EVA2406 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Wreszcie Alfik doczekał ciepłego domku i dobrego traktowania. DIF, dziękuję. To ogromna radość patrzeć na tego szczęśliwego psa. Quote
marysia55 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='EVA2406']Wreszcie Alfik doczekał ciepłego domku i dobrego traktowania. DIF, dziękuję. To ogromna radość patrzeć na tego szczęśliwego psa.[/QUOTE]po latach chudych ... przychodzą tłuściutkie ... teraz właśnie takie przed Alfikiem :) Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='marysia55']po latach chudych ... przychodzą tłuściutkie ... teraz właśnie takie przed Alfikiem :)[/QUOTE]heheheh...ciekawe, kiedy tłuściutkie spotkaja naszego Spajkusia i czy w ogole ich doczeka... No, ale Alfis jest faktycznie...jak panisko na włosciach...słodziak nieprzeciętny;):) Quote
marysia55 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='gonia66']heheheh...ciekawe, kiedy tłuściutkie spotkaja naszego Spajkusia i czy w ogole ich doczeka... No, ale Alfis jest faktycznie...jak panisko na włosciach...słodziak nieprzeciętny;):)[/QUOTE] spoko .... jestem święcie przekonana i że na Spajkusia przyjdzie czas :lol: Quote
gonia66 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='marysia55']spoko .... Jestem święcie przekonana i że na spajkusia przyjdzie czas :lol:[/quote] amen:):):):multi::multi::multi::multi: Quote
MyrkurDagur Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Pozdrowienia i głaski dla Alfisia :) Quote
malibo57 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Wzajemności:) [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/7089/pc120020j.jpg[/IMG] Quote
Isadora7 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 o mateńko mój Alficzek już ma domek, bardzo się cieszę chłopaku. Quote
Isadora7 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='malibo57']Alfiś u DIF - ma jak w domku:)[/QUOTE] a to nie doczytałam. No ale fakt u DIFuni ma jak w domciu Quote
gonia66 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Isadora7']a to nie doczytałam. No ale fakt u DIFuni ma jak w domciu[/QUOTE] Wobecz czego wcale mu się do domku nie śpieszy;):D A ja wczoraj opowiadałam troszkę o chłopaku Panu sędziemu:):) Alfiś robi się sławny:D Quote
Ziutka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zapraszamy do naszej nowej psiny :) malizna 3 kg, Szpileczka, już malibo wstawia foteczki, zaraz będzie można podziwiać :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/198387-MLB-Szpilka-zmarznięte-i-głodne-3-kg-psa-juz-ogrzane-i-nakarmione-)?p=15940785#post15940785[/URL] Quote
Hotel KADIF Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='gonia66']Wobecz czego wcale mu się do domku nie śpieszy;):D [/QUOTE] I bardzo źle, bo moim zdaniem Alficzek powinien jak najszybciej gnać do swojej, prawdziwej chaty. Jak dla mnie jest już gotowy do adopcji. No może za wyjątkiem dredków na brzuchu i łapinkach, bo z tym dalej sobie nie radzimy tak do końca. :shake: Daje się spokojnie głaskać i czochrać na brzuchu, ale jak zobaczy jakiś sprzęt w moich rękach np. nożyczki od razu spina się w sobie i ucieka. A nie chcę go obcinać na siłę (jak jedna osoba trzyma psa a druga tnie), bo nie tędy droga. Wczoraj Alf mnie strasznie rozczulił.... :p Mieliśmy ciężki dzień, zabiegany i "zajeżdżony". Szanta miała wczoraj dwie wizyty u warszawskich wetów, w związku z tym potrzebny był mi transporter w którym pomieszkuje Alficzek. To jego miejsce, buda, jego po prostu.... spokój. Wczoraj po transporterze pozostał tylko kocyk. ;) Mąż opowiadał, że Alf nie mógł sobie cały dzień znaleźć miejsca. Łaził, smędził, tu się położył, tam też spróbował.... Jak przyjechaliśmy oczywiście zaczęłam drzeć japę na wszystkich (dzieci, psy a nawet moją Maminkę, która gości u nas po operacji :oops:), żeby mi zleźli z drogi bom zmęczona strasznie a przez to zła okropnie. Wszyscy się pochowali po kątach, mąż szybciutko skulił się pod kołdrą, dzieciaki do mycia, Mama do swojego pokoiku. Psy z oczami na wierzchu na swoich miejscach, żeby pańcia miała możliwość poruszania się po domu... A Alfik? Skulił się za fotelem na swoim, kocyku tam gdzie zawsze stoi transporter. Przydźwigałam z samochodu transporter, żeby go umyć, bo Szanci zebrało się w trasie na wymiot. Alfik jak zobaczył "swój" transporterek po prostu oszalał z radości! Zaczął się od razu pakować do takiego zarzygańca, nie pozwolił mi go umyć wcale! :lol: Cały czas się kręcił w pobliżu i był bardzo zdziwiony, że "jego" buda nagle zrobiła się kilku częściowa. Wlazł do podstawy transportera i tak siedział jak ten jeden....Jak przyszłam z łazienki myślałam, że padnę ze śmiechu. Miał strasznie głupią minę!!!! :megagrin::roflt: Potem jak złożyłam transporter od razu bez proszenia się do niego zapakował.:loveu: Quote
gonia66 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Yana']ale historia... kochany Alfik :-)[/QUOTE]To prawda..jak dla mnie mile rozpoczecie dnia po takije fajowskiej historyjce:):) Alficiu..ale bedzie mial z Ciebie domek pociechę..:) Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Difciu, to tak, jakbyś kazała ślimakowi skorupkę pożyczać. No, owszem, bardzo proszę, ale dawaj już z powrotem! Czy to "setka" ten ulubiony? I jak on się z nim rozstanie, idąc do domu? Quote
Hotel KADIF Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='malibo57']Difciu, to tak, jakbyś kazała ślimakowi skorupkę pożyczać. No, owszem, bardzo proszę, ale dawaj już z powrotem! Czy to "setka" ten ulubiony? I jak on się z nim rozstanie, idąc do domu?[/QUOTE] Nie w "setce" śpi Iskra a Alfik śpi w 80-tce. Setka była na niego za duża a na Iskrę za mała, to się psiątka zamieniły.... A jeśli chodzi o dom, to przyszły opiekun będzie musiał nabyć w drodze zakupu.... he.. he... Sprawdzimy na ile jest zdeterminowany, bo taki transporterek to 360 zeta;):evil_lol: Quote
gonia66 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='DIF']Nie w "setce" śpi Iskra a Alfik śpi w 80-tce. Setka była na niego za duża a na Iskrę za mała, to się psiątka zamieniły.... A jeśli chodzi o dom, to przyszły opiekun będzie musiał nabyć w drodze zakupu.... he.. he... Sprawdzimy na ile jest zdeterminowany, bo taki transporterek to 360 zeta;):evil_lol:[/QUOTE] Hahhha....dobreeeeeee..ja tam myslę, że wystawimy nowy Domek na probe, po czym zrobimy zrzutke i sami kupimy Alfisiowi 80-tke;) Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 To już prędzej, Goniu:) O ile mi wiadomo, to Iskra używa Maxi Car, a nie 100? Quote
Hotel KADIF Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='malibo57']To już prędzej, Goniu:) O ile mi wiadomo, to Iskra używa Maxi Car, a nie 100?[/QUOTE] Oczywiście, pod warunkiem, że ten [I]MaxiCar[/I] to "setka" firmy Ferplast!:evil_lol: Iskra śpi w czymś takim: [URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4765&cat=99[/URL] A Alfik w czymś takim: [URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4154&cat=99[/URL] I ogólne wiadomości na temat "budy" Alfa i Iskry, dla zainteresowanych;):evil_lol:: [URL]http://produkty.animalia.pl/produkty_info.php?id=38[/URL] Quote
gonia66 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ło żesz!!!!:o:o....moje łożko chyba było tansze niż te łoża Twoich psiakow DIFciu;) Quote
Hotel KADIF Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 [quote name='gonia66']Ło żesz!!!!:o:o....moje łożko chyba było tansze niż te łoża Twoich psiakow DIFciu;)[/QUOTE] Nie moich tylko malibki....:evil_lol:;) A cena naprawdę zwala z nóg, ale i jakość jest świetna :klacz: Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Iskra śpi w Maxi Car, DIF ciu - to nie jest 100:diabloti: Quote
gonia66 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='DIF']Nie moich tylko malibki....:evil_lol:;) A cena naprawdę zwala z nóg, ale i jakość jest świetna :klacz:[/QUOTE]No ja sie moge tylko domyslac w takim razie , jaki Gonia ma łoza w swoim domku..pewnie o wiele gorsze:p Quote
malibo57 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dla ludzi, tak;-) Pieski nie narzekają:diabloti: Quote
Recommended Posts