Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dajmon po wizycie u Buni, mamy dobrą informacje oceniono go na max 3 lata!!
konieczny bedzie zakup hexodermu i leku na grzybice bo ciagle smierdzi i sypie się z niego ,mniej co prawda :oops: dziura się zasklepiła ,sierśc błyszczy jest lepiej :)

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinka88 napisał(a):
Witam piękna historia moja mama zbiera suchy chleb dla bezdomnych psiaków ja jestem z łodzi i mogę jakąś pomoc udzielić dać tego chlebka suchego dla tej pani mamy go sporo i jakieś koce żeby tamte pieski też miały ciepło

chleba tam mają pod dostatkiem ale koce zawsze mile widziane :razz: daleko masz na złotno?

Posted

dajmon spi juz z nami pod kołdrą :cool1: miewa się dobrze, jest radosny ciagle zachca do zabawy, a niestety nie bardzo mogę choróbsko mnie dopadło
Grzesio się zastanawiał czy nie zatrzymamy tego słodziaka Dajmon często siedzi, lezy na kanapie wtulony w grzeska :cool3: chłopak wie kogo musi urobić
ja bym wolała zeby znalazł dom zebym mogła wziąc innego psiaka w potrzebie

Posted

ewatonieja napisał(a):
dajmon spi juz z nami pod kołdrą :cool1: miewa się dobrze, jest radosny ciagle zachca do zabawy, a niestety nie bardzo mogę choróbsko mnie dopadło
Grzesio się zastanawiał czy nie zatrzymamy tego słodziaka Dajmon często siedzi, lezy na kanapie wtulony w grzeska :cool3: chłopak wie kogo musi urobić
ja bym wolała zeby znalazł dom zebym mogła wziąc innego psiaka w potrzebie

A może właśnie tego boi sie Grzesiek? :cool3:

Posted

Hihihi chyba na takich samych zasadach u nas została Zuzka, bo teraz moja rodzinka nawet nie chce słyszeć o jakimkolwiek tymczasie. Dla nich 2 psy to ilość wystarczająca.

Posted

z racji mojej choroby Grzesio wychodzi z Dajmonem i wraca cały :) dobrze sie dogadują, Grzegorz jest bardziej pobłażliwy niż ja, ale tłumaczę mu ze Dajmon musi nauczyc się ze uporem nic nie zdziała np nie przejdzie na 2 strone ulicy bo żabka jest po naszej :razz:

Posted

czy dajmon ma potrzeby finansowe? wiem, ze miał, ale jak jest aktualnie? moja koleżanka z pracy przekazała na pieski 3 miniseriale na bazarek, wybrała dajmona do wspomożenia, ale nie wiemy, czy dalej potrzebuje on kasy...

Posted

Dajmon jest pod opieka natalki, aler nie oznacza to, ze cięzar utrzymania i leczenie ma byc jej udziałem, wystarczy ze zechciala dac mu dom, takze oczywiscie bardzo potrzebujemy wsparcia finsowego :)

Natalia pisała, ze trzeba kupic heksoderm , nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale nie jest to malutki wydatek.
Takze wszytkich, ktorzy moga nas wpomoc w leczeniu dajmona serdecznie prosimy o wsparcie.

Posted

Dajmon bierze lamisil, w sobote został wykapany w hexodermie a u buni dostał advocata
wszystko pojdzie na fakture zbiorcza jak sie zakończy leczenie, tak postanowiła Bunia
na dzien dzisiejszy same leki to koszt
lamisil 50.90 zł
hexoderm 40 zł
advocat 20 zł
triderm 19 zł juz zpałaciłam w aptece dajmon jeszcze jest smarowany
dalacin c 23 zł juz zapłąciłam w aptece dajmon skończył brać
=110 zł na tyle bedzie jak na razie opiewała faktura

kupujemy kurczaki i warzywa dostaje je z makaronem tak wychodzi taniej
oprócz tego ma w misce suchą karmę puriny dla psów dorosłych

jeśli ktoś ma ochotę wesprzec nas w leczeniu dajmona to serdecznie dziekujemy :)

Posted

:loveu:cioteczko Aniu serdeczne dzieki :loveu:

tak tak gniazdo to dobre słowo, Dajmon ma ich u nas kilka jedno na posłaniu wiecznie rozwleczonym,bo składa sie ono z kołderki od ciotki Szajbus, z narzuty od mojej siostry oraz z polarkowego koca od niemieckiej fundacji

gniazdo wydrapane też na tapczanie , dosłownie gabka się sypie, widac wzorki mu sie nie podobały(mi tez nie dlatego przykryłam kocem, Dajmon notorycznie go przesuwa czyli zdrapuje z tapczanu:mad:)
w sypialni tez ma swoje gniazdo po kołdrą lub gdy się uwali z doopskiem na poduszce (dobrze ześmy go wyprali porządnie)

mozna powiedzieć ze mamy tez gniazda wędrujące czyli ręcznik do wycierania po spacerze i przeciągania w każdej wolnej chwili, na których można sie uwalić czytajcie Dajmon może, kiedy my się znudzimy przeciaganiem:p

ostatnio kiedy wracalismy z tobołami od tesciów (nie mamy pralki :cool1:...)
i otwieralismy bagaznik Dajmon powalił mnie na łopatki wskoczył bezceremonialnie do bagażnika :evil_lol: gdybym tylko wiedziałą ze nie trzeba go na siłę tam..... :diabloti:

Dajmonisko jest bardzo cwane, wyczuwa doskonale ze w podanych przeze mnie kiełbasach kotletach szynkach kryje się tabletka ,dzisiaj wypluł z obrzydzeniem pół tabletki z kabanosa i trza było wcisnąc na siłę :oops:

paskuda uważa już że musi obszczekac każdego kiedy wychodzimy tylko z klatki, boi się ludzi którzy wykonują gwałtowne ruchy, zaoptrzeni sa w niebezpieczne narzędzia jak laska czy patyk, musimy sprawić mu kaganiec bo żre paskudztwa porozwalane na trawnikach oraz wykazuje nadmierną afektację wobec wielkich złych psów oraz szerokich osób czyli w futrach i grubych kurtkach
nie sposób go uspokoić do tego stopnia się denerwuje ze zaczyna kaszlec kichać :shake: kiedt biore go na ręcę jak wariat wymachuje łapskami wywija ogonem niczym pejczem pyszczor mu lata :crazyeye:
na prawde dużo rozumie, ale ma niezły charakterek i ośli upór
kiedy sie produkuję ustnie to przekręca łebkiem to w jedną stronę to w drugą jakby mówił: "coś takiego, niesamoiwte " komiczny jest:lol:

plusy Dajmona biorą góre nad minusami, ale muszę znależc sposób na te porywy złości i upór

Posted

ewatonieja napisał(a):
zajechalismy do buni ale juz była karteczka ze jest na urlopie macierzynskim!:loveu::multi:

:multi::multi::multi:brawo mama bunia:multi::multi::multi:chłopczyk czy dziewczynka ?

Posted

Dajmon waży 12 kg!! :loveu: w przyszłym tygodniu bedziemy musieli isc na konsultacje/wizyte do innego lekarza Dajmon nadal się lize, gryzie i drapie, trochę za czesto
komu tego przylepca? :razz:

Posted

DAJMON DRAPIE SIE NIEMIŁOSIERNIE DO TEGO STOPNIA ZE BUDZI MNIE TYM W NOCY,A DLACZEGO MNI BUDZI? BO KURDE ŚPI POD MOJA KOŁDRĄ:shake: JAK ZAMKNIEMY DRZWI TO O 5 RANO ZACZYNA DRAPAĆ CZAS KUPIĆ POSZEWKĘ I ZROBIC MU JEGO WŁASNA KOŁDRKĘ:evil_lol:

Posted

dzisiaj odwiedziła nas Rutka na dzien dobry zabrała końcówke kostki dajmona o obraca ją w zebach powarkując na każdego ,kto się zbliży Dajmon omija ją szerokim łukiem
nie ma to jak gościnność :)