Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beatabravo napisał(a):
Witajcie, bardzo długo nie pisałam na tym forum jak i na astowym (Fundacja AST-"aliasbravo") choć od czasu do czasu czytuje posty...Zadzwoniła do mnie Amelka z Opola, z prośbą abyśmy pojechały na wizytę do Nysy...a że mam takze Prudnik dla innego psiaka-astka Lemona..zatem w sobotę tj. 25 stycznia wyruszamy z samego rana...myśłe, że do samej Nysy trafimy w godzinach13-14 i trzeba będzie powiadomić samego zainteresowanego :-)...cóz aby uczynić zadość wymaganiom i zaufaniu samej wizycie...mogę jedynie napisać, iż zajmuję się ta rasą od 20 lat..sama mam 3 niezłe takie sztuki w domu :-) (w tym dwa schroniskowce) i myślę, że sprostam zadaniu, sprawdzenia, ocenie..czy przyszły dom będzie właściwy dla Kostka, (kilkanaście udach wizyt mam za sobą)...pozdrawiam Beata R-Sz

Trzymam kciuki z sił całych , oby to był ten dom .

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

potrzebuje konkretne namiary na ewentualnego-przyszłego wlaściciela z Nysy....telefon i adres....no i oczywiście tu poczytałam o Kostku lecz chetnie dowiedziałabym się więcej...Zatem podaję swój nr. kontaktowy 693821310, B-R-Sz;)

Posted

Niestety to chyba nie ten dom....
Pan miał się odezwać co do konkretnej godziny wizyty w miniony weekend, ale się nie odezwał. Dzwoniłam dzisiaj, odebrała jego dziewczyna i powiedziała, że one to nie wie, bo chyba miał dzwonić i mu powie. No ale nikt do mnie nie oddzwonił....
Chyba nie ma sensu znowu tam dzwonić? Jak myślicie?
Dziś na FB odezwał się rozsądny Pan w sprawie Kostka, ale ma niestety yorka w domu. Jego poprzednia amstafka zmarła niedawno z powodu wieku. Co za pech!!!

Posted

beatabravo napisał(a):
potrzebuje konkretne namiary na ewentualnego-przyszłego wlaściciela z Nysy....telefon i adres....no i oczywiście tu poczytałam o Kostku lecz chetnie dowiedziałabym się więcej...Zatem podaję swój nr. kontaktowy 693821310, B-R-Sz;)

Dziękuję bardzo za zaangażowanie. Tak czy inaczej odezwę się w sprawie delikatnej reklamy Kostka ;)

Posted

o cholender...jak to? zrezygnowali?...:-oale skoro brak zaangażowania ze strony tych ludzi to może rzeczywiście nie warto...ten psiak (jak wiele innych potrzebujacych)|zasługuje na ciepły i pełen miłości dom....i odpowiedzialnych opiekunów...szkoda..naprawdę mi przykro, ze chłopczykonek znów będzie musiał czekac..ale jeśłi tylko znajdzie sie ktoś chetny z okolic opolskiego nadal oferuję swoją pomoc...myśle, że Amelka takze.. tym czasem jeśli trzeba Kostka poogłaszać...to pomożemy...pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejny .."szybk:" domek dla Kostka

Posted

Słuchajcie, odezwała się pewna Pani z okolic Skarżyska w sprawie adopcji Kostka. Mam już osobę do wizyty PA, ma się umówić na początek tygodnia. Pani jest zaangażowana w pomoc potrzebującym psom, więc módlcie się aby to było TO!!!!

Posted

[quote name='winter7']Słuchajcie, odezwała się pewna Pani z okolic Skarżyska w sprawie adopcji Kostka. Mam już osobę do wizyty PA, ma się umówić na początek tygodnia. Pani jest zaangażowana w pomoc potrzebującym psom, więc módlcie się aby to było TO!!!![/QUOTE]
..łojojoj to sie ciesze:multi:i bardzo..bardzo..mocno kciuki trzymam....

Posted

[quote name='winter7']Słuchajcie, odezwała się pewna Pani z okolic Skarżyska w sprawie adopcji Kostka. Mam już osobę do wizyty PA, ma się umówić na początek tygodnia. Pani jest zaangażowana w pomoc potrzebującym psom, więc módlcie się aby to było TO!!!![/QUOTE]

Oby to wreszcie była Ta osoba...........

Posted

Wizyta będzie jutro lub pojutrze. Donvitow - odzywaj się :D
Wpłaty staram się na bieżąco uzupełniać, ale sprawdźcie proszę czy się wszystko zgadza. Kolejne uzupełnienie planuję w weekend

Posted

[quote name='winter7']Wizyta będzie jutro lub pojutrze. Donvitow - odzywaj się :D
Wpłaty staram się na bieżąco uzupełniać, ale sprawdźcie proszę czy się wszystko zgadza. Kolejne uzupełnienie planuję w weekend[/QUOTE]

U mnie się zgadza.

Czekam na relację z wizyty.

Posted

Wizyta się odbyła. Pan nie miał się do czego przyczepić. Zdałam całą relację w Azylu, ale chcieli jeszcze sami przeprowadzić wywiad. W piątek w Azylu była jakaś kontrola i pani Agnieszka nie miała czasu zadzwonić. Rozmawiałam z pracownikiem fundacji i obiecał przypilnować Agnieszkę, żeby zadzwoniła w poniedziałek. Ale dziś odezwała się do mnie zainteresowana pani, że musi się wycofać z tej adopcji, bo jej rodzice przemyśleli to i boją się Kostka, bo to amstaff i może być agresywny. I oni nie chcą w żadnym razie amstaffa. Pani by chciała, ale że mieszka z rodzicami to musi się dostosować.
To tyle. Zapłaciłam dzisiaj za hotel za marzec. Nowa wpłata tylko od Donvitowa 100zł.

• 2 weeks later...
Posted

[Właśnie taką mają opinię te biedne psiaki ale kto raz pokocha bullowatego ten już nigdy nie przestanie.[/QUOTE]
..Czytam..czytam..i wciąz się dziwię na ludzi i ich niewiedzę....samo chcienie psa to nie wszystko...trzeba się nauczyć....jego i onim..ehhh...ja ze swoją starowinką Deedee jeżdże po szkołach, przedszkolach, domach dziecka do dzieci na wykłady, prelekcje , zabawy aby właśnie przekonać, ze te nasze astowe psiaki..sa kochane....że trzeba nauczyć się podstaw wychowania psa, nauczyć się o rasie, prca, konsekwencja, daje nam wielką radość, satysfakcje i miłośc z posiadania takiego psa...może jełsi jest to oczywiście możliwe dogadać się z gminą i szkołami i wziąc Kosteczka na taki wyastęp..warto przemyślec...

Posted

A tu ciagle cisza..............

Co jest z tymi ludźmi, jak juz się zdecydują to zaraz rezygnują........

Jak można zawracać głowę i zapewniać, ze jest się zainteresowanym psem,a później ot tak rezygnować.

Posted

Ciotki i wujkowie!!! Mam wspaniałą wiadomość!!! Właśnie winter7 mi powiedziała że kostus ma dom!!!!!!!!!!!!!!! Jakoś na dniach ( nie wiem kiedy bo w przypływie euforii się chyba nie spytałam) nasz chłopak jedzie do swojego domku w opolu!!!! Cioteczka beatabravo przeprowadziła wizytę i azyl się zgodził i chłopak będzie miał swojego ludzia wkońcu!!!!!!!!!!
Z wrażenia aż musiałam wam to napisać chociaż od 1,5 roku się nie loguje na dogo ale kostka i parę innych bid zawsze czytam!
Ależ się cieszę:)