ach21 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Witajcie, w sobotę jadąc trasą Kraków-Warszawa, na stacji BP w Skarżysku-Kamiennej (stacja BP, Ul, Krakowska 150), zauważyłam psiaka. Jest to wilczur-suczka, już kilkuletnia, mocno zmarniona, ma ranę na tylnej łapie. Bardzo ufna, niesamowicie przyjazna. W sobotę ją dokarmiłam, dziś wracając tą trasą do Krakowa, także zatrzymałam się i dostała jedzonko. Sunia mieszka pod choinkami za stacją, śniegu tam nie ma i nie wieje wiatr. Pytałam na stacji i pies jest tam od jakiegoś czasu, kierownik jak jest na syacji to ją przegania. Niestety będąc w trasie nie mogłam zrobić nic więcej, zastanawiam się czy mamy dogomaniaków ze skarżyska kamiennej i czy oni mogliby jakoś pomóc? Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 trzebaby było na mapie pomocy dogo poszukać, na pewno ktoś jest z tamtych okolic... jakie to województwo? Quote
ach21 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Kasia napisał(a):trzebaby było na mapie pomocy dogo poszukać, na pewno ktoś jest z tamtych okolic... jakie to województwo? Jest to województwo świętokrzyskie? Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 wysłałam kilka PW do ludzi ze świętokrzyskiego, może ktoś tu zajrzy... Quote
ach21 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 dziekuje kasiu, powiedz jak mam znalezc ta mape pomocy na dogo bo ja zadko tu bywam Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 ach21 napisał(a): powiedz jak mam znalezc ta mape pomocy na dogo bo ja zadko tu bywam proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/blyskawiczna-mapa-dogo-http-mapapomocy-dogomania-pl-rejestrujcie-sie-27419/ Quote
weszka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Zaraz przy tej stacji benzynowej mieszka dogomaniaczka Aquirre - przynajmniej jakiś czas temu mieszkała. Spróbuj się z nią skontaktować - może coś pomoże albo doradzi. Quote
ach21 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 dzieki serdeczne ja tez do niej napisze Quote
Kasia Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 weszka napisał(a): Zaraz przy tej stacji benzynowej mieszka dogomaniaczka Aquirre - przynajmniej jakiś czas temu mieszkała. Spróbuj się z nią skontaktować - może coś pomoże albo doradzi. wysłałam do Niej PW. Quote
Linssi Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 boze tak mi zal tej suni... ale coz moge zrobic? z Kielc do Skarzyska jest kawalek niestety. nie mamy za bardzo jak suni pomoc bo nie mamy co zrobic nawet z naszymi psiakami..:placz: ale moze ktos kto jest ze Skarzyska lub okolic moglby cos pomoc Quote
maksio_skarzysko Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mieszkam na Milicy w Skarżysku, jutro się zajmę tą sprawą... Dzięki za wiadomość. Jutro wieczorem napiszę Wam co mi sie udało załatwić. Pozdrawiam Quote
iwop Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jertem z Ostrowca... Skarzysko jest dosyć daleko. Zresztą nawet jakby było bliżej to nie mam żadnej mozliwości pomocy. Mam z koleżanką kilka psów na płatnym tymczasie gdzie już żaden pies się nie zmieści. Mamy też parę koczujących na mrozie i nie mamy co z nimi zrobić:-( Quote
kika22 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Maksio czy udało się suni pomóc? My tu w Kielcach zapsieni na maksa, a adopcje stoja w miejscu:shake: Może jakieś fotki się uda suni zrobić:razz: Quote
eliza_sk Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 kurczę, to całkiem nie moje rejony, ja mieszkam 80 km na południowy-zachód od Skarżyska :placz: Quote
ach21 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 dwie osoby ze skarzyska z dogo juz powiadomiłam, zobaczymy co da sie zrobic, suczka jest niesamowicie przyjazna, szkoda jej Quote
Kasia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 ach21, wysłałam Ci wczoraj PW z numerem tel jednej z dogomaniaczek. dostałaś? Quote
ach21 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 tak dostałam, jestesmy umowione na telafon na dzis wieczór, dziekuje ci :) Quote
malagos Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Żeby chociaz ktos zrobił jej zdjecia, zawsze to chwyta za serce przy ogłoszeniach... Quote
Linssi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 jesli beda zdjecia to porobie ogloszenia Quote
Aquirre Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 maksio skarżysko proszę o kontakt 500 78 38 22 Byłam u suni dzisiaj ok.13, jest jeszcze w dobrej kondycji (mimo śniegu i mrozu). Jest rzeczywiście bardzo ufna i lgnie do ludzi (wie też jak dostać coś do jedzenia). Mam tylko nadzieję , że ten ładny wygląd i poszerzone okolice żeber to nie ciąża. To byłaby katastrofa. Rana w okolicach zadka nie wygląda dobrze, ale dziś nie miałam możliwości zabrać suni do lekarza (mam nadzieję , żę wsiądzie do samochodu). W tej chwili mogę pomóc karmiąc suczkę i robiąc jej zdjęcia. Zabrać jej nie mam gdzie, nie dysponuję domem tymczasowym. :shake: Dam ogłoszenia o adopcji na naszych skarżyskich stronach. Quote
ach21 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Aquirre dziekuje ci za pomoc, teraz najwazniejsze by ktos dawał jej jeść, u mnie sie nie przelewa ale podaj konto to wysle ci pare złotych na karme dla suni. Quote
ach21 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 jestem po rozmowie z Aquirre. plan na teraz Aquirre bedzie ją dokarmiać, i zdobi zdjęcia, wtedy będzie trzeba wysmarować plakacik, nadal czekamy na kontakt od kolegi ze skarzyska z dogo Quote
Recommended Posts