Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z 400 zł na koncie raczej nie przejmiemy opieki finansowej, Werita bedzie musiała opuścić hotel.
Czy niema żadnego zainteresowania Weritką? Jak mozna ją jeszcze rozgłośnić? Moze ktoś ma wejscie do gazety "Mój pies"?

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Z 400 zł na koncie raczej nie przejmiemy opieki finansowej, Werita bedzie musiała opuścić hotel.
Czy niema żadnego zainteresowania Weritką? Jak mozna ją jeszcze rozgłośnić? Moze ktoś ma wejscie do gazety "Mój pies"?

Opuści hotel i co? Trafi po tym wszystkim co przeszła do schroniska? :shake:
Czy do tej pory to Fundacja AST opłacała pobyt Weritki w hotelu?

Wydawało mi się, że to Fundacja Pomagajmy Razem psinką się zajmować miała ..., albo coś mi się pokręciło ... hmmm.... :roll:

Posted

Pieniądze zbierane były na Weritkę na konto Fundacji Ast,nie na nasze. Pisze wprost jaką mamy sytuacje finansową,żeby potem nikt nie powiedział ze nie chcemy zając się Werita.

Czy ja gdzies napisałam ze Werita trafi do schroniska? :crazyeye:

Niewiem co zrobimy z Weritą,ale jesli nie bedzie wpływów na nasze konto to niestety nie bedziemy w stanie opłacac hotelu za 450 zł miesięcznie.
Więc moze juz teraz należało by prosic o wsparcie lub szukac jakiegos DT dla niej.

Posted

Ponieważ konto fundacyje świeci pustkami, fundacja nasza nie jest w stanie przejąc Werity pod swoje skrzydła. Taka jest niestety smutna prawda.
Szkoda, że fundacja Ast oddaje nam sukę w momencie, gdy skończyły się jej pieniądze. To jakis nowy sposób pozbywania się psów w potrzebie. Ciekawe czy teraz wszystkie fundacje zaczną działac w ten sam sposób?

Posted

W hurtowni kupiłam 12 puszek Rokusa 1250g, zapłaciłam 59.32zł
U Rudej ostatnio zostawiłam też 12 puszek. Czyli Wercia będzie mieć nawet zapas na nową drogę życia z fundacją "Pomagajmy razem". ;)

Co do kwestii formalnych.

Od początku fundacja AST miała tylko i wyłącznie pomóc udostępniając konto i promując zbiórkę funduszy na prośbę Olgaj.
Olgaj z uwagi na fakt, że fundacja "Pomagajmy razem" dopiero co powstała poprosiła nas o pomoc.
Od początku uprzedziłam, że nie możemy wziąć kolejnego psa do nas, bo sami nie mamy funduszy by brać co raz to nowe psy.

Fundacja AST zgodnie z umową zebrała tyle ile jej się udało i całą tę kwotę przeznaczyła na zapłatę części leczenia, hotelowanie i karmę dla suni.

Fundacja AST zebrała 2356zł.
Koszty jakie pokryła w fakturach to: 2057.10zl + koszty karmy, której nie wliczam.

Zostało więc u nas na zapłatę miesiąca marca.

Dnia 10.11.2008r. zaproponowałam fundacji "Pomagajmy razem" zabranie Werity do nas pod całkowitą opiekę.
Działo się tak dlatego, że dostawaliśmy błagalne telefony o tym w jakich warunkach siedzi Werita w lecznicy - przywiązana na smyczy do ściany, bez kocyka nawet (jak można się zorientować po datach było to na świeżo po interwencji).
FUNDACJA "POMAGAJMY RAZEM" NIE CHCIAŁA NAM ODDAĆ SUNI, DECYZJĄ ZARZĄDU I RADY (tak zdecydowali, taką odpowiedź dostałam telefonicznie od Olgaj).

Tak więc powróciliśmy do starego układu.

My wywiązaliśmy się z umowy. Zapłacimy koszty Werci do końca marca.
Dalej, przejmuje ją fundacja "Pomagajmy razem".

Wiedzieliście nie od dziś, że Weritę będziecie musieli opłacać po wykończeniu się środków na naszym koncie.

Posted

doddy napisał(a):
W hurtowni kupiłam 12 puszek Rokusa 1250g, zapłaciłam 59.32zł
U Rudej ostatnio zostawiłam też 12 puszek. Czyli Wercia będzie mieć nawet zapas na nową drogę życia z fundacją "Pomagajmy razem". ;)

Co do kwestii formalnych.

Od początku fundacja AST miała tylko i wyłącznie pomóc udostępniając konto i promując zbiórkę funduszy na prośbę Olgaj.
Olgaj z uwagi na fakt, że fundacja "Pomagajmy razem" dopiero co powstała poprosiła nas o pomoc.
Od początku uprzedziłam, że nie możemy wziąć kolejnego psa do nas, bo sami nie mamy funduszy by brać co raz to nowe psy.

Fundacja AST zgodnie z umową zebrała tyle ile jej się udało i całą tę kwotę przeznaczyła na zapłatę części leczenia, hotelowanie i karmę dla suni.

Fundacja AST zebrała 2356zł.
Koszty jakie pokryła w fakturach to: 2057.10zl + koszty karmy, której nie wliczam.

Zostało więc u nas na zapłatę miesiąca marca.

Dnia 10.11.2008r. zaproponowałam fundacji "Pomagajmy razem" zabranie Werity do nas pod całkowitą opiekę.
Działo się tak dlatego, że dostawaliśmy błagalne telefony o tym w jakich warunkach siedzi Werita w lecznicy - przywiązana na smyczy do ściany, bez kocyka nawet (jak można się zorientować po datach było to na świeżo po interwencji).
FUNDACJA "POMAGAJMY RAZEM" NIE CHCIAŁA NAM ODDAĆ SUNI, DECYZJĄ ZARZĄDU I RADY (tak zdecydowali, taką odpowiedź dostałam telefonicznie od Olgaj).

Tak więc powróciliśmy do starego układu.

My wywiązaliśmy się z umowy. Zapłacimy koszty Werci do końca marca.
Dalej, przejmuje ją fundacja "Pomagajmy razem".

Wiedzieliście nie od dziś, że Weritę będziecie musieli opłacać po wykończeniu się środków na naszym koncie.

Tak, teraz zdecydowanie wiemy na czym stoimy.

Posted

Proponuje, aby troche sie uspokoic.

Nasze przepychanki nie pomoga, a fundacje musza wspołpracowac i faktycznie fundacja Ast wywiazała sie z tego co obiecała.
Zajeła sie opłaceniem i przekazała wszystkie zebrane pieniadze na Were, co do tego nie ma watpliwosci.
Teraz musimy pomyslec co dalej zeby zapewnic choc jeden miesiac w tym miejscu, w ktorym jest obecnie.

Kasiu czy zostały jeszcze jakies pieniadze na werite na waszym koncie, musimy wiedziec ile brakuje chocby na ten miesiac?

Moze uda nam sie wspolnymi siłam zapłacic jeszcze.

Priorytetem jest DT i zebranie kolejnych funduszy.
Bedziemy prosic o pomoc.
Werita musi byc pod specjalna opieka, jesli chodzi chocby o karmienie inaczej jej leczenie pojdzie na darmo.

Bedziemy proscic na tym forum i na forum astów o dalsze wsparcie.
O pojsciu do schronu nie ma mowy.

Czy jest jakas opcje zrobienia cegiełowego allegro?
Moze to pomoze nam jakos pozbierac pieniadze.

Posted

Nadal szukamy domu i nadal bardzo prosimy o złociaki na hotel.

Termin zapłaty faktury zbliza sie nieuchronnie.

Bardzo prosimy wszytkich ktorzy moga pomoc o najmniejsze chociaz wpłaty.

Posted

Wera ma ogłoszenia w necie ale zadnego w gazecie, czy ktos mógłby poradzić jak dodać ogłoszenie do metro ? hania miała w tym doswiadczenie bo dzieki takiemu ogłoszeniu Placek znalazł dom