Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jaaga']Moja Zgrozia dzis pojechała do nowego domu, a Mysza jest zamówiona, tylko czeka na sterylkę.
Tak sobie myślę, czy nie dałoby sie znowu zorganizować wypadu do schroniska po psy :cool3:?
Jeśli Lilith_she pomoże w utrzymaniu staruszków, to moja mama weźmie je do siebie, a do mnie mogłyby trafić dwie inne suki.
Ja mogłabym w ostateczności z Katowic załatwić transport dostawczym samochodem, ale tylko płatny.
Jednak i tak ktos musiałby uprzedzić schronisko lub jeszcze lepiej, spotkać sie tam ze mną. Ważne, zeby nie okazało sie, ze 7-8 godzin drogi w obie strony przejadę na darmo, bo mi psów nie wydadzą.
Oktawio, ile kosztuje tam wykup jednego dorosłego psa? To też trzeba wziąć pod uwagę.
Jesli udałoby sie nazbierać na paliwo i wykup tych psów, to mogę jechać. Wtedy moznaby jeszcze szukać innych DT i mogłabym zabrac dodatkowe psy, gdyby ktos sie zdecydował.[/quote]
Juz sie ucieszyłam, ze jest nadzieja dla staruszków, ale czytam na innym wątku, ze do Jaagi pojadą szczniaki z matką....

Posted

Suczka z maluszkami i tak przyjedzie za Zgrozię. Do tego Mysza jest zamówiona i za 2 tyg. jedzie do nowego domu, a Łaciatka prawdopodobnie w przyszłym tyg. w sobotę tez pojedzie.
Staruszki zamieszkałyby i tak u mojej mamy, a ja mogę wziąć jeszcze dwie suczki, jedną najwyzej wiekszą do kojca. Tylko oczywiscie transport znowu jest problemem.

Posted

Tak? to znowu się cieszę :cool3: Tak mi ich zal...
A transport? I tak trzeba komuś zapłacić, mało kto jedzie bezinteresownie w taka drogę :shake: Ile to km od Ciebie?

Posted

Od nas to ok. 240 km w jedną stronę, ale skoro nikt inny, bliżej mieszkający nie pomoże, to ja wybrałabym się tam. Mam możliwość jechać ze znajomym jego dostawczym samochodem, więc gdyby ktoś pożyczył mi jeszcze klatek, co da się u nas załatwić, to mogłabym zabrać więcej psów, gdyby oczywiście ktoś jeszcz dał im DT :roll:.
Oktawio, wiem, ze małe mogą nie doczekać pomocy, ale ode mnie samej to nie zależy. Ja finansowo sobie z tym nie poradzę, bo jeszcze trzeba się liczyć ze sterylkami, ew. leczeniem i profilaktyką po powrocie.
Jeśli o mnie chodzi, to ja mogłabym jechać już jutro.

Może jednak ktoś z bliższych okolic dałby DT chociaż tym ratlerkom? Tylko tu jest sytuacja podobna, jak u suczki która ma do mnie przyjechać z małymi. Nikt nie chce wziąć więcej niż jednego psa, choćby był malutki.

Posted

Dziś ktoś wyrzucił podrosniętego szczeniaka na skrzyzowaniu pod schroniskiem. Przy pomocy kilku osób udało się go w końcu złapać i trafił do mnie. W takiej sytuacji tylko staruszki mogą przyjechać do mojej mamy, bo ja już jestem maksymalnie zapsiona.
Może ktoś z Łodzi mógłby po nie pojechać do schronu, a do Katowic można by szukać transportu?

Posted

U nas trochę sie pokomplikowało :roll:. Moja mama mogłaby wziąć ratlerki, jak wyda Łaciatkę, tak jak pisałam od początku. Miała jechac na akcję adopcyjną do Silesii, ale okazało sie, że mogą brać w niej udział tylko psy zaszczepione, a Łaciatka jest świeżo po sterylizacji i nie może być szczepiona, bo jest na antybiotyku. Czyli z akcji nici i szukamy domu innymi sposobami, co może dłużej potrwać.

Może ktoś spróbuje wcześniej pomóc maluchom ?

Posted

[quote name='sleepingbyday']oj, trochę wątek utracił pęd....:shake:[/quote]
To prawda bardzo mało ludzi tu zagląda :-(:-(:-(
Maluchy nie mają chyba ogłoszeń :shake:
Może chociaż można by zadzwonić i zapytać , suczki mają w tym nieszczęściu siebie ale piesek gdzie ona jest , takie maleństwo jak sobie daje radę sam :-(

Posted

problem w tym, ze nikt tam nie bywa.
sprawdziłam na mapie: od Łodzi jest 70 km
od Warszawwy przez Kutno, bo najbliżej 118 km
od Kutna 6, 3 km.
Niby niedaleko, a jak na koncu świata :crazyeye: :cool1:

Posted

A telefonu tam nie ma , tak sobie myślę może jakby tam zadzwonić , popytać się o maluchy poprosić żeby były razem i że szukamy dla nich domu , choć trochę polepszyło by ich sytuację a tak dalej nic nie wiemy :shake::shake: