Jump to content
Dogomania

Skarżysko-Kamienna, suka wilczur, mieszka przy stacji beznzynowej

Recommended Posts

Posted

Moje stowarzyszenie ma ograniczoną możliwość pomocy w tym przypadku. W tej chwili opiekujemy się 36 psami, mamy długi u weterynarzy i wiele takich zgłoszeń na tydzień. Ponadto północą województwa powinien zajmować się TOZ kielecki (Skarżysko to kawał drogi od nas).

W tej chwili jedyne w czym mogę pomóc, to ogłosić psa na Allegro przez nasze charytatywne konto. Jeśli będzie taka potrzeba, to zdjęcia, opis zwierzęcia i dane do kontaktu proszę przesłać nam na maila:
[email protected].

Posted

ach21 jeśli będziesz rozmawiać z maksiem to przekaż mu proszę aby się ze mną skontaktował (podałam nr telefonu w poprzednim poście), jeśli nie skoordynujemy swoich działań to będziemy marnować czas (którym nie dysponuję w nadmiarze), karmę (sunia nie jadła, bo była nakarmiona wcześniej), oraz będziemy robić niepotrzebne zamieszanie, którego z tego co mówiłaś lepiej uniknąć - itd.

Wystarczy przecież kilka ustaleń, aby suczka miała należytą opiekę. Bez sensu jest dublować swoje działania bo w mieście jest wiele potrzebujących pomocy psów.

Zdjęcia zrobię jutro (dziś nie dałam rady) i natychmiast je wkleję.

Po dokładniejszych oględzinach suni wzrosły moje obawy co do jej ponencjalnej ciąży. Obym się myliła !!!

Oprócz tego sunia ma się dobrze, jest wesoła i radosna.

Posted

Witam!!
jak już mowa o Skarżysku-Kam. to chciałabym zapytać o pewnego pieska, którego często widywałam w okresie wakacji (nawet we wrześniu) na targowisku zwanym "manhatanem". czy może ktoś z okolic go widział, czy jeszcze tam przebywa..? Stary pies w typie owczarka przesiadujący koło stoisk..

Proszę dogomaniaków ze Skarżyska o inf.;)

Posted

[quote name='Weronia']Witam!!
jak już mowa o Skarżysku-Kam. to chciałabym zapytać o pewnego pieska, którego często widywałam w okresie wakacji (nawet we wrześniu) na targowisku zwanym "manhatanem". czy może ktoś z okolic go widział, czy jeszcze tam przebywa..? Stary pies w typie owczarka przesiadujący koło stoisk..

Proszę dogomaniaków ze Skarżyska o inf.;)

Witaj Weronia. :-)
Pies o którym piszesz to prawdopodobnie stary Misio - stały bywalec targowiska. Pies, który ukochał wolność - nie chce i nie umie żyć inaczej.

P.S. Co słychać u Reksia-emigranta?

• 4 months later...
Posted

Kochani - minelo juz duzo czau ale Sunia ze stacji juz od grudnia mieszka w Krakowie ze mna - :)
ma na imie Petra - los chcial ze sie spotkalysmy i nie bylo innego wyjscia
jest z Nami... mila spokojna - kochana, ma okolo 8 lat
wysterylizowalam ja. Nienawidzi innych psow i boi sie nadal troche - mimo iz nikt nawet nie mowi do niej glosno - by jej nie straszyc,
niesamowicie inteligentna trzyma sie nogi - przybiega na kazde zawolanie - pies marzenie...

strasznie kaprysi w jedzeniu - lubi gotowane - kasza z olejem plus cos konkretnego w srodku - sucha odpada - pomimo ze kupilam jej wysokiej jakosci karme miekka itd. nie jada jej - nawet jak ja z mokra zmieszam ...ehhh

niestety 4 lutego - odszedl od nas moja ALUS - byl wzietm ze schoniska 10letnim staruszkiem - bym ze mna 3,5 roku - strasznie mi go brak :-(:-(:-(
(tak jak Petra - nasze losy sie zbiegly nie moglam przestac o nim myslzec i pomimo sprzeciwu wszystkich - ze stary ze chory (mial chore serce, potem nerki) ze bedzie w mieszkaniu brudzil, ze mocno i uciazliwie kaszle etc.) zabralam go do siebie i tak bylismy razm 3,5 roku... pustka jaka po sobie pozostawil jest nie do opisania...
Alus i jego zycie
Picasa Web Albums - Korzonki - Alek - moje n...