Jump to content
Dogomania

*WROCŁAW*Nieudana adopcja-Misia w schronisku!Skrzywdzona.. NARESZCIE W DOMKU :)

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani piesio sie (chyba) odnalazl.. Spotkala go straszna krzywda z rak mieszkana mojej wsi.. Zostal poturbowany. (nie bede w tym miejscu tego komentowac, zrobilam to juz gdzie indziej i mam nadzieje, ze ten czlowiek odpowie za swoj czyn!)

Straz dla Zwierzat stanela na wysokosci zadania i odnalazla miejsce w ktorym psiak prawdopodobnie powinien byc! Czy tam jest - okaze sie niebawem.

Jest jednak problem - jesli okaze sie, ze psisko jest, SdZ zabierze go i umiesci we wroclawskim schronisku. Ale.. jesli psiak bedzie wykazywal sie jakakolwiek agresja (a po ostatnich przejsciach z czlowiekiem roznie moze byc-agresja moze byc spowodowana strachem..), to schron nie bedzie chcial trzymac takiego sworzenia u siebie... Kazdy wie czym to sie skonczy...
Moze jednak sie okazac, ze psiak jest sympatyczny i dzieki dobrym ludziom przelamie się.. (Podobnie bylo z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f85/dolny-slask-misia-szuka-domku-na-stale-w-nowym-domu-dziekujemy-wszystkim-55541/"]Misią[/URL] - bała się, szczekała, straszyła, a w gruncie rzyczy okazala sie rewelacyjnym psem).

Tak czy siak potrzebna jest opieka, dom, dom tymczasowy...cokolwiek..

Ale poki co 3majcie kciuki aby okazalo sie, ze psies jest, ze zyje i szybki powrot do zdrowia.

Posted

MagYaa opowiedz więcej , kto mu zrobił krzywde i dlaczego ?:crazyeye:
Czy SdZ skieruje odpowiednim organom?

S...syny tylko piętnowanie i karanie takich zachwoań przyniesie efekt chyba , bo na wrażliwośc ludzką nie ma co liczyć :shake:

Posted

[B]Psina[/B] w przedostatni tydzien listopada [B]zostala dotkliwie pobita[/B] przez pijaka. Noce byly juz zimne i pies nie mial sie gdzie schronic. Zostal wpedzony na strych i tam porachowano mu kości!
Obecnie pies przebywa u czlowieka, ktory przyniosl mu pierwsza pomoc, nie jest to ani dt, ani dom w ktorym pies czulby sie bezpieczny.
[B]
PROSZE * BŁAGAM O DOM TYMCZASOWY * [/B]Jesli psina trafi do schorniska moze okazac sie, ze to pewna śmierc..

Posted

[quote name='viverna']:-(:-(:-( kiedy psinę do schronu zabierają?[/quote]

Najlepiej byloby jaknajszybciej, wierzcie mi, ze lepszy OFICJALNY SCHRON niz miejsce w ktorym jest..

Posted

Gdzieś tu był wątek o dużym psie w typie leondbergera :roll: szybko udało się załatwić tymczas dla tego psiaka.. Tylko, że nie mogę znaleźć wątku teraz :angryy:
Ze zdjęć wnioskuje, to jest dosyć duży pies?

Posted

Soema - psina nie jest duza. Na oko max. 23-25 kg (moze nawet nie..).
Szkoda, ze nie ma porownania przy czlowieku na zdjeciu. Wyglada na dosyc drobrna i delikatna istote - ta siersc dodaje takiej "potęgi"..

Słomka - SdZ chce odebrac ja jak najszybciej w tym tyg. (mam nadzieje, ze sie uda)

Posted

No właśnie zawsze zdjęcia trochę przekłamują.. :roll:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/spi-pod-plotem-w-typie-leonebergera-ok-warszawy-125299/[/url]
to jest ten wątek, ale tamten psiak olbrzymi..
Ładna psina, a ja nie mam pomysłu :roll: tyle psiaków chociaż DT potrzebuje :-(

Posted

Piękny ten psiak! Rzeczywiscie duzy, napewno duzo wiekszy od "naszego".
Ale z tego co wyczytalam to udalo zalatwic sie hotelik, mnie niestety na hotelik nie stac, nawet przy najwiekszych checiach - mam zly okres w zyciu.. i o ile jeszcze pol roku temu chcialam i moglam pomagac o tyle teraz jest totalny klops :shake:

Posted

tez uwazam, ze w takim przedku lepszy schronisko niz ulica , jesli to mlody psiak to ze schroniska bedzie szybko apoptowany, najlepie przed ten porobic ladne foto i jakpies bedzie bezpieczny to zrobc ogloszenia

Posted

Pewnie, ze schronisko "lepsze", tam chociaz czarno na bialym - jesli beda chcieli uspic psa to najpierw bedziemy informowani o tym.
Zas miejsce w ktorym jest teraz, .. moze lepiej nie bede komentowac.

Jednak istnieje strach przed tym, ze psina bedzie agresywnie reagowala na ludzi a schronisko nie bedzie trzymalo agresora.
Watpie w tą agresje.. Predzej strach przed wyrzadzeniem krzywdy..
Dobrze to Justyna ujęła - pies wycofany (przypominam podobna sytuacja byla z Miszą z Kamieńca Wr.)

DT bylby wybawieniem o tyle, ze moznaby poznac prawdziwa nature psiny i socjalizowac ja z czlowiekiem, ktory zrobil mu tyle krzywdy...

Posted

[quote name='MagYa^^']Piękny ten psiak! Rzeczywiscie duzy, napewno duzo wiekszy od "naszego".
Ale z tego co wyczytalam to udalo zalatwic sie hotelik, mnie niestety na hotelik nie stac, nawet przy najwiekszych checiach - mam zly okres w zyciu.. i o ile jeszcze pol roku temu chcialam i moglam pomagac o tyle teraz jest totalny klops :shake:[/quote]
Przecież nie Twoja wina i tak bardzo dużo dla niego robisz.. Każdemu by się chciało pomóc, ale nasze realia są takie, a nie inne i się nie da..:roll: Trzeba zrobic mnóstwo ogłoszeń, ale pierw dobre zdjęcia :roll:

Posted

Psino podniosę Cię, moze ciotki pomoga szukac domu tymczasowego, bo inaczej bedzie nieciekawie :shake:

Prosimy wklejcie o pomozcie:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/skatowany-przez-zwyrodnialca-pijaka-ratunku-dt-smierc-w-schronisku-124213/"][IMG]http://images41.fotosik.pl/34/386b4525e57a737e.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='MagYa^^']Psino podniosę Cię, moze ciotki pomoga szukac domu tymczasowego, bo inaczej bedzie nieciekawie :shake:

Prosimy wklejcie o pomozcie:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/skatowany-przez-zwyrodnialca-pijaka-ratunku-dt-smierc-w-schronisku-124213/"][IMG]http://images41.fotosik.pl/34/386b4525e57a737e.jpg[/IMG][/URL][/quote]

jak wkleic ten obrazek? to jest sygnatura czy co?? nie polapalam sie jeszcze:oops:

Posted

Dorothy, nie odpowiem CI w tym momenci poniewaz nie "mialam w swoich rekach" psiny.
Jak jeszcze chodzila wokol mojego domu to przyuwazylam, ze raz siusial podnoszac noge. Ale poniewaz to mlody psiak, to moze sie zdarzyc. Pamietam, ze moja sunia tez tak siurała.

Zas kobieta, kolo ktorego domu psiak sie tydzien pozniej szwedal twierdzi, ze jest to sunia.

Trudno jest to stwierdzic. Jesli tylko SdZ odbierze psa napewno poinformuje..

monika - dziekuje za deklarowana wplate, jesli zajdzie taka potrzeba. A podpis to sygnaturka - zgadza sie. Banerek wystarczy przeciagnac do swojego podpisu.