Jump to content
Dogomania

Skarżysko-Kamienna, suka wilczur, mieszka przy stacji beznzynowej

Recommended Posts

Posted

Witajcie, w sobotę jadąc trasą Kraków-Warszawa, na stacji BP w Skarżysku-Kamiennej (stacja BP, Ul, Krakowska 150), zauważyłam psiaka. Jest to wilczur-suczka, już kilkuletnia, mocno zmarniona, ma ranę na tylnej łapie. Bardzo ufna, niesamowicie przyjazna.

W sobotę ją dokarmiłam, dziś wracając tą trasą do Krakowa, także zatrzymałam się i dostała jedzonko. Sunia mieszka pod choinkami za stacją,
śniegu tam nie ma i nie wieje wiatr. Pytałam na stacji i pies jest tam od jakiegoś czasu, kierownik jak jest na syacji to ją przegania.

Niestety będąc w trasie nie mogłam zrobić nic więcej, zastanawiam się czy mamy dogomaniaków ze skarżyska kamiennej i czy oni mogliby jakoś pomóc?

Posted

Kasia napisał(a):
trzebaby było na mapie pomocy dogo poszukać, na pewno ktoś jest z tamtych okolic...
jakie to województwo?

Jest to województwo świętokrzyskie?

Posted

Zaraz przy tej stacji benzynowej mieszka dogomaniaczka Aquirre - przynajmniej jakiś czas temu mieszkała. Spróbuj się z nią skontaktować - może coś pomoże albo doradzi.

Posted

weszka napisał(a):

Zaraz przy tej stacji benzynowej mieszka dogomaniaczka Aquirre - przynajmniej jakiś czas temu mieszkała. Spróbuj się z nią skontaktować - może coś pomoże albo doradzi.

wysłałam do Niej PW.

Posted

boze tak mi zal tej suni... ale coz moge zrobic? z Kielc do Skarzyska jest kawalek niestety. nie mamy za bardzo jak suni pomoc bo nie mamy co zrobic nawet z naszymi psiakami..:placz: ale moze ktos kto jest ze Skarzyska lub okolic moglby cos pomoc

Posted

Jertem z Ostrowca... Skarzysko jest dosyć daleko. Zresztą nawet jakby było bliżej to nie mam żadnej mozliwości pomocy. Mam z koleżanką kilka psów na płatnym tymczasie gdzie już żaden pies się nie zmieści. Mamy też parę koczujących na mrozie i nie mamy co z nimi zrobić:-(

Posted

maksio skarżysko proszę o kontakt 500 78 38 22

Byłam u suni dzisiaj ok.13, jest jeszcze w dobrej kondycji (mimo śniegu i mrozu).
Jest rzeczywiście bardzo ufna i lgnie do ludzi (wie też jak dostać coś do jedzenia).
Mam tylko nadzieję , że ten ładny wygląd i poszerzone okolice żeber to nie ciąża. To byłaby katastrofa.
Rana w okolicach zadka nie wygląda dobrze, ale dziś nie miałam możliwości zabrać suni do lekarza (mam nadzieję , żę wsiądzie do samochodu).

W tej chwili mogę pomóc karmiąc suczkę i robiąc jej zdjęcia. Zabrać jej nie mam gdzie, nie dysponuję domem tymczasowym. :shake:

Dam ogłoszenia o adopcji na naszych skarżyskich stronach.

Posted

Aquirre dziekuje ci za pomoc, teraz najwazniejsze by ktos dawał jej jeść,
u mnie sie nie przelewa ale podaj konto to wysle ci pare złotych na karme dla suni.

Posted

jestem po rozmowie z Aquirre.
plan na teraz Aquirre bedzie ją dokarmiać, i zdobi zdjęcia, wtedy będzie trzeba wysmarować plakacik,
nadal czekamy na kontakt od kolegi ze skarzyska z dogo