Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, ze tak nieczęsto tu zagladam, ale jak widzicie, tego nieszczęścia się u nas w ostatnich dniach rozmnożyło :( To jakieś przekleństwo po prostu... Nie ma dnia bez tragedii... Dzis doszedł też śliczny, nieduży kudłaty psiaczek czarno biały, który jest okładany przez pijanych robotników na budowie i w dodatku stoi na łańcuchu....

Pani która go zgłosiła jest w stanie płacić 150zł miesiecznie na jego utrzymanie w DT.... Jak znajdę choc chwilkę to załozę dla niego wątek... W ostatnich dniach to bez Anetki100 chyba z niczym bym nie ruszyła....

JESTEŚ WSPANIAŁA !!!

Jutro postaram sie dowiedzieć czegoś na temat kociczki...

Posted

Jak wrzucisz konkrety, dodatkowe info (dla mnie punkt zaczepienia) to zrobię kici i pudelkowi teksty. Mam nadzieję, że Anetuś pomoże w poogłaszaniu, bo moja doba zaczyna też mieć ponad 24h, a zdrowie posypało mi się solidnie.

Posted

Witam!
Faktycznie - przepraszam nie zauważyłam numeru konta, ale pieniążki na kotkę już wysłane 100zł.
Co do operacji to koszt jest zależny od rodzaju złamania kości - taką informację dostałam od weta, kiedy to ponad 4 lata temu moja kotka przechodziła operację złamanej przedniej łapki w Warszawie.
Nie pamiętam dokładnie, ale koszt wtedy wynosił koło 1000zł, to znaczy operacja łapki plus do tego pózniej seria zastrzyków czy leków (nie pamiętam już dokładnie) i bodajże po około 2 miesiącach zabieg wyjęcia śrub z łapki. Ciężko mi powiedzieć jak bardzo fatalne było złamanie kości mojej kotki, ale łapka tego kota wygląda po prostu tragicznie!
Mimo wszystko wierzę, że kotka dojdzie do siebie i znajdzie wrażliwych opiekunów, którzy ją pokochają!
Życzę z całego serca powodzenia dla tej biednej kociczki!

Posted

Marta P. napisał(a):
Witam!
Faktycznie - przepraszam nie zauważyłam numeru konta, ale pieniążki na kotkę już wysłane 100zł.(...)

Nie przepraszaj Marto! :loveu: Miałaś wszelkie prawo nie zauważyć numeru konta, bo został on dodany wczoraj przez Anetkę. Wspaniale, że coś, za Twoją przyczyną, drgnęło w dobrym kierunku!!!

Posted

dokladnie konto umiescilam z lekka pozniej jak dostalam od Tosi takze dziekujemy za wplaty bardzo sie przydadza...ja dzis odstawiam swoje pudeleczko do warsztatu i zobaczymy ile mi potraca za naprawe takze jak cos zostanie z tego co odlozylam na samochowd tez moze sie uda cos wplacic...co do ogloszen bede robila jak najwiecej..postaram sie jak najszybciej ale nie wiem czy dzis,teksty rowniez.A Ty majeczko dbaj o siebie:cool3:

Posted

Niestety mam bardzo złe wieści..... :(

Kotka Duszka która okazała się kocurkiem Duszkiem, niestety bedzie miała operacje, ale polegającą na amputacji łapeńki!!! Ortopeda sie wypowiadał, była też konsultacja i niestety kotek ze złamaniem musiał chodzić już ok. 3 tyg, w dodatku bardzo paskudzi sie rana na łapie, uwidoczniły się martwe tkanki.... :(

Nadal mozne chłopczyka odwiedzać w lecznicy przy Podleśnej w Warszawie, bedę też informować dokładnie o kosztach związanych z ratowaniem Duszka.... :(

Posted

Tosiu, a może skontaktowałabyś się z Przyjacielem Koni? Może miałaby jakiś pomysł na domek, bo kicie kocha równie mocno jak psy więc i im przychyla nieba.

Posted

koty na trzech lapach tez sobie swietnie daja rade, oddawalam jednego takiego do adopcji (zabierany ze schroniska) i domek meldowal ze nie jest wolniejszy ani mniej aktywny niz dwa czterolapne koty juz tam wtedy mieszkajace

Posted

KOnto było podane troszkę wcześniej:Konto bankowe fundacji CANIS:
PKO BP II O/ Warszawa 96 1020 1026 0000 1602 0102 2938

z dopiskiem "na ratowanie łapki połamanej kotki"

Posted

Kotuś Duszek, za chwilę zostanie na 3 łapkach...

My na dwóch kończynach, bez jednej, to tragedia. Dla nich, zwierząt, Stwórca, w przeważającej większości, zaplanował cztery.
Jak radzić sobie na trzech, a nim to nastąpi, ile trzeba wycierpieć, przekona się niebawek kotek Duszek.
Można powiedzieć, że i tak miał szczęście, bo do krainy prawdziwych duszków mógł się przenieść przedwcześnie.
Ktoś go skrzywdził, okaleczył, przypadkowo lub celowo zranił.
Już wtedy miał szansę odejść z tego świata.
Idąc dalej tym tropem, mógł umrzeć, skutkiem późniejszych powikłań, po bardzo ciężkim urazie, a takiego przecież doświadczył.

Ile musiało znieść to stworzonko, trudno objąć rozumem, bowiem na tyle długo zmagało się z bólem, niewybrażalnym bólem strzaskanej łapeńki, że zdążyła wdać się w nią martwica.
W opinii weterynarzy nawet cud nie pomoże, by ją uratować.
Jej amputacja jest jednak ocaleniem dla samego
Duszka, przysłowiową kropką nad "i" w walce o jego przeżycie.
Maleństwo ma za sobą zaledwie 7 miesięcy, domyślać się można, że wyjątkowo parszywej, nie napawającej optymizmem, egzystencji.
Przyszłość Duszka jawi się w czarnych kolorach.
Brak środków na wykonanie operacji odjęcia łapeńki, brak widoków na dom, który da szansę trójłapkowi.
W odczuciu większości stanie się wszak wybrakowaną istotą.
A...może nie wszyscy tak myślą?
Nie odbierajcie nam wiary choćby w to, że jest nikły cień szansy,
że kogoś los Duszka poruszy i zdecyduje: "Pomogę!"

Osoby zainteresowane losem biedaka proszone są o kontakt z Panią
Anną, dzwoniąc na numer 0 - 508430284, lub pisząc na adres mailowy
[email protected].

Wszelkie wpłaty na poczet ratunku Duszka przyjmowane są na konto:
Fundacji CANIS
PKO BP II O/ Warszawa

96 1020 1026 0000 1602 0102 2938
z dopiskiem "ratowanie łapki Duszka"

Posted

powiem szczerze że szukałam adresu ale nie mogę znaleźć w canisie:oops:sfore znalazlam a canisu nie...ślepa czy jak albo mi juz na oczy padło:roll:
jak znajdę to wstawię na pewno,co do tekstu pierwsza klasa jak zawsze majeczko,ale teraz juz sie wylaczam wiec jutro wstawie adresik pozdrawiam wszystkich

Posted

Soema napisał(a):
Wczoraj wpłacałam w PKO pieniądze i na Kociaka i na Lakusia i nie wymagali adresu..
mam nadzieję, że pieniądze doszły :roll:

ale niektórzy może będą robili przelew np na poczcie a tam chcą adresik;)
dziekujemy za wplaty serdecznie:):):)