miała na imie Sara.Biedna sunieczka, chodź u niego też nie miała za dobrze. Szypcia /nr rej.456/ to sunia mała, spokojna i łagodna. Przywiozła ją Straż Miejska z ul. Saturna. -----to znalazłam o niej Quote
Guest monia3a Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Allegro dla Polarka: http://allegro.pl/polar-psiak-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-i1936909695.html Może ktoś napisać tekścik dla Majora?? Kilka zdjęć psiaka: Quote
kierownik schroniska Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Bardzo prosimy o głosy mamy ich za mało a tak tej karmy potrzebujemy http://www.krakvet.pl/forum/ http://www.facebook.com/event.php?eid=246562808732087 Quote
joanna83 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 kierownik schroniska napisał(a):Bardzo prosimy o głosy mamy ich za mało a tak tej karmy potrzebujemy http://www.krakvet.pl/forum/ http://www.facebook.com/event.php?eid=246562808732087 Z tego co wiem schronisko w Hajnówce nie jest oficjalnym kandydatem dogomanii w głosowaniu w tym miesiącu... Quote
kierownik schroniska Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Ale bardzo potrzebujemy pomocy i szukam jej u swoich ziomali Czy wiecie co to jest głodnych 200 psów ?????joanna83 napisał(a):Z tego co wiem schronisko w Hajnówce nie jest oficjalnym kandydatem dogomanii w głosowaniu w tym miesiącu... Quote
joanna83 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 kierownik schroniska napisał(a):Ale bardzo potrzebujemy pomocy i szukam jej u swoich ziomali Czy wiecie co to jest głodnych 200 psów ????? Ja wszystko rozumiem i nie kwestionuję, ale pomoc potrzebna jest też w wielu innych miejscach. Na dogomanii jest zasada, że najpierw wybiera się oficjalnego kandydata dogomanii, a później cała dogomania głosuje na niego w głosowaniu Krakvetu. zasada ta jest od lat i uważam, że należy się jej trzymać. edit: zasady są tutaj http://www.dogomania.pl/threads/217481-KrakVet-kandydat-wybrany-g%C5%82osujemy-na-Rach%C3%B3w-Stary! kandydatem dogo w listopadzie 2011 roku jest Rachów Stary Quote
psi Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='psi'] Fazka ponownie szuka domku,swojego miejsca na ziemi :( Quote
psi Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Bo ma niewłaściwa opiekę niby jest OK ale tak nie do końca więc po rozmowie z właścicielka doradziłam by szukać jej innego domku.Wykupiłam jej pakiecik ogłoszeniowy na całą Polskę potrzebuję tylko fajnych jej zdjęć może ktoś z Was ma jakieś foteczki. Fazka nie toleruje kotów a z psami różnie bywa ma silny instynkt terytorialny (nowe psy atakuje a potem pozwala im poruszać sie swobodnie po posesji).potrafi pogonić byka co pewna osoba widziała na własne oczy jak wganiała go na posesje gospodarza WSZYSCY BYLI W SZOKU JAK JEGO ATAKOWAŁA I GONIŁA Z POWROTEM DO GOSPODARZA :) uratowała niejedno istnienie tylko zjeżdżalnia dla dzieci ucierpiała ze spotkania z bykiem. Quote
psi Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 ja mam tylko takie właścicielka ma mi przesłać ale pytam tak z ciekawości Quote
jumanjiana Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 a nie można by przekonać właścicieli do właściwej opieki? może porozmawiać z nimi jeszcze raz? nie zależy im już na Fazce? Quote
psi Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 jumanjiana napisał(a):a nie można by przekonać właścicieli do właściwej opieki? może porozmawiać z nimi jeszcze raz? nie zależy im już na Fazce? rozmawiałam nie raz i w sumie nie widzę efektu poprawy sytuacji :( Ona mieszka w stadninie koni a jej prawowita właścicielka pojawia się tam kiedy może a to czasem jest 1 w tyg są tam osoby,które podrzucą Fazce jedzenie ale to tak nie powinno być.Miejsce jest super bo całymi dniami śmiga wśród koni i na spacery po lesie się z nimi wybiera ale po 18 nastaje cisza :( a ona pragnie być z człowiekiem dlatego sądzę,że powinna zamieszkać gdzie indziej Quote
psi Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Znalazłam zdjęcia Fazki u siebie na kompie więc dziękuję ale już nie potrzebuję Z jednej strony ma fajnie bo na wolności wśród koni dookoła pola i las ale z drugiej nie ma swego człowieka po 18 zamykana jest do kojca z solidna ocieplona budą i czeka do 6.00 aż przyjdą dziewczyny do koni i ją wypuszczą a Fazka widać,że chce być przy człowieku garnie się do ludzi i wydaje mi sie ,że każde miejsce będzie dobre oby był przy niej jej własny człowiek. Quote
kaszanka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 psi napisał(a):Znalazłam zdjęcia Fazki u siebie na kompie więc dziękuję ale już nie potrzebuję Z jednej strony ma fajnie bo na wolności wśród koni dookoła pola i las ale z drugiej nie ma swego człowieka po 18 zamykana jest do kojca z solidna ocieplona budą i czeka do 6.00 aż przyjdą dziewczyny do koni i ją wypuszczą a Fazka widać,że chce być przy człowieku garnie się do ludzi i wydaje mi sie ,że każde miejsce będzie dobre oby był przy niej jej własny człowiek. Ale widzisz psi, w drugą stronę to będzie działało na podobnej zasadzie pies od 6 rano do 17-18-ej będzie przebywał bez człowieka, który będzie w pracy. Więc nie bardzo widzę różnicę. Quote
bbgm Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ja różnicę widzę,ponieważ to ja poprosiłam o szukanie jej domu.Pani Fazki przyjeżdża średnio raz na tydzień,przywozi gotowane jedzenie i jakąś g...ną suchą karmę.Fazka zrobiła się bardzo szczupła.Właścicielka Fazki nie dogadała się z dziewczynami,które mają tam dyżury przy koniach ,tylko uznała,że do ich obowiązku należy nakarmić jej psa.Dziewczyny są różne i tym sposobem Fazka nie zawsze dostaje jeść,bo jedne dadzą a inne nie.Ze względu na Fazkę woziłam jej panią do stajni,ale ile można? Teraz i tak jestem tam właściwie codziennie,więc Fazkę karmię,ale kiedy będę miała mniej czasu sunia znów będzie siedziała głodna.Inną sprawą jest to,że stajnia dostała wypowiedzenie i do czerwca ma zniknąć z obecnego terenu.Znalazło się miejsce gdzie indziej,ale tam nie zgadzają się na psa.Oprócz Fazki w stajni jest jeszcze jeden pies i on zostanie na starym miejscu,bo jest grzeczny i cichutki i gospodarz zgodził się,żeby został,Fazki nie chce,bo nocami non stop szczeka.Fazka nie jest grozna dla kotów,choć je gania,krzywdy nie robi.Potrafi z kurnika przynieść nietknięte jajko w zębach i grzecznie je odda.Ona jest bardzo fajna i zasługuje na kochający dom. Quote
psi Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Co do kotów to sądziłam,że ich nie toleruje więc zmienię w ogłoszeniach.Dzięki bbgm za monitorowanie sytuacji i info o Faze.Mam nadzieję,że dziewczynie się poszczęści i znajdzie fajnego człowieka Quote
Recommended Posts