Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Super banerki :) Bardzo dziękuję Selengo :loveu:

dziś zabrałam Nesce, dziewczynka w sobotę trafi do naszej wybawicielki Beni :loveu:

Z Kropką automatycznie się zaakceptowały (mimo, że obydwie mają cieczke :roll:)
Nesca bardzo chce się bawić...ale Kropa nie ma ochoty :oops:

Posted

Witam Was.
Wczoraj rozmawiałam z Lavinią na temat adopcji jednaego z buldożków. My jesteśmy 3osobową rodzinką , w skład któej wchodzi prawie 10-letnia córcia. Obecnie mamy 6miesięcznego kotka, który sam sobie nas wybrał i wprosił się do domu. Szukamy nowego, dobrego (najlepiej lepszego od nas;) ) właściciela dla Blekiego, bo nie jesteśmy kociarzami. Ale jeśli się takowy nie znajdzie- pozostanie u nas.
Ja całe lata byłam związna z bokserkami, zakochana w ich charakterze i wyglądzie. Ze względu na niewielki metraż naszego mieszkania, myśleliśmy o "wersji mini", czyli o mopsiku bądź buldożku. Przyznam, że to byliśmy na etapie przymiarek, a tu okazuje się, że tyle kochanych stworzątek jest oczekujących na dom :roll:
Jesteśmy po rodzinnej rozmowie, a także po wymianie wspólnych oczekiwań z Lavinią i skłaniamy się ku Nesce von Majce.
To narazie tyle,Lavinia mówiła, by coś naskrobać, dlatego to zrobiłam. Jeśli macie jakieś pytanka- chętnie odpowiem.

Posted

witaj - dzięki, że napisałaś :-)

z tego co wiem, Nesca znalazła już dom - u naszej koleżanki z dogomanii :-). Oczywiście bedzie to w 100% pewne po tym, jak ta koleżanka sama się odezwie i potwierdzi powyższe...ale myślę, że tak właśnie będzie :loveu:

tak więc do adopcji są trzy sunie - Kropka z lasu, Szyszka i jeszcze jedna sunia - pręgowana, 3 letnia, wykupiona z pseudohodowli. Będzie u mnie w środę, wtedy założę jej wątek i będę mogła coś więcej na jej temat powiedzieć

bądżmy więc w kontakcie, moze właśnie któraś z tych trzech suń będzie mogła trafić do waszego domu :-)

Posted

a ja Wam pokarze jaka jestem mądra i na dobry sen postanowiłam poogladać ogłoszenia :angryy: wszytsko mi opadło...
To jest TRAGEDIA!!!!

[usunięte linki do ogłoszeń]
patrz regulamin

MOŻE KTOŚ Z CHĘTNYCH OSÓB POSTANOWI URATOWAĆ KTÓRĄ SUNIE I JĄ WYKUPIĆ OD PSEUDOHODOWCÓW!! Lavinia nie da rady pomóc każdej :placz:

Posted

To jest jakaś masakra..... nie chce mi się wierzyć....

Spoglądam na Pumkę, która ogryza sobie z werwą kostkę i aż łezka się w oku kręci.....

Trzeba było wystartować w "mam talent" czy coś...........

Posted

MOŻE KTOŚ Z CHĘTNYCH OSÓB POSTANOWI URATOWAĆ KTÓRĄ SUNIE I JĄ WYKUPIĆ OD PSEUDOHODOWCÓW!! Lavinia nie da rady pomóc każdej :placz:

Agata , może wklej ten apel wiesz gdzie....bo właśnie jedna z pań "ważnychadminekihodowczyń" napisała, że LAVINIA NA SIŁĘ PCHA SIĘ DO KAŻDEGO BULDOŻKA, KTÓRY JEST DO ADOPCJI, nie pozwala nikomu innemu nic zrobic i generalnie w pogoni za poklaskiem zagarnia wszystko co może.......

i skoro juz jestem prz temacie to w sprawie Gizma - dowiedziałam się, że chodziło mi o to, żeby psa jak najszybciej upchnąć w nowym domu, żebym mogła się pochwalic kolejną niby udaną adopcją.....i że to nieludzkie żeby tak traktować te biedne buldożki......

ja bardzo chętnie odstąpię ten poklask i przywileje, które posiadam w związku z adopcjami buldożków...naprawdę. Jest tylko jeden problem, szczególnie na tamtym forum - BRAK CHĘTNYCH. Bo klepać w klawiaturę i pluć jadem, to nie to samo, co ruszyć dupę i coś zrobić. Przepraszam za słownictwo, ale czasami mnie ponosi :evil_lol:

To może od dziś ja przestanę i zajmę się czymś innym, np wyszywaniem makatek, a niech inni zaczną działać ?? Może będzie piękniej i wszystkie buldożki w potrzebie znajdą domy ??....

Jak będę miałą chwilę czasu, to wam jeszcze opiszę historię papierowego buldozka, który był do oddania ostatnio......do czego mozna się posunąć, by "zdobyć' taki łakomy kąsek......

Posted

Lavinia no co ty a ta 6 letnia kojcowa sunia z ogłoszeń, które dałam to nie jest łakomy kąsek??:oops: szkoda....że nie :-( szkoda, że nikt z tamtych "mądrych" nie chce o nią walczyć...Zamiast zebrać siy i pomóc jak największej ilości lepiej "drzeć" się przez monitor.

Ale ty ciotka dla zysku i dla poklasku :evil_lol: na mojej Kropie czy na Szyszce to się nachłpamiemy :lol:

Myślę, że trzeba dać sobie spokój i robić swoje: "Od wrony orlich lotów nie wymagać" ostatnio moje hasło nr. 1 :cool3:

Posted

z tego co wiem, Nesca znalazła już dom - u naszej koleżanki z dogomanii :smile:. Oczywiście bedzie to w 100% pewne po tym, jak ta koleżanka sama się odezwie i potwierdzi powyższe...ale myślę, że tak właśnie będzie
Się koleżanka melduje i potwierdza.....i jest lekko zatkana tym co tu napisane ...i bardzo się cieszę że forum miłośników mojej rasy(choć to teraz w sumie nie wiadomo, jaka moja rasa:evil_lol:) jest zawsze zwarte i gotowe do pomocy z ruszeniem doopy włącznie:cool1:..
Dzieki ich pomocy-(włącznie z krewnymi i znajomymi królika:evil_lol:)-Nesca już dziś w nocy powinna grzać doopke przy ..no właśnie będzie wojna:diabloti:
..a co by przypiskom stało się zadośc-bardzo Wam dziewczyny dziękuję za zaufanie, jakim mnie obdarzacie powierzając mi Neskę:loveu:

Posted

serwujesz nam tutaj filozoficzne wynurzenia a pomyśl lepiej jak zmodyfikujesz swój podpis :evil_lol:
"[SIZE=2]Benita z Kalą

• Zorką, Łatkiem, Pedrem, Timonkiem i małą terrorystką
  • ........"

ps. Benia trudno byłoby znaleźć lepszy dom dla Nesci, bardziej zaufany (mało realne by w ogóle taki znaleźć) :loveu:
    Małej od rana powtarzam, że dziś jedzie do swojej drugiej mamusi[SIZE=2] (pierwszą mamą oczywiście byłam ja, te pośrodku to macochy były :oops:)[SIZE=2] i z tamtą mamą będzie już na zawsze i będzie tam super, będzie miała za przyjaciółkę Emisie... (oczywiście Nesca wszystko rozumie :evil_lol:)

Posted

Nie...to nie filozofia-to logika-choć widocznie nie dla wszystkich zrozumiała:roll:

Jak dziewczynkę przekonałaś, że my -dobrzy ludzie- znaczy będzie juz górki:evil_lol:
    Podpisik ..hm....zobaczymy...nie wierze, że jest jeszcze taka druga lux torpeda jak moja mała Emisia i tego się trzymam:evil_lol:(przynajmniej do jutra).:eviltong:

Posted

Benia-b napisał(a):
    Podpisik ..hm....zobaczymy...nie wierze, że jest jeszcze taka druga lux torpeda jak moja mała Emisia i tego się trzymam:evil_lol:(przynajmniej do jutra).:eviltong:

Nie musisz mi wierzyć....przekonasz się na własne oczy :eviltong:
    torpeda to z niej jest:evil_lol:

Posted

Witam;)
    Jak czytam te wszystkie historie,tych biiednych pieskow to az łzy same sie do oczu cisna:-(. Nie wiem po co "ludzie" biora psy:angryy:, a pozniej je oddaja, albo tak je traktuja-to jest istna masakra. Ja kazdemu takiemu włascicielowi zycze takiego samego losu jaki oni zgotowali swoim podopiecznym:mad:. Po kazdej takiej histori jaka czytam, przytulam mocno mojego :loveu:dziubaska:loveu:pomaga mi mysl, ze chociaz jemu moglam pomuc i go uratowac.
    Dziewczyny to co robicie jest cudowne:multi:, jak bedzie potrzebna jakas pomoc, piszcie, jak tylko bede mogla pomoc to pomoge.

Posted

muszę wam pokazać cos ładnego..

to jest Sana - sunia mojego eks......nie mogłam się oprzeć, bo takie piękne zdjęcie jej zrobił...wybaczycie ?

Guest
    This topic is now closed to further replies.

• Create New...