kinga Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 ...czasami w życiu zdarzają się cuda. Rzadko, bo rzadko - ale spadają na nas jak wiosenny deszczyk ;) - nagle, nieoczekiwanie - i wtedy w człowieku wzbiera tak abstrakcyjna radość, i aż chce się żyć, prawda? a cuda mają to do siebie, ze bardzo, bardzo ich pragniemy - ale wydają nam się tak niemożliwe - że często kończy się tylko na marzeniach... no i z Buką zdarzyło się właśnie jak z tym naglym, wiesennym deszczykiem ;) ...bo Buka ma dom :loveu::loveu::loveu: Quote
karina1002 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 kinga napisał(a): ...no i z Buką zdarzyło się właśnie jak z tym naglym, wiesennym deszczykiem ;) ...bo Buka ma dom :loveu::loveu::loveu: No to cieszymy się bardzo :multi: I mam nadzieję, że Buka jeszcze trochę zazna szczęścia na starość :) Quote
samoglow Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 :loveu:kinga napisał(a):...czasami w życiu zdarzają się cuda. Rzadko, bo rzadko - ale spadają na nas jak wiosenny deszczyk ;) - nagle, nieoczekiwanie - i wtedy w człowieku wzbiera tak abstrakcyjna radość, i aż chce się żyć, prawda? a cuda mają to do siebie, ze bardzo, bardzo ich pragniemy - ale wydają nam się tak niemożliwe - że często kończy się tylko na marzeniach... no i z Buką zdarzyło się właśnie jak z tym naglym, wiesennym deszczykiem ;) ...bo Buka ma dom :loveu::loveu::loveu: A moze jakies konkreciki....:multi::loveu: Quote
PaulinaT Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Hip hip hurrrrrra! bardzo się cieszę :cunao: Quote
maarit Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Suuuuperrrrr:multi::multi::multi::multi::multi: Cuda si jednak zdarzają:loveu: Quote
kinga Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 ...uciekło mi, że nie napisałam o nowym domu Buki - czyli to, co wiem na ten temat, bo adopcja nie szła przeze mnie Przepraszam - i nadrabiam. zgłosiła się pewnego dnia do schroniska kobieta, rozpytując, czy jest tu moze taki stary, duży pies o imieniu Buka. ...był. i co się okazało. Ta kobieta pracowała u właściciela Buki parę lat temu, w jego tzw. gospodarstwie agro. Znała Bukę, znała i inne jego psy. Potem na 2 lata wyjechala za granicę. Po powrocie dowiedziała się, że zamiast agro - w tym miejscu jest jakaś maskara, najoględniej mówiąc. Zabrala stamtąd owczarka kaukaskiego, który ważył ... 30kg, miała zabrać jeszcze jednego psa w podobnym stanie - i dowiedziała się od pożal sie Boże właściciela, że Bukę oddał do schroniska. I ta kobieta przyjechała parędziesiąt km w poszukiwaniu psa, który nawet nie był wcześniej jej psem - aby go zabrać do siebie na emeryturę. A gdy zobaczyla Bukę - już przecież odkarmionego, ważącego chyba z 60 kg - staneła ponoc jak wryta: - "Jak on sie strasznie postarzał przez te dwa lata, i pysk mu posiwiał, i taki smutny..." - na co padła odpowiedź: - żeby go pani widziała na jesieni, kiedy go przyprowadził właściciel - na pewno by pani Buki nie poznala..." I w ten sposób historia Buki zakonczyła sie happy endem ;). Quote
Onaa Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Zakończenie jak marzenie. Cudownie że Buka na starość zazna jeszcze ciepła i troski :loveu:, i wzruszające że ta osoba go szukała, pamiętała. Kinga, a jakieś zdjęcia miałaś, możesz wkleić ? Quote
PaulinaT Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Niesamowita historia. Aż się wierzyć nie chce, że życie ją napisało a nie jakiś pisarz-marzyciel niepoprawny na dodatek... Bardzo wzruszająca postawa tej Pani. Quote
jagoda1403 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Pienie zakończona historia , a psiak ... Musi być nieprawdopodobnie szcęśliwy :) To takie wspaniałe że są tacy wyjatkowi ludzie Quote
Recommended Posts